גידול חרדון

TankBoy

New member
גידול חרדון

שלום. אני שוקל להתחיל לגדל חרדון, והשיקול העיקרי שלי כרגע הוא כלכלי. רציתי לדעת איזה מין ציוד צריך בשביל לגדל חרדון (טרריום, חימום, וכו' וכו'), מה הוא אוכל, וכמה בערך כל זה צריך לעלות. תודה.

HyperViper

New member
על איזה חרדון מדובר?

אני מקווה שאין לך איזה חרדון ישראלי בתכנון, רק לידע כללי הם מוגנים בחוק... חרדונים בד"כ לא צריכים יותר מידי ציוד מיוחד, טרריום מרווח, ומנורה לאור וחום. לרוב הם אוכלים צרצרים שזה גם לא עסק יקר במיוחד. אין לי יותר מידי ניסיון בתחום ככה שאני לא רוצה להרחיב ולדבר שטויות אבל אם תחליט על מין ספציפי יהיה הרבה יותר קל לענות לך.

TAINTED SAINT

New member
בהנחה ומדובר בחרדון מזוקן אוסטרלי

הרי שברירת המחדל תהיה טרריום באורך מטר לכל הפחות,תצטרך תאורת UV מדברית,התזונה שלו היא בעקרון 80% צמחונית, עלים ירוקים כגון חרדל בר,חסה מסולסלת אדומה,פטרוזיליה,כוסברה,כרוב לבן\סגול,תלתן,חלמית וחוטמית ועוד,אפשר להוסיף גזר,דלעת,תפוח אדמה מתוק [בטטה] מגורדים על פומפיה,שעועית ירוקה [כולל התרמילים,מהשוק,לא מפחית שמורים] וכו'. לא לתת תרד ונענע,הסברים ינתנו בהרחבה כשתקנה. ה 20% הנותרים הינם חרקי האכלה: תיקנים\צרצרים\זחלים +אבקת סידן וויטמין מיוחד לזוחלים. בחורף הם יזדקקו לחימום. בטרריום עדיף להציב ענף מקובע היטב ואבן או שתיים שהחרדון יהפוך למקום עליו יטפס כדי להנות "מאמבט שמש" ממנורת UV. כלי מים ומצע חול חמרה אדום\כתום מאזור השפלה ויש לך את כל שצריך בתחילה. בסתיו תצטרף להוסיף מנורת חימום או כבל חימום. בהצלחה.
[אני מגדל 3 חרדונים אוסטרלים,הם בין הזוחלים היחידים המזהים את בעליהם ובאים אליהם לבקש מזון,עם רוב הזוחלים האחרים אין אינטראקציה כזאת]

TankBoy

New member
התכוונתי לחרדון מזוקן

כנראה שאוסטרלי, אם אתה אומר... אתה יכול להעריך כמה בערך יעלה לי טרריום מתאים ותאורה? ובשביל מה המנורת UV בכלל?

TAINTED SAINT

New member
תלוי באיזה טרריום אתה מעוניין.

אם יש לך מאיפה אז תשקיע או תבנה לבד טרריום הגדול ממטר,טרריום "אקזוטיקה" של מטר אצל קלמי יעלה לדעתי בין שש מאות לשבע מאות שח,מצטער אך אינני מעודכן במחירים,ניתן למצא טרריומים כאלו משומשים לא פעם בלוחות מכירה לציוד יד שניה לבעלי חיים בערך בחצי המחיר. תאורת UV משמשת כתחליף לאור שמש טבעי החיוני לזוחלים יומיים רבים,ללא התאורה הזאת ההתפתחות שלהם לא תהיה נורמאלית,הם לא יאכלו מספיק ולא ינצלו את הסידן והויטמינים שיאכלו,הם יחושו ברע,יהיו אומללים,ולא יתפתחו כפי שצריך. המחיר לתאורה תלוי בסוג המנורה\פלורצנט,באמת שאינני הכתובת הנכונה לשאלות הנוגעות למחירים,פלורצנט UV יעלה לך בין 85 ל130 שח,לא כולל בית מנורה לפלורצנט שיעלה לך משהוא כמו 50 עד 80 שח בחנות לחומרי בניין או צרכי חשמל [המחירים מלפני שנתיים,לא נראה לי שיהיו שונים בהרבה כיום]. אני מצרף את הלינק הבא בתקווה שאתה קורא אנגלית. http://www.uvguide.co.uk/whatreptilesneed.htm בהצלחה.

למעלה