הנה מדריך איך להכין טבק ביתי:
נכון שתמיד רציתם להכין טבק ביתי? בא לכם טבק במבה, טבק פומלה או אולי בכלל טבק קישואים? קבלו פה את המדריך השלם להכנת טבק (ללא צורך בליווי מבוגר!) כמה פעמים חשבתם את המשפט "כל הטבקים משעממים, אני רוצה להכין טבק משלי! איך אני עושה את זה?". אנחנו מעבירים את המיקרופון לידי אבו-זה שילמד לכם את הסוד העתיק בעולם הנרגילות. הערה: כל הזכויות על המדריך להכנת טבק ביתי (TM) שייכות לאבוללה נרגילות. אין להעתיק, להפיץ או לקרוא בקול רם (זה מעיר את השכנים). -------------------------------------------------------------------------------- שלום לכם מנרגלי ישראל באשר אתם. היום נלמד משהו שאותו רבים משתוקקים לדעת מזה עשרות שנים. אגדות הופרחו, מעשיות סופרו, ירקות נמכרו ועוד ועוד. הנושא הוא כמובן "כיצד ניתן להכין טבק ביתי". כאמור יש מספר דרכים להכין טבק ביתי, כאן אחשוף את הדרך שלדעתי היא הטובה ביותר. אנא התייחסו לחומר בכתבה כדעה פרטית ואל תשתמשו בו לרעה. נצא לדרך? שלב א' תחילה יש לקנות חומר הנקרא "טומבק", חומר זה הוא בעצם הטבק הנקי, הוא החומר המכיל את הניקוטין ואת שאר המרכיבים. ניתן אפילו לעשן אותו אך נא להיזהר, הוא מר מאוד וצורב מאוד.. זהו חומר בסיסי שעליו ניתן לבנות טבק בעל טעמים שונים. ניתן להשיג את החומר הזה בכל חנות נרגילות שמכבדת את עצמה ולפעמים אף בסוכנויות סיגריות ומוצרי עישון. שוב אני חוזר ואומר שזהו החומר הבסיסי שעליו נבנה הטבק שאותו אנחנו מכירים ומכבדים. נא לקנות חבילה של 500 גרם (נעשה היום כמות גדולה). חבילה מקורית צריכה להיות כחולה ואותיות זהב אדמדם. מחיר של 500 גרם צריך להיות בערך 7-15 שקלים חדשים. שלב ב' היום ניצור טבק לנרגילה בטעם תפוח עץ אז כדי לקנות מיץ תפוחים (תרכיז יהיה הכי טוב. ישנו תרכיז של סיידר הגליל, ניתן להשיג בכל חנות במחיר של 3 שקלים). התרכיז יהווה את הטעם של הטבק. שלב ג' נא לקחת קופסא אטומה ולפזר בפנים את הטומבק. אחרי זה יש לשפוך מים ככה שכל הטומבק יהיה רטוב (לא מוצף במים אלא רק קצת ספוג). לסגור את המכסה ולוודא שהכול אכן אטום ולהניח במקרר למשך 10 שעות. כעבור 10 שעות יש להוציא את הקופסא לפתוח את המכסה ולהניח את הקופסא בשמש למשך 24 שעות. יש לחזור על הפעולה הזו 3 פעמים. שלב ד' לאחר שהטומבק התייבש בשמש בפעם השלישית יש למזוג לתוכו את סירופתרכיז התפוחים באותה צורה שבה מזגתם את המים (לבעייתיים שביניכם: לגרום לטומבק להיות ספוג , ולא מוצף בסירופ!). לאחר זאת יש ללוש את התערובת (כן כן במו ידיכם , מלכלך אבל אין מה לעשות החיים קשים). נא ללוש את התערובת במשך 10 דקות ונא להשתדל לא למעוך את הטבק אלא יותר לערבב אותו. לסגור את הקופסא ולהניח אותה במקרר הפעם למשך 12 שעות. שלב ה' אחרי 12 שעות נא לפתוח את הקופסא ולהניח אותה בשמש למשך שעה. אחרי שעה יש לפתוח את הקופסא ושוב להמשיך ללוש את התערובת, שוב להשתמש בידיכם בלבד ולשמור על כך שישארו חתיכות שוות של תערובת (ז"א לא למעוך את התערובת אלא לערבב ולבחוש אותה במו ידיכם). שלב ו' לאחר הבחישה והערבוב , יש לקחת שקית ובתחתית לעשות חורים קטנים (אפשר להשתמש בפינצטה, קיסם, סיכה וכדומה) ולהניח את התערובת בפנים. שקית זאת מוציאה מן התערובת את הנוזלים הלא רלוונטיים. לאחר 3 דקות יש להוציא את התערובת ולהחזירה לקופסא. שלב ז' כרגע הטבק טוב לשימוש, אך במידה ואתם רוצים לשבח קצת את טעמו עשו את הדבר הבא, קחו 30 גרם דבש (מומלץ יד מרדכי) ומיזגו אותו לצלחת נפרדת . חממו אותו במיקרוגל במשך 50 שניות. אחרי זה הוציאו את הדבש ושיפכו אותו על התערובת. אטמו את הקופסא והניחו את התערובת במקרר למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה הוציאו את התערובת וערבבו את התערובת (שוב פעם, להשתמש בידים , ללוש , לא למעוך , לערבב ולשמור על חתיכות שוות ואחידות). קחו את השקית (כן כן אותה שקית מקודם) ושפכו שוב את התערובת (אנו עושים זאת בכדי להיפטר מהנוזלים הלא דרושים). לאחר 3-4 דקות הוציאו את התערובת ושפכו אותה בחזרה לקופסא האטומה, סיגרו את המכסה והניחו במקרר. שלב ח' אחרי 10 דקות הוציאו את הקופסא, נערו אותה מעט והגישו לאורחים.. כן רבותי סיימנו. שיהיה לכולם בתיאבון.