גידול ילדים בלי הבחנת מגדר

אבא גאה

New member
../images/Emo6.gif זה מה שאני שאלתי...

הוא יצא מהחדר בצעדי נמר מתוחכמים בכדי לגנוב פרוסה מהעוגהשהיתה בשולחן שבסלון (רוצים מתכון?) ובעלי אמר :"הנה מר נמר" והוא אמר :"אני לא מר נמר" וחטף את העוגה ורץ לחדר הסתכלתי על בעלי ואמרתי לו :"סביר להניח שהוא נמרה לא?" ואם כבר אנחנו כאן אפשר להשוויץ בעוגה שכנתי לכבוד יום הולדתו של הילד? (זה מה שהוא ביקש)

Unique16

New member
גידול ילדים בלי הבחנת מגדר ../images/Emo29.gif

אני לומד סוציולוגיה כמגמה בבית הספר ודיברנו על נושא המגדר. המורה סיפר לנו כי יש סוציולוגית אמריקאית שיש לה 2 ילדים- בן ובן הקרובים בגילם והיא מגדלת אותם ללא הגדרת מגדר- כלומר, הבן לאו דווקא יקבל חיילי צעצוע והבת לאו דווקא תקבל בובת ברבי. הדבר מתבטא גם בבגדים שלהם (לבן יש אפשרות לבחור גם שמלה אם הוא רוצה) וכנראה בעוד דברים (שהוא לא העלה בכיתה). מה אתם חושבים? האם הדבר מפתח/פוגע בילדים? האם אתם חושבים שהיא ליברלית מדי? האם הייתם נותנים לילדים את החופש להתחנך לאו דווקא על פי הנורמות? אשמח לשמוע תגובות!

הממ

למה שיפגע בילדים..? ואם יהיו לי ילדים <מה שלא...>,אז הייתי אומר להם שהם יכולים לעשות מה שבא להם ואני רק יגיד להם כמה דברים על החוק וכאלה דברים..ושאם הם יסתבכו זאת רק אשמתם..או בקשר למגדר,שהם יבחרו..שיתלבשו איך שבא להם ושגם ידברו איך שבא להם.

matanbu

New member
האמת

שכך הייתי רוצה לגדל את הילדים שלי (בעזרת השם, יהיו 6, רק בריאות). אני חושבת שבשנה האחרונה כל כך התאמנתי על לדבר בלי פעלים עם הטיית מין - שזה יכול לבוא לי ממש בטבעיות. מצד אחד, זה נותן הרבה חופש, התבטאות חופשית, הם יהיו מה שהם באמת ולא תערובת של דברים נוספים. מצד שני, זה גם לא נותן ביטחון יותר מדי. בעצם, בכלל בכלל לא. לגמרי לא. ממש לא. וואה.

אורי 0

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאבל רגע!

אני מבין שהיא כן מגדירה אותם כבן ובת, וכך גם היא מדברת אליהם! כלומר - אלא אם טעיתי במה שנאמר לעיל - יש כאן "הבחנת מגדר" - הלדים מודעים להשתייכותם למגדרים שונים - היא רק לא מפעילה עליהם את הנורמות שקשורות לזה, לא מבצעת "מגדור". אם הילדים היו גדלים בבועה זה היה יכול להיות מאוד מאוד מעניין. זה עדיין מעניין - אבל בשתי הסתייגויות: 1. ומה עם הדוגמא האישית של האמא? גם ההתנהגות שלה לא ממוגדרת? חצי מהלמידה נעשית מתוך חיקוי (ואפשר גם לשאול: האם יש אבא ואם כן מה תפקידו איך הוא מתנהג וכו', או אם יש אמא נוספת וכן הלאה). 2. בהנחה שהיא לא סוגרת את הילדים בבית (זה יגרום נזק כמובן!) - ימצאו "מתנדבים" למגדר אותם: סבתות וסבים, חברותים והוריהנם, גננות (וגננים?) ועוד ועוד. ועדיין, צריך להתחיל מאיזשהו מקום. כל הכבוד!!

יסמין 28

New member
זכור לי סיפור נחמד

של זוג לסביות שגידלו ילד בגיל גן, והילד מאד אהב ללבוש שמלה ולרקוד בבית, והן נתנו לו ולא אמרו לו שאסור, התייחסו לכך בטבעיות, אפילו קנו לו עגילי מדבקה שהוא ביקש ואהב מאד. ועדיין היתה להן דילמה: מה הן יעשו אם יום אחד הילד ירצה ללבוש את השמלה לגן? אני לא יודעת מה קרה בסוף אבל עובדה שאפילו ללסביות מודעות ומשוחררות מהגדרות חבריות מלחיצות, עדין היה קשה, כי פחדו שיהיה לילד קשה בגן...

אורי 0

New member
עצלנית

לא הלכת לפורום "הורות הומו-לסבית" כששלחתי אותך לשם? אבאגאה הרשה לבן שלו לצאת מהבית עם שמלה. היה שם דיון שלם בתקל עם הסבא. אני שלחתי את כולכם לשם לפרגן ורק אדם ועוד מישהו הלכו. וכנראה שגם "לסביות מודעות" לא לגמרי "משוחררות מהגדרות חברתיות מלחיצות". ככה זה... הראש לומד מהר, אבל הלב ממשיך לפחד. אני מכיר את זה על עצמי.

אבא גאה

New member
היי אני פה...

הבן שלי נורא אוהב שמלות ואני מאשר לו ללבוש שמלה לכל מקום אליו הוא חפץ. (חוץ מהגן שלו שם יש תלבושת אחידה ו....לא זה לא כולל שמלות) מה שכן אני חייב לציין שמאז הפעם האחרונה שסיפרתי עליה שיצאנו עם שמלה מהבית הוא לא ביקש שוב. והיום היתה פה ילדה אחת והם שיחקו בתחפושות וזו היתה הפעם הראושנה שהבן שלי לבש את התחפושת של הנמר ולא את השמלה.... יכול להיות שעובר לו?

אורי 0

New member
אתה שואל אותי?

אני לבשתי שמלה בפעם הראשונה בגיל 34! אבל כן, למה לא, הפסיכולוג-בגרוש אומר שאם לא נלחמים על משהו, הילד יתעסק עמו עד שימאס לו. יכול להיות שזה מה שקרה. ויכול להיות שזה יחזור... אז מה? כיוון שאתם אבאים טובים ואוהבים, הוא ידע שאתם אוהבים אותו בלי קשר לשאלה איך הוא מתלבש. וזה מה שחשוב.

Yaara77

New member
Ice Cream

I used to offer my kids ice cream as a starter for lunch any hot summer day they had no apetite That worked great, they always asked for "real food" after the "starter". But now (all > 21 y) they hate ice cream
So I eat it all Smiles Yaara

אבא גאה

New member
מי אמר מרפי ולא קיבל?

הנה ארבע שעות בערך אחורי הקלדת ההודעה בא הבן שלי ואמר לי :"היום אני רוצה ללבוש את השמלה הזו כשאנחנו הולכים לבקר את סבתא רבא" ו...לבשנו ו...עבר בשלום.

ליטל ו

New member
זה נשמע לי יחסית נורמאלי...

לא יודעת, אותי גידלו עם משאיות צעצוע וגם ברביות, לבחירתי, ובאמת אהבתי לשחק בשניהם... נשמע לי סבבה, למה לא לתת לילד לבחור מתוך כל האפשרויות שקיימות? אם יפריע לו לא להיות כמ כולם, שיבחר באפשרויות הנורמטיביות. ברור שזה לא עד כדי כך פשוט, אבל זה מספיק פשוט בשביל להיות בחירה ברורה, לדעתי.

למעלה