גידול ילדים

גידול ילדים

איך אתם מגדלים את ילדכם - שואלים את האמא או החמות ? לפי ספר מסויים ? או איך שנראה לכם ?

שאלה מעניינת מאוד ../images/Emo13.gif

כשאני חושבת על זה - שילוב של דברים שאני מאמינה בהם, ודברים ששמעתי, שלמדתי ושקראתי בשלל מקומות, ואינטואיציה. מהמאמהות אני מוכנה לשמוע עצות- אבל רק מעט מהן אקבל. פשוט כי היום אנחנו נגישים להרבה יותר מידע מקצועי ועדכני, וגם הגישה הכללית השתנתה בהרבה. אז עם כל הכבוד, ויש כבוד- מעדיפה ממקורות אחרים. ספרים- קצת מספר כזה וקצת מאחר ...

אני לא כל כך מאמין בספרים.

קראתי בספר התנהגות כזו [לא ציטוט מדוייק, העיקרון]: "יש לתינוק מס' סוגי בכיות. ישנו בכי הנשמע ככה אאאאאהההההההה,אהההההההה,אאאאאאאאאאאהההההההה זהו בכי המראה שהתינוק רעב. ישנו בכי שנשמע יותר קטוע כמו אאאאההה,אאאהה,אאהה, זה אומר שהתינוק עצבני". דמיינתי את האישה רצה ואומרת לתינוק: "רגע, אל תשנה לי את הבכי. שניה.... נו........ אתה בוכה כמו הגדרה א', אז אתה רעב ......... טוב אני אכין לך ...........מה ? אוף, שינית את הבכי,,,........... שנייה נבדוק מה זה הבכי החדש..................... מה אתה עושה עם הסיר ? למה אתה זורק אותו עליי ? למה אתה מתחיל לרדוף אחריי ,.............................." בקיצור, אמרתי לאשתי- אמא שלך גידלה מס' ילדים, אמא שלי גדלה מס' ילדים. את ואני מספיק חכמים גם כדי להבין את הילדים שלנו - נסתדר, ונלמד. לא צריך לרוץ אחרי ספרים - כי הספרים נכתבו ע"י אנשים שגידלו ילד אחד או שניים. ואין להם מושג כמו לאמא שגידלה 5 ילדים ומעלה.

הממ... בקטע הזה אני לגמרי איתך ../images/Emo13.gif

ממש לא התכוונתי לספרים מסוג "הוראות הפעלה"... מזכיר לי הרבה מהחומר לימודים שלי על התפתחות ילדים- הילדים שלי מסרבים להתיישר עם החומר

שרונס21

New member
עכשיו חזרתי משעור בחינוך ילדים....

בגדול, נעזרת במשפחה החכמה שלי... בשבועות האחרונים החלטתי גם לשמוע הרצאה בנושא. להזיק זה לא. ובעיקר מתפללת, מתפללת ושוב מתפללת.

שרונס21

New member
דברנו על בעיות ספציפיות...

לדוג': אחת התלוננה על ילד בן 6 שלא אוסף אחריו את המשחקים.. הפתרונות שהועלו: מבצע לכמה ימים ולאחריו לתת לילד מתנה קטנה (לא יותר מדי זמן כדי לא ליצור זמן המתנה גבוה). לקחת את המשחק למשך שבוע גג! לומר לילד "אני מבקשת שתאסוף כי אני סומכת עליך,אני יודעת שזה לא מתאים לך,אני מכירה אותך זה לא אתה.. וכו'..."- לבוא בכיוון החיובי. לא לבקש יותר מפעמיים. וכך הועלו עוד בעיות שעליהן דנו והגענו למסקנות. דברנו גם מה לא כדאי וטוב לעשות, כגון צעקות. לא לומר לילד את המלה עונש אלא להשתמש ב-תוצאה. לכל מעשה יש תוצאה. גם למעשה חיובי. זהו, בערך... שעור מעניין לאאאאלללהההה.

אדרעיא

New member
על מרים אדאהן שמעתם?

י ש לה כמה ספרים על עבודת המידות, שזה לדעתי הבסיס לחינוך. כמו כן יש לה ספר בשם ואהבת...! - כך נחנך את ילדינו לאיכפתיות / מדריך לחינוך ילדים ברוח היהדות. בקיצור, עכשיו אני בשלב של לחנך את עצמי. כן, זה משהו שהייתי צריכה לעשות לפני הילדים, אבל... מה לעשות. כל החיים אנחנו בחזרה בתשובה. אני חושבת שהילדים יקלטו את האווירה של עבודה על מידות וזה טוב. ממליצה על הספרים של הנ"ל. למדתי הרבה.

למעלה