גידול מורנה

אורלי747

New member
גידול מורנה

שלום אני רוצה שתסבירו לי את כל המידע על המורנה ויש לי כמה שאלות :
1) תסבירו לי סופית את כל העיניין של מים מתוקים / מלוחים .
2) מה הגודל המינימלי שהמורנה צריכה להיות בו ?
3) איזה ציוד צריך שהיה באקווריום ?
4) איזה מזון הוא אוכל ?
5) עדיף שייחיה עם דגים נוספים או לבד ?
6) העם יש משהו מסוכן בדג עצמו ?
7) אשמח לקבל כל מידע נוסף
תודה רבה לכל העונים !

( המורנה שאליה אני מתייחסת היא מורה סטלטה )

נ ע ל

New member
מורנה טסלטה

היי אורלי!
1) מורנה היא דג של מים מלוחים. יכול להיות שהיא יכולה גם לחיות במים מליחים (כלומר, מים שהם במליחות נמוכה יותר ממי ים), אבל זה דג ריף בגדול.
2) מורנה היא דג גדול, גדול בקטע של... עד שני מטר לפחות. :) ככה שמבחינת אקווריום מדובר בכמה מאות ליטרים טובים, לפחות 700, וגם בו סביר שהיא לא תחיה חיים מאושרים וארוכים
3) ציוד רגיל של אקווריום מים מלוחים
4) לצערי רוב המורנות מגיעות מהטבע ולא מגידול ולוקח זמן להרגיל אותן לאכול אוכל שאינו חי
5) לבד, הוא יאכל את רוב שותפיו שיכולים להיכנס לו לפה
6) הדג עצמו לא מסוכן אלא אם כן הוא נושך לך את היד :) מה שכן, יש לו נטייה לנסות ולברוח מהאקווריום.
7) בכלליות הייתי שמח לדעת למה הרצון דווקא למורנה? סה"כ מדובר בדג לא נפוץ ודי תובעני שהחובב הממוצע לא יכול לספק לו. מעבר לזה, מי שכבר נדבק ב"חיידק המורנה" מגביל את עצמו לאקווריום שמיועד למורנה בלבד, בלי דגים אחרים (כי היא פשוט אוכלת הכל)

אורלי747

New member
זה דג אקזוטי !

אני מאד אהבתי את הקטע שאפשר לגדל מורנה זה דג גדול מדהים ויהפיפה ואני נדבקתי ״לחיידק״ שנקרא חיות אקזוטיות !
תודה רבה על המידע !
אבל מישהו הוא יודע מקום שאפשר להשיג ?

נ ע ל

New member
:)

אורלי, יש הרבה מאד דגים אקזוטיים אחרים, האם קראת מה שכתבתי? יש לך אקווריום של כמה מאות ליטר ליטרים? את מוכנה להשתעבד לדג אחד בלבד באקווריום כשברור גם אז שחייו בשבי אינם חיים טובים?
אני אוהב חיות ואוהב לגדל אותן אבל אני מאמין שאם אתה מונע ממנה חיים טובים וראויים התחביב קצת מאבד מהערך שלו.

אורלי747

New member
אכן

יש לי יש אקווריום 900 ליטר משהו ענק עכשיו אין בעיה שבכל האקווריום הזה יהיה רק דג אחד
הבעיה היחידה שלי שאני לא יודעת מאיפה אני משיגה את הדג ? וכמה עולה בערך מורנה ?

תודה רבה !

אורלי747

New member
למה ?

אני הכן הבנתי שזה דג שבצעירותו ולא הרבה זמן יכול לחיות במים מתוקים אני לא הולך לעשות כך אני הולכת לגדל את
הדג רק במים מלוחים !
למה שאני לא יבין ?

roeeya

New member
את יודעת איך לתחזק מערכת מים מלוחים

בכזה גודל? לא כזה פשוט

אורלי747

New member
כן !

יש לי כבר עכשיו אקווריום בסביבות 500 ליטר ! לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה !

roeeya

New member
אז שיהיה בהצלחה,

רק רציתי לוודא שאת יודעת למה את נכנסת.
איזה אקו' יש לך ב 500 ליטר? ריף? מרינה?

roeeya

New member
יללה תמונות

ד"א, יש מורנות יפייפיות במים המלוחים, למה לקחת את המורנות ש"כאילו" חיות במתוקים? הן מאוד מכוערות

למעלה