גידול נחשים

aviadbarel

New member
גידול נחשים

שלום לכולם! הייתי אתמל בחנות חיות וראיתי המון סוגי נחשים ומש בא לי לגדל נחשים. מאז שהייתי ילד רציתי ואף פעם פשוט לא יצא. שאלותיי הן - קודם כל האם יש דב כזה נחש "צמחוני"? לא בא לי להאכיל חיה בחיה אחרת (ע"ע עכבר...). או אפילו נחש שיאכל שניצלים או חתיכות בשר אחרות מהסופר, כל עוד אני לא צריך להאכיל אותו בבעל חיים חי זה פחות מפריע לי. שאלה שניה - כמה מסובך לגדל נחשים לאדם שאינו מנוסה בכלל בתחום? שאלה שלישית - עד היום גידלתי כל מיני סוגים של בעלי חיים והדבר שהכי אהבתי היה ההתרבות שלהם, את הגורים והכל, האם קל לגדל נחשים שיתרבו, או שצריך להיות מקצוען? אם מישהו יכול להמליץ על סוג של נחש ידידותי (לא תוקפני מדי - נשיכות וכו') ושאינו חייב לאכול עכברים אני ממש אשמח. תודה מראש לכל הקוראים!

Itamar Levy12

New member
נחש שאוכל חסה אין

כשיהיה בא לך להאכיל בבעלי חיים אחרים תחזור לברר על נחשים. שבת שלום, איתמר.

aviadbarel

New member
ונחש שאוכל שניצלים גם אין?

מאיפה הכעס שלך הגיע לא הבנתי, לא העלבתי אף אחד ובחרת להשתלח בי סתם כך.

Itamar Levy12

New member
יש נחש שאולי יקבל

שניצל, אבל הוא לא יהיה נחש בריא, נחש זקוק לכל הדברים שיש בטרף שלם(סידן מהעצמות, מערכת דם, איברים פנימיים וכו' וכו'). אני ממש לא כעסתי, השתמשתי בדיוק במילים שאתה רשמת " לא בא לי להאכיל חיה בחיה אחרת " אז אמרתי כשכן יהיה בא לך תוכל לברר על נחשים, כרגע זה לא רלונטי.

aviadbarel

New member
OK Thank you

sorry for writing in english, I don't have hebrew keyboard on this system In that case I will buy a sneak that eat mice, but I still want one that will stay small, and not to agressive one. Which one would you recomend?​

Liron Samuels

New member
שאלה זריזה

"כל עוד אני לא צריך להאכיל אותו בבעל חיים חי זה פחות מפריע לי" להאכיל בעכברים מופשרים יפריע לך? רוב הנחשים הנפוצים היום בשבי מקבלים בשמחה מזון מופשר.

aviadbarel

New member
No it won't

I had no idea you can buy them frozen That would be exelant! thank you very much for your help!​

Liron Samuels

New member
אביעד

מרבית החנויות לא מוכרות עכברים קפואים, אך יש מקומות שכן. חלק מהמקומות האחרים יהיו מוכנים להרוג אותם עבורך ואז פשוט תקפיא אותם בעצמך. לעכברים מופשרים יש יתרונות משמעותיים על פני עכברים חיים: 1) עכבר מופשר לא נושך חזרה כשמנסים לאכול אותו 2) לא צריך להאכיל אותם ולתת להם מים עד שמאכילים אותם לנחש 3) הם לא יסריחו לך את הבית 4) אפשר לקנות כמות גדולה של עכברים קפואים במקום לרוץ כל שבוע-שבועיים לחנות

איתי נ

New member
נחש שלא אוכל חיות וגם לא תוקפני

אבל גם לא מתרבה
קוראים לו "נחש גומי", להשיג ב טויז-אר-אס. אולי פשרה מתאימה לך תהיה שממית (שאוכלת חרקים), או איגואנה (צמחונית). רק תזכור שגידול זוחלים זה עיסוק מאוד מחייב.

aviadbarel

New member
עשיתי מחקר ואני צריך עוד טיפה הכונה

קראתי בהמון אתרים ובמאגר השאלות הנפוצות ובמאמרי הפורום. ההתלבטות שלי נכון להיום היא בין נחש מלך לכרכן תירס. אני רוצה נחש שיהיה קטן יחסית, כך ששניהם מתאימים מבחינה זו, וראיתי שנחשי המלך הם אפילו קטנים יותר. יש לי שלוש שאלות ברשותכם: 1. האם אחד מבין המינים הוא "עדיף" לבחור חדש בתחום? גידלתי המון בעלי חיים בחיי, כולל זוחלים כמו לטאות, זיקיות ושממיות, אבל מעודי לא גידלתי נחש. 2. אני מעוניין לגדל זוג נחשים, כי כפי שאמרתי, אני מאוד נהנה מהתרבותם, וטיפול בוולדות (ואגב - איך קוראים לזה אצל נחשים?) 3. האם מישהו יוכל להמליץ לי על ספר טוב ומקיף בו אוכל להעשיר את הידע שלי? תודה רבה לכולכם!!!

naja

New member
שני המינים מתאימים למתחילים.

ספרות טובה יש רק באנגלית. אם קראת את כל המאמרים שיש כאן בפורום, אז אתה אמור לדעת פחות או יותר כיצד להתמודד עם גידול נחש. אחרי שתקנה אני משער שתוכל לקבל המלצות לפרות ספציפית לסוג הנחש שקנית.

aviadbarel

New member
ועוד שאלה...

באחד המקורות בהם קראתי כתוב שיש להימנע מלשים שני נחשים באותו הטרריום, בתקופת ההתאקלמות. השאלה שלי היא קצת מוזרה. תקופת ההתאקלמות היא התקופה הראשונה בה נמצא הנחש בכלוב, אם הבנתי נכון. לומר ברגע שאני שם אותם בבית כל אחד בטרריום נפרד, ואחרי שבועיים אני מעביר אחד מהם לטרריום בו נמצא השני, כדי לחברם שהרי עכשיו לנחש המועבר שוב מדובר בתקופת התאקלמות. שאלתי היא - איך אני יכול להגיע למצב בו אני מגדל שני נחשים (זכר ונקבה) באותו הטרריום. ושאלה נוספת באותו עניין - קראתי גם שלא כדאי להאכיל אותם כשהם ביחד. כלומר - אני צריך להווציא אחד מהם לטרריום אחר כדי להאכיל אותם? וא ברגע שהם אכלו אני יכול להחזיר אותו לטרריום ה"ביתי"? תודה!

naja

New member
לא רצוי לגדל שני נחשים באותו טרריום

בדרך כלל, לא כדאי לגדל שניים או יותר באותו הטרריום, ובטח לא הייתי ממליץ על זה למישהו שלא מנוסה בגידול נחשים. בכל מקרה, את הנחשי מלך מאוד לא מומלץ לגדל ביחד מאחר והם קניבלים.

צהובה18

New member
אתה יכול לקנות נחש מים-בירית למשל

הוא אוכל דגים. דגי זהב למשל או לחילופין- דג קפוא שתקנה בסופר מקסימום אתה אוכל אותו... : )

בירית מתאימה יותר למי שמחפש

נחש שיהיה חלק מטרריום תצוגה ולא נחש שמוציאים ביד, האופי של רובן הוא לא להיט. ולתת חתיכות של דג זה לא דרך להחזיק נחש בריא לאורך זמן, נחשים צריכים לאכול טרף שלם ולא רק את הפילה.

למעלה