שלום רב לפורום החלטנו לגדר שטח גדול מאחורי הבית בגדר חזקה וגבוהה ובה אנחנו מתכוננים לגדל עז ותיש אשמח אם תפנו אותי או תתנו לי טיפים ועצות לגידול עיזים עשה ואל תעשה וכל מה שתוכלו ללמדני תודה מראש
להקת תוכונים אוסטרליים זוג קוקטיילים, סאן קוניור אחד מוחתם זוג חמוסים, 3 כלבים, 2 חתולים. בהצלחה עם העיזים, הם חמודים לאללה (לחבר של אבא שלי יש כמה, ונולדה לא מזמן עיזה קטנה חמודה)
הטיפ הטוב ביותר - זה לקרוא מאמר כלשהו. אם אין בעברית (חיפשת ?) - אז באנגלית יש. וכמה דברים בקצרה. עז אוכלת כמעט הכל - אז אם יש עץ או גינה היא תאכל גם. אמרת שתשים גדר - קח בחשבון גדר טובה וחזרה כי עיזים יכולות גם לקפוץ. ממליץ על כ2 מטר. מאחר ויהיו המלטות - אם יש באיזור זאבים או סכנה של כלבים - צריך לסגור טוב מלמטה. אם אתה רוצה לשתות חלב מהעז - אז חלב יש אחרי המלטה. אבל אחרי המלטה הגדי שותה את החלב. אז אם רוצים חלב - צריך בשלב מסויים למכור או להפריד את הגדי מהאם. לפעמים גם אחרי המלטה הזכר מציק וצריך לסגור אותו באופן זמני - אז גם לזה צריך להערך. גם מחסה קטן מהגשם ומהטל צריך - אבל לא כדאי להגזים בגודל - שיהיה שמש וצמחיה שאז תאכל. זהו - מעבר לזה - זה כבר לכתוב מאמר - אז מקווה שתמצא אותו ושיהיה בהצלחה.
עיזים זה אחלה חיה אבל קח בחשבון שזה הרבה התעסקות! צריכים אוכל להם ומרעה טוב וגדול! חשבתי להביא אלי הביתה כמה עיזים אבל הבחור של הפינת חי אמר לי שהן מחסלות כול העשבים בשבוע! שקח בחשבון שהם צריכים תערובת! אצלנו הפינת חי יש עיזות לחלב ועיזות גמדיות חמודות לאללה!!חח אם תצטרך עזרה דבר איתי אוכל לעזור לך ...
ודווקא המליצו על עיזים כאחלה חיית מחמד שדווקא למרות שהיא אוכלת הרבה זה לא נורא כלכך שוב תלוי כמה אתה רוצה לגדל אני מתכוון ל2-3 גג בלי זכרים כי המליצו לי להשכיר/לקנות זכר לתקופת הייחום ולהחזיר/למכור אותו בסוף התקופה (כחודשיים) אוכל גם לא נורא, שוב תלוי איך מאכילים, אפשר לקחת אותן לטיול באיזור והן יאכלו במראה ויש לנו בשפע באיזור שלנו, גם אם כונים חבילות חציר אז זה מאוד זול ומחזיק מספיק זמן פר עז, וגם ממליצים להוסיף תערובת לעיזים כדי לחזק אותן עם תוספות כמו ויטמינים בשבילנו
חשוב גם הגדר שתהיה חזקה וגבוהה ותמנע מחיות טרף להיכנס ולאנשים לגנוב וכו' ובדיר עצמו צריך מחסה קטן מגשם וכו' אבל לא גדול מידי כי העיזים אוהבות להיות בחוץ בשמש הרבה זמן. ויש עוד הרבה דברים שצריך לסכם ואולי לעשות מאמר כי שמתי לב שאין כמעט מידע על עיזים בעברית וחבל
מ עם חיסונים. ? תרופות? בכל מקרה אני ממליץ לך אחרי הכול לאמץ לך 2 עיזות חציר זה לא הכול! וגם עשבים לא....צריכים לתת להן את תערובת יונקים! חייבים! זכר זו לא בעיה כזאת גדולה! כמו שאמרתה תשכיר לך ככה אנחנו עשינו בפינת חי ....השכרנו זכר למשך חודשים - 3 והוא עדיין שמה אתה מודע לזה שהעיזות צריכות טיול כל יום! כל יום כמעט! חיות טרף וגנבים זו בעיה....הייתי קונה כלב שמירה או משהו כזה...אבל קח בחשבון שגם העיזות תנצלנה כל הזדמנות כדי שתברחנה! !!