גידול עכברים / אוגרים

aviadbarel

New member
גידול עכברים / אוגרים

שלום לכולם! אני מגדל נחשים, והחלטתי להרבות עכברים בעצמי כי עלויות רכישת העכברים לכל הנחשים הן די גבוהות. הבעיה היא שעכברים הם ממש ממש ממש מסריחים. שאלתי היא האם אוגרים הם בעל חיים מתאים להאכלה? כי אם כולם משתמשים בעכברים כנראה יש סיבה? איך אוגרים מתרבים? האם הם מתאימים לעניין? תודה רבה לכולכם!

snakeman404

New member
גם אוגרים מסריחים..

אני מאמין שאין רע בלהאכיל באוגרים, אבל הסיבה לדעתי שמשתמשים בעכברים זה הריבוי המהיר שלהם.. אוגרים מתרבים לאט יותר.. אני מגדל את העכברים והחולדות במחסן בחוץ, כך שאין ריח בבית.. אם תטפל בהם טוב ותנקה להם לעיתים תכופות לא אמור להיות ריח רציני- תלוי על כמה עכברים אתה מדבר ובמה אתה מאכיל אותם..

naja

New member
עכברים לא יותר מסריחים מאוגרים.

כשמגדלים מכרסמים, גם אם הם מיועדים להאכלה, צריך לתת להם את התנאים הטובים ביותר(להתייחס אליהם כאל בע"ח ולא כאל גוש בשר) וזה אומר שצריך להחליף להם את הנסורת לעיתים תכופות. אם דואגים להחלפות הנסורת, העכברים לא אמורים להסריח. בטח שלא יותר מאוגר.

OR 2000

New member
משתמשים בעכברים מכמה סיבות

1. עד כמה שאני יודע עכברים פחות תוקפניים מאוגרים. אם תשים אוגר לנחש, יש סיכוי שהאוגר ינסה לנשוך את הנחש, בניגוד לעכבר שלא נראה לי שהסיכוי הזה קיים בכלל. כמו שאוגרים יותר תוקפניים לבני אדם, וצריך להחתים אותם, ועכברים לא צריך להחתים. אני גידלתי עכברים במשך בערך שנתיים ואף פעם לא ננשכתי. 2. עכברים הרבה יותר זולים משום שהם מתרבים יותר מהר ומשמשים כמעט אך ורק להאכלה. בקשר לריח לא נראה לי שיש הבדל, ולדעתי אם תנקה להם את הכלי בזמן לא צריך להיות ריח כלל. אני לא סגור בנושא הזה משום שאת העכברים שלי גידלתי מחוץ לבית ואני לא יודע איפה אתה מתכנן לגדל את העכברים שלך. אם תחליט לגדל עכברים ותצטרך עזרה אני אוכל לענות לך על השאלות.

רן333

New member
סעיף 1 שלך מכיל טעות רצינית:

עכברים בהחלט מסוגלים לנשוך נחשים, ואפילו לכרסם אותם למוות! **הנה** תמונה מהאתר של ProExotics, בה נראה פיתון מתכדר שכורסם קשות על-ידי עכבר שהושאר חי בכלוב שלו (קישרתי לתמונה הזו כאן בעבר).

OR 2000

New member
המגדל של הנחש אשם

בכל מקרה, לא משנה מה אתה שם לנחש, אתה צריך לשים את בעל החיים רק בזמן ההאכלה, ולא שיסתובבו בתוך הכלוב עכברים\אוגרים חופשיים. הכוונה שלי הייתה רק למצב בו הנחש רעב ומנסה לתקוף את בעל החיים. בתמונה שאתה הראתה ברור שהנחש לא ניסה לאכול את העכבר, והעכבר פשוט כרסם אותו בלי שהנחש יגיב. לאחר שאתה שם את העכבר אתה צריך להשגיח שלא יקרה שום דבר חריג ושהנחש באמת הצליח לתפוס אותו כמו שצריך (להנעל לו על הראש) ורק לאחר שהעכבר מת אתה יכול לעזוב אותו שיסיים לבלוע. להשאיר ככה עכבר חי בכלוב של הנחש בלי השגחה זה חוסר אחריות.

רן333

New member
נכון שהמגדל אשם.

אבל מדבריך הקודמים ("אם תשים אוגר לנחש, יש סיכוי שהאוגר ינסה לנשוך את הנחש, בניגוד לעכבר שלא נראה לי שהסיכוי הזה קיים בכלל") ניתן היה להבין שעכברים אינם נושכים נחשים. את הטעות הזו ביקשתי לתקן.

OR 2000

New member
אוקיי

אם זה עושה את הדברים יותר ברורים אין לי בעיה אם זה

aviadbarel

New member
תודה לכולכם

אני מנקה להם כל יום את הכלוב (מחליף נסורת והכל) כי הכלוב בתוך הבית. לצערי אני לא יכול לשים את הכלוב בחניה או מחסן, כי אני חי בקנדה והם יהפכו לארטיק (עכשיו מינוס 15 בערך). אולי בקיץ אני אביר אותם לגראז'. תודה רבה לכולכם על זמנכם והתשובה המפורטת והמעשירה!

למעלה