גידול צ'ינצ'ילות

oriti71

New member
גידול צ'ינצ'ילות

היי, לפני כחודש קנינו 2 צ'ינצ'ילות זכר ונקבה בני שנה בערך, לקחנו אותם לבדיקה אצל וטרינר ונאמר לי שהם רזים מידי, אז התחלנו להוסיף להם טיפות ויטמינים לשתייה, וקנינו אוכל יותר מועשר מהאוכל שנתנו להם, ביום שישי האחרון מתה לנו הנקבה, כל הבית בדיכאון מאז, מאוד ניקשרנו אליהם, רציתי לשאול אם למישהו קרה שמתה לו הצינצ'ילה וממה הם עלולים לחלות ולמות? ואיך אני אדע אם הזכר גם נדבק , טיפלנו בהם ממש כמו שכתוב בספרים, חוצמזה אשמח לקבל עצות והבהרות וטיפים לגבי הגידול שלהם מאנשים שהם יותר מומחים מאיתנו כי אנחנו מתכוונים לקנות עוד נקבה כדי שלא ישאר לבד, תודה רבה מראש

zulli

New member
מוות לאחר תקופה כל כך קצרה יכולה לנבוע

מהמון סיבות: צ'ינצ'ילות הן חיות מאוד מאוד רגישות|זדגש|!, כל שינוי סביבתי, שינוי אקלימי, שינוי תזונתי, רעשים פתאומיים, לחץ וטמפרטורה גבוהה יכולים לגרום למוות. לכן אם לא נעשתה נתיחה ובדיקה לסיבת המוות, קשה לדעת. אני מאוד ממליצה לקחת את הצ'ינצ' לוטרינר מומחה לחיות אקזוטיות או כזה שעבד הרבה עם צ'ינצ'ים, לספר לו את הסיפור ולתאר לו את הסביבה כולה על מנת שיהיה אפשר לעזור. כרגע לא הייתי ממליצה על קניית נקבה נוספת עד לאחר בירור שאכן כל התנאים מתאימים. אני ממליצה להריץ בפורום חיפוש על צ'ינצ'ילות ולקרוא במאמרי הפורום כדי לקבל מידע נוסף. בהצלחה

oriti71

New member
היכן אוכל למצוא וטרינר מומחה לצ'ינצ'ילות?

אנחנו גרים בנס ציונה אשמח לדעת אם יש בסביבתנו

Crazy Panda

New member
תשובה

וטרינרים אלו מועתקים מהוטרינרים המומלצים של הפורום: איזור הדרום והשפלה -------------------------------------------------------------------------------- שדמה - ישובי גדרות ד"ר רון רם - כתובת: שדמה (ישובי גדרות) טלפון: 08-8690690 טלפון חירום: 055-252-252 אתר אינטרנט: http://www.vet-hospital.co.il/vet-hospital/index.htm -------------------------------------------------------------------------------- אשדוד ד"ר שרביט גדי- כתובת: רחוב אחוזת בית 1 מרכז מסחרי איזור ט' אשדוד טלפון: 08-8677340 טלפון חירום: ביפר מספר 1705416666 מספר מנוי: 13565 -------------------------------------------------------------------------------- גדרה ד"ר אבירם אלרואי- כתובת: ר'ח פינס 17 גדרה טלפון: 08-8597828 טלפון חרום: 052-3844839 אתר אינטרט: http://www.dvm.co.il -------------------------------------------------------------------------------- רחובות ד"ר אורן, מרפאת "כל חי" - כתובת - בנימין 37, רחובות טלפון - 089358535 טלפון חרום - 0523218614 אתר אינטרנט - http://www.kolhai.co.il -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- איזור המרכז והשרון -------------------------------------------------------------------------------- חולון ד"ר עמיר מאורר- כתובת- שאלתיאל 16 מרכז מסחרי קריית רבין חולון טלפון- 03-5516699 טלפון חירום- 052-4520654 (להשאיר הודעה קצרה שתועבר בביפר) אתר אינטרנט- http://www.animal-hospital.org ___________________________________ ד"ר ראובן קמינסקי "בלינסון לחיות"- כתובת- סוקולוב 20 טלפון- 03-5056133 03-6511770 טלפון חירום- 050-5308554 ,054-7233188 אתר אינטרנט - http://www.kaminsky.co.il/ -------------------------------------------------------------------------------- קרית אונו ד"ר ראובן קמינסקי "בלינסון לחיות"- כתובת- בן גוריון 6 טלפון- 03-6358850 טלפון חירום- 050-5308554 ,054-7233188 אתר אינטרנט - http://www.kaminsky.co.il/ -------------------------------------------------------------------------------- תל אביב ד"ר סופר - כתובת - ש"י 1 (פינת קוממיות 45 ) אפקה טלפון - 036421001 איתורית חירום - 036106666 מנוי 77500 -------------------------------------------------------------------------------- הרצליה ד"ר גנץ עדי כתובת - רח' בן גוריון 26, הרצליה טלפון - 077-3487412, 1800-380-080 אתר - http://exoticdoc.co.il/ -------------------------------------------------------------------------------- רמת גן ד"ר כשר - כתובת - רח' הכבאים 9, גני ערמונים טלפון- 036742467 איתורית חירום - 036106666 מנוי 2432 אתר אינטרנט - http://www.regevet.com __________________________________ מרפאת מגן דוד ירוק - כתובת - עוזיאל 4, רמת גן טלפון - 036161237 אתר אינטרנט - http://www.mdy.co.il -------------------------------------------------------------------------------- בית דגן בית החולים הוטרינרי בית דגן - כתובת: הקריה החקלאית (ליד מכון וולקני), כביש ראשון לציון - בית דגן טלפון: 03-9688588 03-9688518/573 אתר אינטרנט: http://vethospital.huji.ac.il/ -------------------------------------------------------------------------------- רעננה ד"ר שלומית לוי - כתובת: אחוזה 240, רעננה טלפון: 09-7748753 טלפון חרום: 054-4864511 אתר אינטרנט: http://www.vets4u.co.il/ -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- חיפה והקריות -------------------------------------------------------------------------------- חיפה ד"ר לנדרמן - כתובת - מוריה 16, חיפה טלפון - 048385542 טלפון חירום - 0544677797 אתר אינטרנט - http://www.boazvet.com -------------------------------------------------------------------------------- קרית ים ד"ר אטינגר - כתובת - פנחס לבון 13, קרית ים טלפון - 048742310 טלפון חירום - 0522477851 -------------------------------------------------------------------------------- קרית טבעון דר' פיני חליבה- כתובת-משעול הסייפן 6, רמת טבעון ב', קרית טבעון טלפון: 04-9837459 מירס למקרה חירום: 03-6106589 ________________________________ ד"ר מרב קנדה - כתובת- הכרמל 15 טלפון - 04-9535533 ,04-9534004 טלפון חירום- 050-7202679 -------------------------------------------------------------------------------- נהריה ד"ר אורי בנדהיים - כתובת- מושב שבי ציון (ליד נהריה) טלפון- 04-9828246 טלפון חירום- 052-2694436 -------------------------------------------------------------------------------- בנימינה ד"ר גולדשטיין גלעד- כתובת: הנשר 25, בנימינה. טלפון : 04-6288378. טלפון חירון: 052-5320890. -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- איזור ירושלים ד"ר נאור קטלן - כתובת - הפלמ"ח 40 א כניסה ב' טלפון - 025618393 טלפון חירום - 0506373791 אתר אינטרנט - http://www.geocities.com/naorvet02 -------------------------------------------------------------------------------- מרפאת חביבה - ד"ר שני לוי-פדן - כתובת - גבעת שאול 40 טלפון - 026527292 אי-מייל - [email protected] אתר אינטרנט - http://www.haiviva.co.il

oriti71

New member
8 צ'ינצ'ילות?????????

כל הכבוד לך!!! איך מצליחים לגדל 8 צ'ינצ'ילות? אני כבר כל כך פוחדת מהצ'ינצ'יל היחיד שנותר לי שאנחנו ממש בהיסטריה איתו, כל שעה בודקים לו סימני חיים מהטראומה שמתה לנו הנקבה, אשמח אם תתני לי פרטים לגבי הגידול שלהם אולי אני עושה משהו לא בסדר?

kimberli17

New member
גידול צינצילות

קודם כל לדעתי הכי חשוב זה מרחב ומזג אויר- ז"א כלוב גדול (אצלי חיים ב3 כלובים של 80*80*80 (כלוב של אמא ו-3 גורים, כלוב של זוג וכלוב של אמא וגור קטנצ'יק). מזגן בחדר מכוון שאופן תמידי על 25 מעלות (ממאי עד תחילת אוקטובר) והם משוחררים כל יום לפחות שעה וחצי (חילוץ איברים, שחרור מתחים, כיף שלהם או איך שךא תקראי לזה) מעקב אחר משקל- קניתי משקל דיגטלי של מטבח ב80 ש"ח. כל שבוע שוקלת את כל החבר'ה ויש לי רשימת מעקב. ירידות של 40 ג' ויותר דורשות התייעצות עם וטרינר- במצב שלך חובה לעשות את זה!!! מזון- אוכלים פרסטיז' פרימיום לצינצילה, אספקה תמידית של אספסת טריה. פינוק יומי- שקד/ אגוז מלך/ צימוק גדול 1 לכל צ'ינצ'יל. תוספי מזון לבעלי משקל ירוד- מטרנה 8 דגנים (כן כן של התינוקות) מהולה במים, "קריטיקל קר" של אוקסבו (ניתן להשיג במרפאת כל חי ברחובות (אין בשום מקום אחר וזה פג תוקף אבל זה בסדר ואפשר להשתמש), גרבר פירות (תבדקי שזה ללא סוכר). וזהו, המון חום ואהבה!! בהצלחה עם הצינציל שלך, ממליצה בחום לקחת לוטרינר לבדיקה ומעקב אחרי המשקל(עניין של 150 שקל). בהצלחה:) ואם יש לך שאלות אני פה אז בכיף:)

oriti71

New member
תודה תודה

איזה חמודה את!! תודה רבה , מצאתי את עצמי חסרת אונים בימים האחרונים מאז שמתה לנו הנקבה, כל כך פוחדת שגם הצינציל ימות לנו ,נקשרנו אליו כל המשפחה, בקשר למישקל אני אכן שוקלת , יש לי משקל כמו שציינת, הצינציל לא יורד במישקל אבל הוא גם לא עולה, ולדעת הוטרינר הוא קטן במישקל לגילו, כך שבהחלט אני אתייעץ עם המירפאה בקשר לתוספות מזון שאמרת ממש חידשת לי בנושא , תודה, רק עוד שאלה איפה את משחררת אותם? והאם יש לך משחקים בשבילהם כמו גלגל או איזה שהוא אביזר שהם מתעניינים?

kimberli17

New member
תגובה

קודם כל בן כמה הוא וכמה הוא שוקל? אם הוא עומד על משקל יציב זה כבר טוב. בכל מקרה אני ממש ממליצה על התוספי מזון והם הם גם מאוד אוהבים את זה ואוכלים בתיאבון. אצלי זה ממש הציל צ'ינצ'ילה שהייתה בתת משקל קשה... אני משחררת אותם בחדר (רק להיזהר מחוטי חשמל חשופים- הם נוטים לכרסם). משחקים שהם אוהבים- מתים מתים מתים על צינורות (יש מיועדים של פרפלסט, אני קניתי צינורות אינסטלציה אפורים פשוטים בהום סנטר- הרבה יוצר זול ויש בכל מיני צורות מעניינות). מדפים בכלוב- חשוב חשוב! באיזה כלוב הוא נמצא? מה המידות ומה יש בו?? בית מעץ גדול גם שיוכל לכרסם וגם להתחבא, חשוב שיהיה לו פרטיות ושהוא יוכל להסתתר שלא מתחשק לו שיציקו לו. זה יעשה לו רק טוב. חוץ מזה שמה להם מידי פעם עלי בייבי ופלחי תפוח בריא וטוב לשחיקת השיניים. בעניין השיניים- הוטרינר בדק? יכול להיות שהרזו ןנובע מבעיות שיניים! לא לזניח את זה אני הייתי צריכה להרדים זכר שלי בגלל בעיות שיניים שלא היה ניתן לתקן גם בניתוח.... ובנוסף שמה לך תמונה של פופה הנקבה המהממת שלי שסבלה מתת תזונה ויצאה מזה בעיקר בזכות התוספי מזון שציינתי...

oriti71

New member
תגובה

טימון בן שנה והוא שוקל 500 ג', הוא לא עומד על המשקל יציב הוא כל כך היפר אנרגטי שזה מדהים!!! אני שמה אותו בקופסת קרטון ומנסה לשקול, אני חייבת לציין שהוטרינר שלקחתי אותם לבדיקה כשקניתי אותם לא המליץ לי על תוספות רק על טיפות ויטמינים במים וכמובן אספסת , אז אני חייבת באמת לקבל יעוץ מקצועי יותר, אני אעשה הכל להציל אותו, לגבי הצינורות את האמת פחדתי לשים להם צינורות אטומים כאלה כמו מהום סנטר שלא יחנקו בהם אבל אם את ממליצה מנסיון כמובן שאני אקנה, יש 2 מדפים בכלוב, לדעתי הגודל הוא כמו אצלך 80 על 80 , יש לי בית מעץ , יש מין כדור מעץ שהם אוהבים לכרסם, השיניים שלו בסדר בדק אותו הוטרינר אז, וקניתי אבן סיד כזו לצד הכלוב שיכרסמו, (תיראי אני עדיין מדברת עליהם כזוג קראנו להם טימון ופומבה קשה לי עדיין לעקל שהיא מתה), אני גם משחררת בחדר אצל הילדים אבל ניראה לי שהוא משועמם אז חשבתי באמת על אביזרים שיוכל להשתעשע הצינצילה שלך מדהימה , היא דומה לטימון שלי, אני אעשה לי רשימה מהתוספות שציינת ואתחיל בהדרגה להוסיף לו לאוכל ובאמת אשים יותר דגש על המישקל אעשה גם טבלת מעקב תודה על העידוד והאינפורמציה, אני אראה את התמונה שלך לילדים שלי שגם יתעודדו

kimberli17

New member
לגבי המשקל

קודם כל 500 זה משקל טוב מאוד!! אני לא יודעת למה הוא אמר לך שהוא רזה מידי. אצלי הנקבה זבתמונה שוקלת 380 ג'!! (כן זה מאוד נמוך אבל היא קטנה ומשקלה עומד יציב כבר יותר משנה). תראי לדעתי הוטרינר שלך לא מומחה בצינצילות לפי מה שאת רושמת פה אשמח לדעת מיהו ולהמליץ לך על וטרינר מומחה בהתאם... (באיזה איזור את גרה?) אבן סיד- חרטא של חנויות חיות להוציא מאנשים כסף- זה יותר מזיק להם ממועיל, הם לא צריכים את זה. טיפות ויטמינים- חייבת לציין שמעולם לא שמעתי על זה.. שיעמום- עצם התחושה של החופש מהכלוב עושה להם טוב. אצלי שאני משחררת הם אוהבים להיכנס לי למגירות בשולחן או מתחת לכלוב ולישון שם... אם זה מה שמתחשק להם לעשות בזמנם הפנוי- מי אני שאחליט אחרת חחח

oriti71

New member
תגובה

אני גרה בנס ציונה וטופלנו אצל וטרינר שנמצא באחת מחנויות החיות שיש אצלנו , לפי מיטב הבנתי מהפורום יש מרפאה שנקראת כל חי ברחובות שהבנתי שהם מתמצאים בצינצילות , אם יש לך המלצה אחרת אשמח לדעת, אבן סיד מזיק? באמת? אבל אמרו לי שהם צריכים לכרסם כדי לשחוק את השיניים וזו הייתה ההמלצה של החנות, בחנות גם המליצו לי על טיפות ויטמינים למכרסמים אני מטפטפת 15 טיפות כל יום במי השתייה שלהם, אבל כניראה שזה לא עוזר , 500 זה משקל טוב? באמת? כשלקחתי לחנות לבדיקה היו שם 3 צינצילות שניראו פי 1.5 מהגודל של טימון , ממש שמנים כאלה, אז היה לי מאוד הגיוני שנאמר לי שהוא רזה, חוץ מזה נכון כשאני משחררת אותו מהכלוב הוא כל כך שמח להסתובב, אבל סברתי שיהיה לו יותר מעניין אם תהייה לו תעסוקה מעניינת לו כמו אולי הצינורות שאמרת כי גם אני נותנת לו להסתובב חופשי והוא מטפס לו על השולחן מחשב , ונכנס לכל מיני מקומות מעניינים לו צירפתי לך תמונה של הכלוב עם טימון ופומבה

kimberli17

New member
הם מהממים:)

קודם כל "כל חי" בהחלט מבינים בצ'ינצ'ילות. לפי הבנתי קנית את הצ'ינצ'ילות באלמוג זו סנטר נכון? בכל מקרה כמעט ואין (לצערי) וטרינרים שמבינים בצ'ינצ'ילות ברמה מקצועית מספיק על מנת לתת טיפולים ולנתח. (אני מכירה 2- "כל חי" ברחובות וד"ר עמיר מאורר בחולון- וטרינר מדהים ומומלץ מאוד!!!!!) לגבי מימדי גוף- לצ'ינצ'ילות כמו בני אדם ישד מבנה גוף שמשתנה מאחד לאחדו וכמו שיש אנשים רזים מאוד יש גם צ'ינצ'ילות רזות כי זה המבנה שלהם... מצד שני רזון ומימדי גוף קטנים יכולים לנבוע או מגנים או מטיפול ותזונה לקויים בינקות שגרמו לזה.... יש לי כלוב כמו שלך- כלוב מעולה!! ואת הצינורות תליתי בתוך הכלוב עם אזיקונים... לגבי מצע ראיתי שאת משתמשת בנסורת- אני ממליצה על קט בסט- יותר יקר אבל יותר אמיד וסופח ריחות מצויין

oriti71

New member
כן, אבל פומבה נשארה לי רק בתמונות

לא לא , את הצינצילות והכלוב קניתי באתר יד 2 מזוג צעיר , לא היה לי כל כך הרבה כסף להשקיע גם בכלוב וגם בצינצילות מהחנות, אבל לאחר הקנייה לקחתי אותם לבדיקה וטרינרית בחנות חיות ההיא לוודא שהם לא חולים ולקבל המלצות לטיפול וגידול כי חשבתי שבחנות שמוכרת צינצילות אמורים להיות שם מומחים במכרסמים... ולא קיבלתי עשירית מהאינפורמציה שאת מסרת לי וקרה מה שקרה ופומבה לא איתנו, אבל העיקר שאני מרגישה עכשיו הרבה הרבה יותר מחוזקת לגבי אופן הטיפול בו, נשמע הגיוני מה שאת אומרת לגבי מימדי הגוף, לגבי טימון הוא מתנהג כרגע ממש בסדר ,הוא אנרגטי וסקרן ומלא חיים אני אוסיף לו את התוספות שציינת בהדרגה, אעקוב אחר המשקל באופן יותר אינטנסיבי ומדוייק ואקח אותו לבדיקה בכל חי , כי כמו שכתבתי לך אני רוצה עוד צינצילות, הילדים פשוט מאוהבים בו ומטפלים בו כל כך יפה כך שחבל שלא יהיו לי עוד, לפחות עוד אחת לשנות מצע? כל כמה זמן את מחליפה להם ? אני עם הנסורת מחליפה פעם בשבוע

kimberli17

New member
...

קודם כל אני חושבת שחשוב שתיידעי את הזוג שמהם קנית את הצינצילות במקרה המוות של פומבה שלך, לדעתי זה קרה נטו מטיפול לקוי או/ו הזנחה של הבעלים הקודמים. בניגוד למה שכותבים פה צינצילות הם די חזקים ומאוד מפתיע שהיא מתה לך ככה פתאום. מצע אני מחליפה גם כל שבוע- שבוע וחצי. קחי בחשבון שאם את מביאה עוד נקבה יכולות להיות לך המלטות כל חצי שנה של 1 עד 4 גורים בהמלטה. אני אספר לך מקרה שקרה לי: לפני כחודשיים עברתי בחנות חיות שאני לקוחה קבועה בה. הייתה בה צינצילה כחולה נקבה בהריון מתקדם, רזה ברמות לא אנושיות (חוץ מבטן הריון לא היה לה בשר על העצמות). הצעתי להם לקחת אותה לשיקום ולהחזיר אותה יחד עם הגורים כי לפי מצבה שם היא לא הייתה שורדת את ההמלטה. הם כמובן לא הסכימו וכיוון שהמצפון שלי לא נתן לי שקט קניתי אותה משם ב500 שקל. אחרי שבועיים של שיקום קמתי בבוקר וראיתי שנולד גור אחד. חשבתי שהיא בעיצומה של ההמלטה הלכתי לעבודה ואמרתי לעצמי שבטח שאני אחזור יהיו שאר הגורים. בסביבות השעה 2 בצהריים הייתה לי מין תחושה כזו לא טובה וחזרתי הבייתה. מצאתי אותה עדיין עם גור 1, מעולפת ומדממת. ישר טסתי איתה לוטרינרית (לימור מכל חי) שנתנה לה זריקת זירוז אך ללא הועיל. אחרי כ-20 דקות הוחלט להכניס אותה לקיסרי. תוצאות הניתוח- 3 גורים מתים שהתחילו להירקב לה בבטן (אם לא הייתה נכנסת במיידי לניתוח הייתה מתה מזיהום קשה). אחד הגורים היה לא מפותח כניראה הריון בתוך הריון בנוסף עברה עיקור. עלות הניתוח- 1400 ש"ח. היום חודש אחרי הניתוח- הגור גדול ומהמם, היא שמנה המון (יצאה מהניתוח במשקל של 320 ג' והיום שוקלת 415 ג'). בין השאר לפני כשבועיים הצינצילה השניה שלי רבה איתה ובנשיכה הורידה לה חצי אצבע מה שגרר עוד ניתוחון של כריתה חלקית של האצבע ותפר בהרדמה מלאה- עוד 400 שקל... קיצר מטרת הסיפור שלי: שתראי מה יכול לקרות בהריון של הצינצילה, תראי לאיזה הוצאות הגעתי בצינצילה שלא הייתי בכלל אמורה לקנות... אני לא יודעת אם כל כך להמליץ על היריונות בצינצילה. אולי כדי שתשקלו להביא עוד זכר?? הפחד שלי היותר גדול הוא הבתים שהגורים מגיעים אליהן אחר כך- וזו הסיבה שאני לא מוכרת את הגורים שלי... אלא אם כן את מתכוונת שתהיה לך להקה קטנה (או גדולה) בבית....(הכלוב שלך מספיק גדול ל2 צינצילות אבל יותר מזה זה עוד כלובים..) צינצילה זה חיה לא זולה (בלשון המעטה) להחזקה ולא קלה לטיפול... לשיקולך,

kimberli17

New member
ואני מקווה שזה לא משתמע לכיוון לא נכון

הכוונה היא בהבאת זוג למטרת זיווג....:)

oriti71

New member
וואו איזה סיפור!!!!!!!!!!!!!!!! כל הכבוד לך

אני ממש מעריצה אותך אפילו בלי להכיר אותך יידעתי היום את הזוג שקנינו מהם, דיברתי עם הבחורה, בכינו ביחד בטלפון , את יודעת היום בדיעבד כשאני חושבת על זה הסיבה שהם רצו למכור את הצינצילות היא בגלל ששניהם התחילו ללמוד אקדמאית ולא היה להם זמן לטפל בהם , אז כניראה שהמצב התדרדר מאוד אצלהם ואני כבר קיבלתי אותם במצב ירוד ובגלל שלא היה לי נסיון ולא הדרכה מתאימה איבדתי אחת כי בסך הכל הם נמצאים אצלנו פחות מחודש ימים, אבל אני מברכת אותך על הסבלנות והתמיכה והעידוד הרבה יותר קל לי עכשיו לנתח את המצב ולהמשיך הלאה בגידול של טימון, לגבי ההצעה שלך לזכר ולא לנקבה , אני בינתיים לא אצרף לו כי אני רוצה קודם להתמודד עם הגידול שלו לזמן מה ואז לראות שבאמת הוא בסדר ולחשוב לאיזה כיוון אני ממשיכה ל"להקה" או רק לעוד זכר.... אשמח מאוד להיות איתך בקשר

kimberli17

New member
לגבי הוספת נקבה

במידה והחלטתם לצרף נקבה יש לעשות את זה בהדרגה. שבועיים עד חודש לשים אותה בכלוב נפרד בצמוד לכלוב של הזכר ולתת להם להתרגל לנוכחות אחד של השני. אחר כך לשחרר אותם באיזור פתוח יחד (בהשגחה צמודה!!) ולראות אם לא מנסים לריב, לנשוך וכדומה. יש להיזהר!! נשיכות של צינצים עלולות להיות קטלניות!! אצלי זה עלה בניתוח לכריתת אצבע, שמעתי על מקרה שזה נגמר במוות של אחת הצינצים.. מה שכן לשדך נ קבה לזכר הרבה יותר קל מלשדך זכר לנקבה- הנקבות מאוד דומיננטיות וטריטוריאליות ולא תמיד מקבלות...

למעלה