אחזקת קופים בבתי אנשים פרטיים אינה חוקית בארץ!!! קוף שימצא אצל מישהו יוחרם מיד על ידי רשות הטבע והגנים. לאנשים פרטיים אין תנאים להחזיק קוף בתנאים הולמים. מה גם שקופים הם בעלי חיים חברתיים וגידול קוף לבד זה פשוט התעללות. קוף לא נועד לחיות בבית אלא בטבע או במקרה הפחות טוב בגן חיות, שם יש לו את התנאים המתאימים לו וחברה של קופים אחרים. קופים מוחרמים זקוקים לאחר ההחרמה לשיקום גופני ונפשי ארוך. מקום קסום ומיוחד מאוד שעושה את זה בבית הוא מקלט הקופים בבן שמן. הנה האתר של המקלט אני בטוחה שאחרי שתקרא על הקופים שנמצאים באתר תרד מהרעיון של לגדל קוף בבית. ואולי אפילו תתרום את מתנת האפיקומן שלך כתרומה לקופים המשוקמים במקלט...
התקבל אישור אין את התנאים הכי טובים, כמו שיצא לי לראות ביום שבת ב"פינת חי"\"גן חיות" לא יודעת איך לקרוא לזה בכביש בין ראשון לנסציונה, יש שם משהו לא ברור, ומסכנות החיות שם, אבל הכי ריחמתי על הקופים והדביבונים.
באמת יש הרבה קופים בפינות חי בתנאים לא הולמים. אני חוזרת שוב למקלט הקופים שעושה עבודת קודש בנושא, במסגרת פרוייקט שבו הם הלכו לכל פינות החי שיש בהם קופים בארץ ודאגו שהקופים יהיה מסורסים, מעוקרים או בכל מקרה שתלא צהיה ילודה. כי מה שורה זה שלפינות החי אין מה לעשות עם הגורים שנולדים. למרבה הצער הגורים האלה מוצאים את עצמם בעוד פינות חי מגעילות או נמסרים שלא כחוק למשפחות פרטיות. לדעתי צריך לאסור בכלל על אחזקת קופים בפינות חי, או לקבוע תנאים נוקשים הרבה יותר לאופן האחזקה. פינת חי שלא מסוגלת להחזיק קופים בתנאים הולמים שיתרכזו בארנבונים...