גידול תרנגולות לבשר

obodner

New member
גידול תרנגולות לבשר

שלום, אני מתכוון לגדל תרנגולות לבשר בחצר, והייתי רוצה לקבל קצת פרטים על גודל הלול שצריך, תזונה, מגוון (אם יש משמעות לזכרים או נקבות), וגיל שחיטה. תודה.

בפורום זה החברי לא אוהבים אוכלי בשר,אבל ,,,,

בכול זאות כבר קיבלתי על הראש מהרבה חברי,אז בשבילך אקבל עוד קצת לתשובות, אפרוחים לפיטום זה זן מיוחד ,שיש צורך לרכוש אותו במדגרה , יש צורך בחימום, בתאורה בכלים שהקטנטנים לא יטבעו, ככול שגודלים מרחיבים להם,כמובן , הרי אתה לא מציין, כמה אתה רוצה לגדל איך אתה רוצה שאגיד לך כמה מקום צריך, יש תערובת מיוחדת לפיטום, בעיקרון 4יחידות למטר רבוע אפשר 5 ,משך הגידול 8 עד 10 שבועות צריך להגיע ל 3 עד 3 וחצי קילו ,מעבר לזמן הזה , ופחות מהמשקל הזה, לא רק תפשוט רגל ,גם יד תפשוט, מפטמים רק נקבות ,, זכרים בשרם קשה למאכל, וגם לא מפתחים מהר משקל, בדרך כלל אים במדגרה יזהו שאתה ירוק בתחום ידחפו לך הרבה זכרים שלא מתפתחים, בקיצור לא ישעממם לך,הרמזור התחלף לירוק ובהצלחה, אל תשכח לחזור ולעדכן,,,

זה לא שלא אוהבים אוכליי בשר

זה הגידול האכזרי של תרנגולות כאלו, תרנגולות לביצים גודלות איך שהטבע נותן להן והן נותנות ביצים לפי הזמן שלהן, תרנגולות בשר חיות זמן קצר גדלות לממדים מטורפים ולא ממש מסוגלות לזוז הרבה...

שלום רונן כולם מתאכזרים בצורה כזו או אחרת,,,,

לחתול של הגברת זה חית טרף ,הכלב שוחרר בלילה קצת חופש אין פקחים בלילה, טרף רק כמה ארנבות מה פיתאום הכלב שלי לא לה הכלב שלי צמחוני אוכל רק גזר,אבל אדם אוכל תרנגולת שומו שמים אכזרי,גם להחזיק עיזים בגובה 880 מ בקור בלי הגנה מרוחות מחוסר ידע בסיסי או מאהבלות זה התאכזרות,מאז ומעולם האדם אוכל בשר אים לא היו מיצרים כל יום מליונים עופות לבשר כול אני מדגיש כול בעלי הכנף היו נכחדים מציד בלתי חוקי כך או אחרת,אים אני יגיד לך שמע ,הצמחים הצעירים והרעננים שאתה קוטף ומתענג עלהם בארוחת בוקר זה התאכזרות, יש לצמחים כלורופיל, הם צומחים, הם מוצאים זרעים להמשך, הם צריכים לקמול מדוע אתה גודע אותם בשיא פריחתם?? מה זה יש לו דם ,וזה יש לו כלורופיל שניהם יש להם חיים, תן להם להיזדקן בכבוד ,יש דברים שאנו עדין לא מבינים בבריאה של העולם,אך תתרץ את ההשואה שלי תגיד שצמחים לא מדברים, גם דגים לא מדברים, ואתה לא חייב להסכים איתי,כל אחד באמונתו יחיה,:

shroomann

New member
על עצבים שמעת? על מח?

אם אין מח ואין עצבים = לא מרגישים כאב. לבע"ח כמו לבני האדם יש מח ועצבים, לצמחים אין. זה ההבדל. תפסיק לנסות לתרץ את האכזריות. ההחלטה שחתול היא חיית טרף היא לא החלטה שלי. זאת עובדה ביולוגית שאי אפשר להתווכח איתה. בלי בשר החתול ימות. בלי בשר בן אדם יהיה יותר בריא (קח את הכושים העבריים לדוגמה). זה ההבדל. מאוד מאוד פשוט.

על מתיל ברומיד גז שמשתמשים בחקלאות שמעת ?

איך הגז הזה משמיד שאריות צמחים אחרי חריש והוא לא בא במגע פיזי עים הצמח ? ,תסברי לי מה יש לצמחים אף וראות ?הם מריחים גז ומושמדים ,קחי צמח יפה רענן בעציץ מושקה תכניסי אותו בתוך שקית תעשי וקום להוצאת האויר תראי אך הצמח מתחיל לנבול, למה יש לא אף וראות ? מסיבה אחת פשוטה יש לצמחים מערכת משלהם,לנחש יש דם שונה משאר החיות אז מה הוא לא מרגיש כאב ?בגלל שיש לא דם שונה משאר החיות ,אני כמוך לא המצאתי את אוכלי הבשר,כמו שאת לא המצאת שחתול היא חיית טרף ,את משווה סבא וסבתא לתרנגולת כדוגמה להמחשת אכזריות ? בזה את רוצה לכפות את דעותיך את תורתך הפרטית תוך כדי שאת משתמשת בבטוי כגון, התאכזרות, הרג, התעללות,לא אנושי,כלפי כל העולם שאוכל בשר ? אולי תפסיקו לשלוט בציבור ,אחד עם הדת, שני בפולטיקה, שלישי בכשרות , מדוע כל אחד לא יסתכל בצלחת שלו בילבד מבלי לכפות אחד על השני את רצונו, או שאת לא מבדילה בן התאכזריות לשמה לבן שחיטה למאכל, כמו שאת לא מבדילה בן סבא לתרנגולת, ואל תקחי שום דבר אישיי

shroomann

New member
מה הקשר?

"הוא לא בא במגע פיזי עים הצמח" אתה טוען שהצמחים מושמדים מרחוק בטלפתיה?
מה הקשר לאף וריאות או לדם? אתה מנסה לבלבל את הדברים בכוונה. מה שנותן את היכולת לחוש זה המח ומערכת העצבים - וזה מה שמבדיל בע"ח מצמחים. מה הבעיה להבין את זה? זה מאוד פשוט. מי דיבר פה על סבא וסבתא? אם יש לך בעיה עם ביטויים כמו "התאכזרות, הרג, התעללות,לא אנושי" - זאת בעיה שלך. רק שלצערי הם האמת של מיליארדי בע"ח. זה מאוד נחמד שאתה מבקש מאחרים לא להתערב לאחרים או "חיה ותן לחיות", רק חבל שאתה לא עושה את זה בעצמך ונותן לאחרים לחיות... אתה כופה את רצונך על בע"ח, אז אל תתלונן שמעמידים אותך מול האמת והמעשים שלך. אני לא לוקחת שום דבר אישי, אבל נראה שאתה כן. אתה כותב עלי בכמעט כל הודעה שאתה עונה עליה לאנשים אחרים... כנראה שיש לך רגשות אשם חבויים ופגעתי בעצב רגיש. זאת תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא כאן, בגלל שרונן ביקש. אתה יכול לענות לי במסר אישי או אימייל אם יש לך מה להגיב. כנ"ל בכל שאר המקומות שאתה מערב אותי בתגובות שלך. אם יש לך בעיה איתי - תכתוב לי ישירות, אל תפחד.

popi199

New member
אני חושבת

שאתה משכנע את עצמך בתירוצים למה להרוג בע"ח. החתול לא הורג את החתולים בצורה מסחרית, הוא לא מחזיק את הארנבות בתת תנאים ומאמלל להם את החיים כך שהמוות יפה להם. החיות הורגות למחייתן, הן לא מפרות את האיזון הטבעי של העולם, זו דרכו של עולם, יש טורפים ויש נטרפים, אם הטורפים לא היו טורפים היינו בבעיה. אבל זה ידוע שהאדם עם תאוות הבצע שלו הופך כמעט כל דבר למכוער, בהרג המוני של בע"ח הוא מפר את האיזון הטבעי שלא לדבר על ההתעלוות שבתנאי החזקה נוראיים. והיה עדיף אם אנשים היו יוצאים לצוד את הבשר שלהם, כי א' החיות הנטרפות היו חיות טוב עד הצייד. ב' לא היה הרג לחינם. ההשוואה בין צמח לבע"ח פשוט לא הגיונית אז אין בכלל מה להתייחס אליה. אין לי בעיה עם זה שאנשים אוכלים בשר, זה לגיטימי כמו שהחתול או הנמר יאכלו בשר, אבל לא לאבד צלם אנוש, צריך לנהוג גם בבע"ח בכבוד..

יש בחשיבתך הרבה דברים מוסכמים עלי,,,,

אני רוצה להבהיר ושלא יהיה ספק לאף אחד ,אני נגד כל התעללות בבעלי חיים, שהיא התעללות לשמה כגון ,קרבות תרנגולים,קרבות שמשסים כלב עים כלב,וכדומה,,,להבדיל אלף אלפי הבדלות משחיטת עופות למטרת אכילה,אני שמח מאוד שנתת לגיטימציה לזה שאנשים אוכלים בשר, ממש כמוצא שלל רב, ושאין לך בעיה עים זה ,גם בענין החזקת עופות להטלה בכלובים הצרים אני רואה עין בעין יחד איתך בהחלט אפשר להפסיק עים זה, ולעבור לגידול רצפתי עים תאי הטלה פתוחים,למרות העלות וכוח האדם הרב, וכול הכרוך בהתארגנות מחדש,נקודה חשובה מאוד שהעלת היא האיזון הטבעי, כאן אני רוצה לבדוק את תפיסת עולמך בעינין ,הרי אים האדם לא היה מתערב בטבע ומיצר במדגרות מסות אדירות של אפרוחים לפיטום ולהטלה,היה נוצר מצב של הכחדה של בעלי חיים כתוצאה של צייד.אז רואים התערבות חיובית לשמירת האיזון. מצד אחד מיצרים מה שבאופן טיבעי אי אפשרי ומנגד שוחטים באופן יחסי,האים גם בעיניך נראים הדברים כך .? בעיה נוספת שקימת ואני מבין לליבכם היא אחרי גידול של שנתים של עופות להטלה אין לנו אפשרות להמשיך ולהחזיק בהן עוד,לא כלכלית,לא תברואתית.וגם את לא תסכימי לקבל הביתה 40000 עופות כל שנתים, זה רק מגדל אחד,השלטונות לא נותנים פיתרונות לזה,והעופות הולכים לשימושים שצינתי בעבר מחוסר בררה ולא תמורת בצע כסף כמו שמישהו ציין כאן, תחשבי כאשר תפוקת ההטלה יורדת דרסתי ונגמר יחסי הגומלין בן התרנגולת לאדם אין לאדם אפשרות להמשיך להאכיל ולשמור תברואתית על העופות,אים היו יערות שאפשר לשחרר אותן הינו עושים זואת בחפץ לב,לגבי ההשואה בין הצמח לעוף אני עונה לגברת מההודעה הקודמת את מוזמנת להצטרף,

זה נחמד שאתם דואגים לחיות

אבל כאן זה פורום של גידול חיות ולא פורום של זכויות לחיות, בעיקרון הכיוון בפורום הוא להשתדל לא לעשות רע לחיות שאנחנו מגדלים, אבל אנחנו גם מצד שני לא יכולים להטיח ביקורת על דרכי הגידול של האנשים כל עוד אנחנו צריכים את התוצרים, אני אישית חושב מבלית ברירה גידול בעלי חיים למאכל הוא מצב שנוצר מגידול האיכלוסיה של בני האדם, ואכן אסור לנו לצוד בעלי חיים אלא לגדל אותם, עניין הגידול וההתאכזרות זה כבר נושא אחר, בואו נעביר את הנושא הזה לפורום שמתאים לזה? תודה.

popi199

New member
הדברים שצורמים לי

זה דבר ראשון, שבשחיטה המסחרית הרבה עופות נשחטים לחינם, כבר עדיף לעשות כמו שהאדון פה עושה ולגדל את התרנגולות לבד בחצר ולשחוט כשצריך כי אז התרנגולת לא נשחטה לחינם וחייתה בזמן הזה חיים טובים. לגבי פתרון לתרנגולות הזקנות במדגרות, הרי זה ידוע שתוחלת החיים של התרנגולות במדגרות קצרה מאוד בגלל התנאים שם, למה לא לתת להם תנאי מחיה טובים יותר ולהגדיל את תוחלת החיים שלהם? למה לא להפסיק את ההתעללות שבתנאי המחיה ברפתות או במדגרות ולעבור לגידול שבו החיות באמת חיות בכבוד? ככה גם תוחלת החיים לתרנגולת/פרה תעלה ולא יצטרכו כל שנתיים לחפש בית ל40000 תרנגולות כל שנתיים.

רונן שרון סיכם את הנושא בצורה האידילילית ,,,,

פחות או יותר, יש לכבד בקשתו של רונן מההודעה הקודמת , בו התבקשו הצדדים לא לדון בפורום הנל בעינינים כאלו, לא אוכל לומר דבר וחצי דבר ,אני תקווה כי תמצא סיפוק בסכום של רונן תודה,

ישרון

New member
אפרוחים לפיטום

בכלל לא משנה אם זכרים או נקבות להאביס בתערובת אפרוחים לפיטום הם מאד רגישים לקור ואם יקבלו תנאים סבירים אזי בתוך שבעה שבועות תיזדקק לשרותו של השוחט. מגיעים ל 2.250 בתוך 45 ימים

שלום לך תרנגולות זכריםאין להם ביקוש לא ב,,,,,

מסעדות ולא בקצביות וגםלא עקרת בית שמבינה ולו במעט,שאל כל מסעדן ויאמר לך, אף אגדיל ואומר רובם מושמדים במדגרה, הזנים הנפוצים הם, רוס שמפתיח חזה גדול והוא גבוה , זן בשם קוב שהוא מפתיח שוקיים להבדיל מקודמו, והוא נמוך, זן נוסף בשם ענק 2000 שמשך גידולו 8 שבועות ומגיע ל 3550 גר, הזנים רוס וקוב שמגדלים 53 יוםמגיעים למשקל 2340 גר אים אתה מגדל וטבלת הגידול של הוטרינרים שמונפקת על ידי חברת אבייק מול עיניך אתה יכול לבדוק זואת , תערובת אפרוחים לפיטום שאתה מדבר נקראת סטרטר והיא לא מואבסת לאורך כל הגידול כפי שאתה ממליץ. מאחר והשואל כבר החליט שהוא מגדל בדרכו שלו עים חסה ושאריות מזון מהבית, והביע רצונו לגדל בדרכים הבלתי קומביציונלים לאחר שהושפע מאנשים המתנגדים לשחיטה,לא נוצר ירידה לפרטים כגון מה עושים עים 25 אחוז מפגרים בהתפתחות בידודם, האבסתם,ותקופת אחזקתם,שהרי התפתחות לעולם אינה אחידה ולכן אמרתי בין 8 ל 10 שבועות על מנת לספק אותך אני מוסיף הכול לפי הביקוש בשוק ונכון הוא שיש גידולים מעורבים,כול טוב לך,

ישרון

New member
אתה לא יודע על מה אתה מדבר

הזכרים המושמדים במדגרות בכלל לא שייכים לזני העופות לפיטום אלא למטילות. זה בכלל עוף מזן אחר שאינו גדל ואינו ניתן לפיטום. את טבלת הגידול של אביק אתה יכול לשים בפח בינה לבין המציאות כמעט ואין קשר הזן הניקרא ענק 2000 כבר לא קיים בשוק לפחות חמש שנים.

אתה בעל אינטרסים ושיקולים זרים,,,,

המלצתי לשואל את הטוב ביותר והמדויק ביותר עים אינפורמציה רחבה הוא בעל החלטה עצמאית יבדוק, יתענין,ישקול,וחופשי לעשות כל העולה ברוחו, אפילו לגדל רק זכרים,אים זה מה שהוא מעדיף,

ישרון

New member
תמשיך לגדל עיזים

אין לי אינטרסים ולא שיקול זר פשוט קצת יותר ידע בנושא עליו אתה מתיימר להיות מומחה . כניראה שמקורות האינפורמציה שלך שגויים.

למעלה