גידול תרנגולות.

nik 777

New member
גידול תרנגולות.

היי. אני לא אוהב את הקטע של התרנגולות לול שסובלות כל "חייהן". אז היתי רוצה לקנות זוג תרנגולות[נקבות] מהאלו שמטילות הרבה ועדין שלא יהיו בולטות מידי בנוף. כי אני גר בחיפה במרכז העיר..יש להם גינות ליסתובב בהן ב"שושו" אבל עדין, תרנגולות לבנות ושמנות מקרינות יותר מידי צומת לב ושאלות. אין לי הרבה מקום לבניית לול גדול. אז אם לסכם..אני צריך מידע על: 1-תרנגולות שמטילות הרבה ולא בולטות בשטח. 2-מהו מחירן? 3-איך בונים בדיוק את הלול..ממש לא מפריעה לי אם הן יהיו כל היום חופשיות..ההפך ! רק איך לגרום להן להטיל במקום אחד..ב"קן"? 4-איך אני מבטיח שהביצים לא נגועות במחלות או חידקים כמו הסלמונלה? תודה.

ממ..

אני אנסה לענות.. 1] אני חושב שהתרנגולות מסוג "הערביות" יספקו את המטרה.. 2]תראה.. אני הייתי מוכר תרנגולות ב-10 שקל.. אבל 50 שקל זה המקסימום לדעתי.. 3]הם לא יכולות להיות חופשיות כל היום, אני לא יודע איך זה בעיר אבל במושב יש חיות טרף וכאלה.. ועדיף שיהיה להם מקום לישון בו, עם מים, ומקום להטיל ביצים. אתה לא רוצה שהן יטילו ביצים בחצר של השכנים נכון? את הלול בונים מגדר-רשת כזאת וגם צריך לשים גג(הגנה מהגשמים ושהתרנגולות לא יקפצו) וכמובן לארגן להם קצת מים ומקומות להטלה.. 4] אני חושב (חושב לא בטוח) שאם לא עבר זמן רב מהטלת הביצה אז היא תהיה בסדר גמור.. כלומר שהביצה לא שכבה שמה כמה ימים.. --- *תקנו אותי אם אני טועה*

נכון!.........אבל:

1. בלדי או ערביות לא יודע איך לא יבלטו לך שמה! הן רעשניות לפעמים......הן צבעוניות גם כן! כך שתרנגולת הלגוהרן - לולי ביצים - הן לבנות לגמרי - שקטות ולא מטיילות הרבה! אוהבות מקום אחד עם הרבה אוכל ומקום הטלה! 2. תרנגולת בלדי היום עולה בסביבות ה 25ש"ח עד לכ50 ש"ח שזה מחיר ממש גבוה! אני אישית קניתי תרנגולת צעירה ב 25 ש"ח! בוגרת ב 30 ש"ח כול עוד הביצה בתנאים אופטימלים היא תהיה בסדר! - רק שלא תהיה בשמש ולא בגשם! ולא להאכול ביצים ששהו בחוץ מעל ל 4 ימים! יש עוד סוגים אם אתה רוצה! יש את הגמדיים שהן תרנגולות קטנות שמטילות הרבה ודוגרות מצד שני גם טוב! יש את הפקין-קוציני שהן רתגנולות קטנות עגולות עם ניצוי רגליים חמודות!! ומטילות גם טוב יחסית! הכול תלוי בך בקשר לסוגים וכו

nik 777

New member
שלום מגדל העופות..

ניראה לי אני אקנה ערביות..אני קונה רק נקבות אז אני לא מאמין שהן יעשו יותר מידי רעש. ובאילו שעות הן צריכות להיות בתוך הלול? ואיזה גודל צריך להיות הלול? אני מבין שאם ביצה בחוץ בשמש ובגשם אז היא מתקלקלת..אבל מה עושים נגד סלמונלה ומחלות דומות המסוכנות לאדם??? תודה.

nogen

New member
שבוע טוב

עדיף לך תרנגולות לגהורן כמו כבר רשמו תרנגולות בלדי (ערביות) גם אם הן נקבות ברגע שהם מטילות ביצים הן רעשניות וכל דבר שמפחיד אותם טיפה זה גורר רעש נורא של קריאות מצד התרנגולות תרנגולות בלדי מטילות פחות מתרנגולות לגוהרן וגם גודל הביצים קטן יחסית . מה שכן תרנגולות ערביות יותר יפות מהלגוהרן. מבחינת לול מספיק מקום מגודר מארבע כיוונים משלוש כייונים לפחות מוגן מרוח אם הגנה מהגשם עדיף שהם יהיו סגורים בלילה כי זה הזמן שיש הכי הרבה טורפים אבל אם אין חשש לכלבים גדולים אז לא חייב בכלל לסגור אותם אצלי יש לי 13 תרנגולות משוחררות כל היום ובלילה הם ישנות בתוך הלול אני חושב שלשתי תרנגולות ארגז עץ בגודל מטר על חצי מטר בגובה של 20 ס"מ מעל הקרקע יכול להספיק ובקשר לביצים אני לא חושב שאם התרנגולות יהיו משוחררות תהיה סיבה כל שהיא למחלות מכיוון שברגע שהביצה מוטלת היא נקיה מכל מחלה ואם אתה אוסף אותה באותו יום אז אין סיבה שתהיה מחלה כל שהיא מה שכן לא נראה לי שהתרנגולת תטיל לך ביצים במקום מסוים אם תהיה לה בחירה מכיוון שהיצר הטבעי שלהם הוא להטיל במקום חשוך ומוסתר על אחת כמה וכמה שהם יהיו משוחררות בחצר אצלי היה מקרה שתרנגולת החליטה להטיל בערמת גזם.

נוגן צודק בהחלט!

תשובה מאוד טובה....... החיסרון בלגוהרן שהן אוכלות יחסית הרבה והן מכוערות :(! חחח

nik 777

New member
אה..אתם יכולים להנות לי על מכירן?

ויש לי רעיון מוזר קצת ללול. יש לי עדן חלון מרושת בגודל מטר\גובהה מטר ורוחב חצי מטר..ורציתי לדעת אם ניתן "לרשת" אותו ברשת לול ולעשות ממנו לול. כי התרנגולות מטילות מוקדם בבוקר. אז הן יהיו בתוך הלול בלילה וכמה שעות בבוקר. וכל הלילה בחצר..זה נשמע סביר? וגם אפשר תמונות ומכירים של נקבות לגוהרן.

nogen

New member
מכירים

המחיר של תרנגולת לגהורן נע בין 20 ל-30 ש"ח ליחידה אבל אם תצליח ליצור קשר אם לולן יכול להיות שתצליח להשיג בחינם תרנגולות בנות כשנתיים כאשר הוא מחסל להקה או משהוא כזה. אפשרי מה שאמרת רק לדאוג שיהיה מספיק חזק כדי שלא יצליח להיכנס טורפים. הייתי עושה את סדר הזמנים הפוך שבמשך הלילה הם יהיו סגורות וביום משוחררות. תמונות של תרנגולת לגהורן תוכל למצוא על תבניות ביצים בהם רואים את התרנגולות הלבנות ואם אתה גר באזור מבשרת אז יש מישהו שמעוניין למסור תרנגול או תרנגולת אני חושב תרנגול אז בהצלחה.

היי. בחיפה מסתובבות חופשי הרבה נמיות, שמאוד

אוהבות תרנגולות. בוואדיות שבחיפה (רח' שמשון והאזור) יש גם תנים. תגביה את הלול ותעשה לתרנגולות מין סולם שיטפסו בו ללול, כי הנמיות חופרות מתחת לגדרות... בהצלחה. מתי אתה מזמין לשקשוקה?

אני גר בעיר הכרמל ובקשר ללגוהרן

יש לנו מלא מלא נמיות - שועלים - תנים- כלבים ומה שלא יהיה!! שלא לדבר עם הבזים שחוטפים אפרוחים מדי פעם! אבל כמובן שיש דרכים למנוע מהם זאת! כלב...גדר......לול חזקקק... ואני! חחח הלגוהרן - תרנגולות שמעווטות גנטית שבקעו בשביל להטיל ביצים! לפי דעתי מאוד מאוד מכורערות! סליחה מהן......חח יש לי 3 נקבות! הבעיה שהן אוהבות אוכל הרבה יותר ממני....אבל הן בנות (אצלי) לפחות 5-6 שנים! והן עד היום מטילות מדי פעם כמובן שלא כמו שהן הטילו בלולים! אבל הן בריאות וחזקות! השנה ניסתי להוציא מהן - עירוב של בלדי וסוג זה אבל לא הייתה הצלחה מקווה שעוד השנה אוציא עוד ועוד מהם! מחיר לגוהרן -אחרי חיסול לול - שקלים בודדים! אפילו יש כאלה שמחלקים! יש חנויות שמוכרות או ישר מהלולים צעירות ומחוסנות יותר טוב! אבל המחיר ינוע בין 15-25 ש"ח! ולא יותר

nogen

New member
בקשר להטלה אצל תרנגולת

אצל כל התרנגולות יצר ההטלה הוא תלוי בתנאי מזג האוויר בלולים מתועשים התרנגולות חיות בכלובים שכמעט כל היום מוארים ושיש חימום אז זה מה שגורם להם להטיל אבל זה לא בגלל שהם פותחו להטלה הם פותחו לשם הטלת ביצים גדולות דבר שהתרנגולות כמעט מכל הסוגיים לא יכולות להתחרות איתם ולדעתי הם מכוערות רק מכיוון שהם הגיעו מלולי סוללה ששם הם סבלו מאוד אבל אם תנסה לגדל תרנגולות כאלה מביצים לדעתי הם יהיו יותר יפות.

למעלה