גידול תרנגולות

shelleyw

New member
גידול תרנגולות

שלום לכולם, אני חדשה כאן ויש לי מספר שאלות: אני מעוניינת לקנות תרנגולת בלדי/ ערבית (כנראה אקבל אותה היום), כרגע רק אחת. היא תחיה בכלוב של 2*3 יחד עם השרקן והארנבת. אני לא יכולה לשחרר אותה בחצר כי יש לי שתי כלבות שרוב הזמן הן בחצר (חוץ ממתי שהן בתוך הבית). אני מתנחמת בעובדה שזה עדיין טוב יותר מתנאי מחיה של כלובי סוללה ולפעמים אוכל לשחרר אותה כשכלבות יהיו בפנים... השאלות הן: האם גודל הכלוב סביר? האם רצוי לתת לתרנגולת תוספת של תערובת או שמא המרכיבים של התערובת הם מלאים הורמונים וחומרים סינטטיים שאחר כך נאכל בביצים?? האם רצוי לגדל 2 תרנגולות כדי שתהיה להן חברה? האם בחורף צריך טיפול מיוחד- חימום כלשהו או רק הגנה מפני גשם ורוח (זה יש גם ככה בגלל הארנבת והשרקן). תודה!

כמה מהירים:

1. הגודל בסדר גמור, אני גידלתי תרנגול בכלוב קטן יותר עם מלא ארנבונים, שרקנים ותוכים, והוא הסתדר, רק שהתרנגולות אוכלות את האוכל של הארנבונים והשרקנים, אז לשים יותר בשביל שלא יחסר. 2. אפשר לתת תוספת תערובת מטילות, בעיקרון אין שם שום דבר לא בריא, הדברים הבעייתיים שמים במיוחד אצל המסחריות, ושם המגדלים מזמינים את מה שהם רוצים, בתערובת שמוכרים סתם ככה אין כלום. 3. כמו כל חיה תמיד טוב שיש יותר, וקחי בחשבון שהן לא מטילות כל השנה או אם את מצפה לכמות ביצים קבועה זה לא יקרה, כך שגיבוי של יותר מתרנגולת אחת יכול לעזור. 4. אצלי החיות מקבלות הגנה מפני רוח וגשם, אך לא יותר מזה, לא ראיתי שיש להן בעיה עם זה.

shelleyw

New member
תודה רבה על התשובות!!

בהחלט עזרת לי ואני חושבת שעכשיו אגדל שתיים ולא אחת!

shelleyw

New member
תודה על ההצעה

אבל אני לא רוצה זכר. אני לא רוצה ביצים מופרות- רק הרעיון על לאכול ביצה שהיא בעצם אפרוח פוטנציאלי עושה לי רע... בנוסף גם אין לי ממש מקום ללהקה, יש לי מקום לאחת או שתיים. תודה בכל אופן!

למעלה