גידי- איך להתייחס למחקר כזה? שומן רווי בתזונה אצל האב

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
קודם כל

זה פעם ראשונה שאני קורא שתזונה של אב משפיעה על צאצאים - האם זה אמין.
אחר כך כאן דברו על סרטן השד האם לדעתך יש סיכוי שזה גם בסרטנים אחרים.
לבסוף אצל הכושים העברים בדימונה יש מעט מאוד סוגי סרטן והם אוכלים תזונה טבעונית אורגנית ללא ג'אנקפוד. האם מכאן נתן ללמוד שאצל האדם להבדיל מעכברים התזונה הנוכחית משפיעה ולא התזונה בעבר או של ההורים.
&nbsp
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
הסברים:

יש מושג בביולוגיה שנקרא epigenetics. מדובר בהשפעה על ביטוי של גנים מסוימים דרך מודפיקציות כימיות ופיזיקליות של הדנ״א. כלומר, השפעה על הדנא ללא שינוי ברצף הדנא.
פקטורים שונים ישפיעו על האפיגנטיקה, וחלק מאותם פקטורים עשוים להיות מרכיבי תזונה. מדובר גם בתזונה של האדם עצמו וגם תזונה של האם על העובר. יש גם מעט מחקרים שמראים השפעה של האב על ה״חתימה האפיגנטית״ של העובר. חשוב לציין שיש עדיין מעט מחקר יחסית בנושא ושרוב המחקר הוא בעכברים וחולדות. יש מעט מאד מחקר אם בכלל לגבי אפיגנטיקה של עוברים אנושיים.
אני מצרף פה לינק לאתר שמראה סיפור דומה בהקשר לעכברים שמנים וביטוי של גן ספציפי:
http://www.pbs.org/wgbh/nova/body/epigenetic-mice.html

לגבי סרטן השד וסרטנים אחרים- צריך קודם כל לבדוק שיש אכן השפעה על סרטן השד. 60 עכברים זה בהחלט מחקר שמלמד משהו על מנגנוני הבקרה שמושפעים מהתזונה, אבל זו רק ההתחלה.

נקודה אחרונה, שים לב שגם אם המחקר יהיה קביל לבני אדם, לא מדובר פה בתזונה שהיא יחסית עשירה בשומן רווי אלא בתזונה מוצפת בשומן רווי. 60% מהדיאטה של אותם עכברים מגיע משומן מסויים שרובו מכיל חומצות שומן רוויות.
 

p e b b l e

New member
אפשר גם שאלה?

מה ההבדל הגדול בין סוכר לבן לבין ממתיקים אחרים כגון סירופ מייפל, דבש, סוכר פירות וכיו"צ.
בשנים האחרונות בארץ יש נטייה להגדיר סוכר לבן כרעל אבל להשתמש בסוכרים האחרים בנדיבות רבה. יש גם מדע שעומד מאחורי זה?
 

Gidi Shemer

New member
פחות או יותר כולם אותו הדבר

זה נכון שבחלק מהמקרים ההרכב המולקולרי מעט שונה ותגובות הגוף לפרוקטוז הן מעט שונות מגלוקוז, אבל בסך הכל כל אלו שציינת הם דומים מאד ואת יכולה גם להוסיף סירופ אגבה, סוכר חום ובמידה מסויימת סילאן, למרות שהאחרון בכל זאת מכיל סיבים.

לא אוהב להשתמש במושג רעל (למרות שגם אני חוטא בזה לעיתים), אבל הייתי מגדיר את אגף הסוכרים המזוקקים וה"תחליפים שציינת כ "כמה פחות, ככה יותר טוב"
 

p e b b l e

New member
תודה על התשובה

אכן זה מה שחשבתי, למרות שכשאני אומרת את זה לאחותי למשל אני מקבלת מבט של בוז ושטיפה שאני ממש לא מבינה בזה.
אכן טוב להפחית בסוכרים (ושמנים ומעובדים למיניהם), אבל גם אני חוטאת בזה. לפחות אני משתדלת לחטוא במנות קטנות (ומתוקות).
 

Gidi Shemer

New member
לחטוא זה חשוב

ואף אחד לא ימות מלאכול קצת סוכר. המודעות חשובה, זה כן.
לגבי אחותך, אני כבר מזמן טוען שאת האחות היותר פיקחת במשפחה!
 


 

RSPA

New member
תודה גידי. זה מעניין מאוד. הקטע עם העכבר השמן מרתק.

אם הבנתי נכון, אז לפחות במקרה הספציפי שצויין (חשיפה ל BPA) - היו (שוב) לסויה תרומות חיוביות.
ולקרנף לבן - תציץ באתר של מכון דוידסון של מכון וייצמן - הוא בסדר. מצרף לך קישור למשהו שקשור לנושא שגידי העלה כאן.
[URL]http://tinyurl.com/zvbsm6v[/URL]
יש כתבות נוספות שתוכל להגיע אליהן אם תריץ בחיפוש באתר את התוית "אפיגנטיקה".
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני כמובן הסתכל באתר של מכון דווידסון והכתבה על...

אפגינטיקה היתה מאוד מענינת. זאת אומרת ששינוים אלה הם כמה דורות בתולעת 3.
 
למעלה