גידי - הסתבכתי עם הקובה שלך...

RSPA

New member
גידי - הסתבכתי עם הקובה שלך...


ניסיתי להכין לפי המתכון שנתת.
המרק יצא מעולה (עם מנגולד) !!
הקובה, יצא בקושי ויש לי עדין בעיות איתה.
שתי הבעיות המרכזיות - גמישות הבצק וחוזקו וכן המלית המאוד נוזלית שיצאה לי. עם שני הדברים הללו קשה לי מאוד לעצב קובה נורמלית וגם אם אני מצליח איכשהו היא בקושי מחזיקה מעמד במרק.

אני כעת עובר על פרסומים באינטרנט סביב קובה ומנסה להבין איפה הטעות שלי או חוסר ההבנה שלי את מתכונך.
אני אאלץ לגשת למועד ב'....
 
הפטנט שלי למלית לקובה

שלמדתי מחברות בעלות מסורת ... היא להכין את המלית מראש, ולהקפיא כדורים-כדורים. ורק אז להכין את המעטפת, כי לעטוף כשורי מלית קפואים זה ממש קל. זה אמור לעבוד בכל מלית ובכל מעטפת. יש בבלוג שלי מתכון שמשתמש בסולת, לא בגרישה, אם בא לך לנסות
 

RSPA

New member
תודה, אבל מה עושים כשאי-אפשר ליצור כלל כדורים?

הרעיון להקפיא, מצוין. אולם המלית, במקרה הנוכחי, כל כך נוזלית, שלא נראה לי שזה אפשרי כלל. זאת, למעט אם, אשלב מרכיב נוסף, ממצק, במלית.
אבל, אעשה נסיון...
 
נכון, להוסיף משהו ממצק וסופח נוזלים

כמו אגוזים, בצל מיובש טחון, קמח עדשים. אני לא זוכרת מה יש במלית המקורית, אבל אם זה ירקות, קורה שאותו ירק מגיר יותר נוזלים מפעם לפעם. ולכן כדאי להוסיף משהו
 

RSPA

New member
הוספתי כבר קמח (במידה) וזה לא עבד.

לא רוצה להוסיף יותר מידי כי אז "מה עשינו?"...אבל הרעיון לשלב נניח אגוזי מלך טחונים או אולי מעט שיבולת שועל יהיה הנסיון הבא. אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא להוסיף שבבי סויה.
אגב, המלית היא של בטטה ודלעת מבושלות ומסוננות בשילוב עם מעט עדשים אדומות מבושלות ומסוננות.
 

Gidi Shemer

New member
מה שהייתי מנסה לעשות זה להכין את הבצק הבסיסי

ובהדרגה לשחק עם הוספת סולת ומים. מעט כל פעם, ואז ללוש ולראות את התוצאה
 

RSPA

New member
בדקתי כבר.

יש להם רק סבתא מקובה שטובה בגלגול סיגרים.
 

RSPA

New member
חברים - הצלחתי. יש קובות....


תודה לכולכם על העצות ולגידי על המתכון.
במיוחד תודה גדולה לתמר על הטיפ המעולה !!!

מסתבר שהבצק שהוכנס על ידי למקרר מיד עם הכישלון הראשון עבר שם משהו וכשהוצאתי אותו ולשתי אותו הוא התנהג אחרת. מאוד גמיש ומאוד חזק ונוח לעבודה. לא הוספתי לו ולא גרעתי ממנו דבר.
כך גם, לא שיניתי דבר במלית, אך גם היא לאחר שעות במקרר נהייתה יותר ידידותית למשתמש, באופן שניתן היה לקרוץ ממנה מעט חומר ולהניחו בצורת גבעות בכלי שהוכנס להקפאה.
משם הסיפור נהיה ממש פשוט. הוצאתי את המלית מהקפאה ותוך עשר דקות הכנתי את הקובות שלפניכם בתמונה.
איזה כיף.


 
למעלה