גידי ו-27182 - על חלבון

Gidi Shemer

New member
הסבר

יש הרבה סוגי חלבונים, חלקם אנזימים וחלקם לא. כמעט כל האנזימים הם אכן חלבונים (יש חריגים, אבל נעזוב את זה).

החלק שהוא צודק?
אנחנו אכן לא סופגים את החלבונים מהאוכל כחלבונים. אנחנו מפרקים אותם בקיבה ולאחר מכן במעי הדק לחומצות אמינו ואז סופגים את חומצות האמינו. הוא אומר את זה כאיזו חדשה מפתיעה אבל אין אף בנאדם שלקח קורס בסיסי בביולוגיה שלא יודע את זה.

כלומר, התהליך הוא- צריכת חומצות אמינו או ישירות או על ידי צריכת חלבונים ופירוק שלהם > בניית חלבונים (כולל אנזימים) בתוך התאים שלנו מאותן חומצות אמינו.

החלק שהוא טועה?
קצת בהגדרה "חומצות אמינו הן אנזימים" הן לא (אבל אחר כך הוא מדייק יותר, אז אני משער שזה עניין של ניסוח).
לא צריך המון אנרגיה לפירוק של חלבונים. למעשה, לגוף די קל לפרק חלבונים.
הבעיה שממנה הוא מתעלם היא לא שיש בעיה עם לצרוך חומצות אמינו ישירות. זה דווקא אחלה. הבעיה היא שברוב הפירות ובהרבה מהירקות יש מעט מאד חומצות אמינו. קרי, כדי לקבל את כמות החומצות אמינו הרצויה מבלי לאכול חלבונים ולפרק אותם צריך לאכול הרבה מאד קלוריות של פירות (על הסוכרים שבהם). כמובן שזו הכללה ואפשר למשל להתמקד יותר בירקות מסויימים, עשירים יחסית בחלבון.

הוא כותב "כל דבר מכיל הרבה חומצות אמינו". מוטעה באופן מוחלט.

כל מה שהוא כתב לגבי זיהוי חומצות אמינו לפני ואחרי בישול הוא מוטעה לחלוטין. יש בתפוח מבושל X חומצות אמינו בדיוק כמו שהיו שם לפני הבישול. למעשה, אולי יש אפילו יותר אם מעט החלבונים שבתפוח התפרקו לחומצות אמינו. כדאי לגמרי להתעלם מהפסקה הזו שלו, כי היא לחלוטין מוטעית.

יש לו עוד טעויות בחלק אחר ששמעתי בהרצאה הזו בזמנו, אם אני זןכר נכון, הוא אמר שאנחנו לא יודעים כיצד אנזימים או קו-אנזימים עובדים. לא זוכר למי מהם הוא התייחס אבל זו בכל מקרה טעות. בכל מקרה הרחבתי רק לגבי הקטע בהרצאה שאת הבאת פה.

קודם כל, תודה.

לקח לי זמן לחזור לתשובתך..כי לא היה לי זמן - ואני מודה לך על התשובה העניינית.

לגבי החלק על פירוק החלבונים לחומצות אמינו - זו אולי לא חדשה מרעישה לכל מי שלקח קורס בסיסי בביולוגיה...
אבל כמה כאלו יש באמת מתוך כלל האוכלוסיה? כולל אותי כמובן.. אנשים 'פשוטים' צריכים לגלות איכשהו את האמיתות האילו בלי לקחת את הקורס הנל..

לגבי כמות חומצות האמינו בפירות וירקות..אני עוד לא מספיק מלומדת:)
אבל מי שאוכל את תזונת הפירות והירקות אוכל הרבה מהם כדי לספק גם את מינימום הקלוריות הדרוש וגם את כל הנוטריאנטים שהגוף צריך.

הוא כותב "כל דבר מכיל הרבה חומצות אמינו". מוטעה באופן מוחלט.
הוא אמר שהרבה דבר מכילים חומצות אמינו..לא פירט מה וכמה בכל מזון..
האם לא יתכן שגיוון במזונות שונים (פירות וירקות עסקינן:) יניב את מכלול חומצות האמינו הדרושות? האם זה נבדק בכלל?

לגבי כל השאר, אני ממשיכה לבדוק וללמוד ומודה לך על התשובות.

Gidi Shemer

New member
קודם כל, על לא דבר

לגבי החדשה המרעישה, הכוונה שלי לא היתה לומר שאוכלוסיה הרחבה צריכה לדעת מה הם אנזימים ומה הם לא, אלא שהוא (ויותר מכך עורכי הסרטון שעוצרים ומסבירים שדוקטורים וחוקרים חושבים שלמעשה אנחנו לא ממש יודעים לגבי אנזימים) מציג את זה כאילו זו חדשה מרעישה.

הוא אומר שכל דבר, על עוד הוא לא מבושל הוא מלא (full) עם חומצות אמינו. אז כמו שכתבתי, הוא לא מלא חומצות אמינו בהכרח ודבר שי, לגבי הבישול כבר הסברתי. אין עניין של חומצות אמינו לפני ואחרי בישול.

רק כדי שאהיה לגמרי ברור, אין שום בעיה בלאכול אוכל טרי ולהימנע מהבישול. הבישול לא מייצר חומצות אמינו. הבישול לא פוגע בהן, אבל זה לא שחייבים אותו.

לגבי השאלה האחרונה, אם אוכלים מספיק ירקות ופירות אפשר להשיג את כל החלבון הרצוי. אני לא יודע אם לאכול כל כך הרבה פירות זה רצוי ואני מניח שזה מאד תלוי אדם, אבל אפשר לאכול הרבה ירקות. בכל מקרה, אם את כבר הולכת לכוון הרואפוד, למה לא לאכול קטניות מונבטות (אם חשוב לך לא לבשל אותן)? אני מאמין שלהרבה אנשים קטניות לא מזיקות ויכולות לשמש לך מקור חלבון טוב (לא בהכרח נכון לכל אחד, אבל יכול להתאים לך).

אני הולכת לכיוון הרואו פוד אבל גם הלאו פרוטאי

אז לאכול קטניות זה קצת מקשה לא לעבור את ה10 אחוז חלבון ביום.

אני הולכת לכיוון..עוד לא הגעתי כי קשה לי במיוחד להגמל מזבל מתוק ואפוי אבל זה לא העניין שלנו כאן.

גם כשאצליח אני לא שוללת קטניות מונבטות אבל לא דרך קבע.
אני גם אוהבת קינואה מבושלת ללא תוספות (רק במים) מוספת לסלט (אמנם לא בדיוק קטניה אבל קרוב:)
וגם כשאגיע ל100 אחוז רואו אני לא שוללת לאכול מדי פעם קטניות/קינואה, תפוא ודגנים כמו תירס ואורז - עם כמה שפחות תיבול.
אלא שעל הנל אני לא אבסס את התזונה.

אני יכולה להעיד בינתיים לפחות לפי בדיקות שעברתי וגם לפי הרגשה כללית פיזית.
כשאני אוכלת רק פירות - אני מרגישה נפלא והבדיקות מצויינות. (גם סוכר-גם המוגלובין A1C)
כשאני חורגת ואוכלת מבושל עם יותר שמן ותיבול (במיוחד אחרי תקופה של הרבה פירות) - אני מרגישה כבדות ועייפות.
לפני כן גם הסוכר אצלי היה גבולי.

למעלה