קודם כל, על לא דבר
לגבי החדשה המרעישה, הכוונה שלי לא היתה לומר שאוכלוסיה הרחבה צריכה לדעת מה הם אנזימים ומה הם לא, אלא שהוא (ויותר מכך עורכי הסרטון שעוצרים ומסבירים שדוקטורים וחוקרים חושבים שלמעשה אנחנו לא ממש יודעים לגבי אנזימים) מציג את זה כאילו זו חדשה מרעישה.
הוא אומר שכל דבר, על עוד הוא לא מבושל הוא מלא (full) עם חומצות אמינו. אז כמו שכתבתי, הוא לא מלא חומצות אמינו בהכרח ודבר שי, לגבי הבישול כבר הסברתי. אין עניין של חומצות אמינו לפני ואחרי בישול.
רק כדי שאהיה לגמרי ברור, אין שום בעיה בלאכול אוכל טרי ולהימנע מהבישול. הבישול לא מייצר חומצות אמינו. הבישול לא פוגע בהן, אבל זה לא שחייבים אותו.
לגבי השאלה האחרונה, אם אוכלים מספיק ירקות ופירות אפשר להשיג את כל החלבון הרצוי. אני לא יודע אם לאכול כל כך הרבה פירות זה רצוי ואני מניח שזה מאד תלוי אדם, אבל אפשר לאכול הרבה ירקות. בכל מקרה, אם את כבר הולכת לכוון הרואפוד, למה לא לאכול קטניות מונבטות (אם חשוב לך לא לבשל אותן)? אני מאמין שלהרבה אנשים קטניות לא מזיקות ויכולות לשמש לך מקור חלבון טוב (לא בהכרח נכון לכל אחד, אבל יכול להתאים לך).