גיד אכילס

zammy

New member
גיד אכילס

אני הולך למרחקים ארוכים (מאד). מאז ההליכה האחרונה לי בחודש ספטמבר למרחק 600 ק"מ, גיד האכילס שלי רגיש למגע או לחיצה, בנקודה הממוקמת מול קצה נעל ההליכה. שמתי מדרס להרים את כף הרגל בחלקה האחורי ואני מגביר תרגילי מתיחה של הגיד. מה עוד לעשות? באמוני הליכה כיום אין כאבים כלל וכלל. תודה

אני הולך במישור ונהנה...(יונה וולך)

כמה אפשרויות... א. כיוון שאתה הולך רחוק (מאוד), שרירי השוק האחוריים נתונים בעומס גדול...יש סכנה של התפתחות איטית, בסופו של דבר, של דלקת בגיד האכילס...מה שיעציב אותך מאוד מאוד כיוון שתצטרך להמנע מהליכה תקופה ממושכת...לכן אתה צריך להתייחס אל עצמך כספורטאי ולהשקיע קצת כסף במסא'ג עמוק של שרירי השוק ורצוי אצל מקצוען ולא אצל השכנה של ההיא מהסופר...., במקביל תמשיך עם המתיחות עד שתרגיש שהרגישות נעלמה. ב. המתיחות צריכות להיות ממושכות (לפחות דקה במצב המאורך) ותכופות (בעומס שאתה מפעיל הייתי אומר 3 פעמים ביום), וכמובן נכונות (ראה תמונה) ג. יכול להיות שאתה משתמש בנעל לא טובה מספיק והרגישות בגיד מאחור זאת תוצאה של לחץ מכאני? (אני מסופק...אבל מי יודע?) אגב (הערת סיום) ...האם הלכת בחודש ספטמבר 600 קילומטר? (20 קילומטר ביום...וואו....אתה לא במקרה שאול לדני נכון?
) בכל מקרה אני מעריץ אותך על ההתמדה ...שמור על עצמך

zammy

New member
תודה על התשובה המפורטת ועוד...

אכן כן, הלכתי בצרפת 600 ק"מ , במסלול הליכה של צליינים לכיוון סנטיאגו דה קומפוסטל בספרד. מרחק ממוצע ביום 25 ק"מ. האם אתה בטוח בכך שאצטרך לקחת מנוחה ארוכה? מאז ספטמבר לא הלכתי מרחקים גדולים, האם אני מסכן את הגיד אם אתחיל להתאמן לקראת הליכה ארוכה באפריל? לגבי הנעל, איני יודע, אני משתדל לא להדק שרוכים בהליכה. איך אפשר לדעת במדויק מה הסיבה? האם לעסות גם את הקטע הרגיש?

ויה קון דיוס*

*הולך עם אלוהים בספרדית (וגם שם של להקה מצויינת). תעשה מספר טיפולי מסא'ג טובים תמשיך למתוח באדיקות (צליינית?
) ותמשיך במנוחה...אם זה יעביר לך את הכאבים באופן משמעותי (לפחות 80%) תתחיל להתאמן בהדרגה לקראת ההליכה הבאה...אם אתה מתכנן שוב מסע של 25 ק"מ ביום תתחיל מ-5 ק"מ ותעלה בכל יום בק"מ (בתנאי כמובן שהתופעות לא חוזרות)....והיה ונדמה לך שהכאבים מתחילים לשוב תעשה עוד טיפולים במקביל...במידה והמסא'ג+מתיחות+מנוחה לא עזרו לך תפנה לייעוץ מקצועי ...תקנה את הנעל הכי טובה בשוק להליכה, מגיע לך , אתה תשחוק אותה בכבוד..את הקטע הרגיש בגיד אל תעסה בעצמך, כמובן, זאת עבודה של פיזיותרפיסט...תצטרך אותה רק אם שלב א' יכשל...

AMI-101

New member
עוד

ישנם עוד עזרים שאפשר לנסות עם הנ"ל לא עוזר (כמו אולטרהסאונד ו E stim).

אסתים../images/Emo163.gif../images/Emo44.gif../images/Emo163.gif../images/Emo44.gif../images/Emo128.gif

ככה קוראים לקבוצה של מכוערים שצופים ביחד בטלנובלה ....(סתם) estim=electrical stimulation (ברצינות) או בקיצור טיפולים אלקטרותרפיים שעושים בפיזיותרפיה (ובינינו...שששש שאף אחד לא ישמע....אין לאף פיזיותרפיסט מושג מה הם עושים באמת...רק שלפעמים זה עובד כמו שד) (demon not breast)

גווניבר

New member
גיד אכילס לבעלי קלאב-פוט

יש לי קלאב-פוט דו-צדדי, ובחודשים האחרונים יש לי כאבים מאוד חזקים בשוקיים (בשאר הרגל הכאבים כבר כמה שנים). איזה טיפול מומלץ לי??

למעלה