גיד קצר

גיד קצר../images/Emo10.gif

בני בן שנתיים ושבעה חודשים מטופל מיום היולדו בבית חולים קפלן על ידי גבסים וסד פלסתי(רק ברגל ימין). בכל הביקורות המצב היה מצויין אך בביקורת האחרונה התגלה כי הגיד קצר . התבקשתי להתחיל פיזוטרפיה ובמקרה הכי גרוע ניתוח. כמובן שאפק מתאים להתפתחות הילד וכבר שבועיים גוררים אותי בלי תור. רופא הילדים היפנה אותי להתיעצות אצל ד"ר לוקיץ שהמליץ ניתוח ולדעתו הפיזוטרפיה לא תעזור וכן לחזור לסד. לבקשתי אמר שננסה פיזוטרפיה במשך חצי שנה הקרובה למרות שלדעתו זה לא יעזור. לא ציפינו לכזאת הבחנה ואנו רוצים לקבל חוות דעת נוספת מפרופסור וינדרופ ראש מחלקה באיכילוב. אבקש עזרה תמיכה במהירות האפשרית בתודה מראש אמא שי אופק המקסים.

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

אם הבנתי נכון אף פעם לא עברתם ניתוח להארכת גיד? שיטת הטיפול היא לפי פונזטי רק עם סד פלסטי במקום מכשיר דניס בראון? אנחנו עברנו ניתוחון להארכת גיד בגיל חודשיים. הניתוחון בהדמה מקומית, עבר לנו די בקלות. (אמשיך לכתוב בעוד חצי שעה...עבודה...)

טאניוש

New member
../images/Emo27.gifהמשך...

אני עושה מתיחות: מכופפים את רגל, אחר כך מכופפים את כף הרגל למעלה (בזוית של 30 מעלות בערך או יותר אם מצליחים) ובמצב כזה מיישרים את הרגל. אתם יכולים לעשות מתיחות עד שתגיעו לפיזיוטרפיה.

ניתוח

אופק כבר הולך והרופא אמר שהניתוח בהרדמה מלאה, 6 שבועות גבס וכו". האם יש שיטה אחרת? האם פיזוטרפיה יכולה לעזור במקרה של גיד קצר או רק ניתוח? כדי ללכת לפיזוטרפיה פרטי במקום התפתחות הילד שכבר שבועיים מעקבים לו את הטיפול? סליחה על שטף השאלות אך הרעיון של ניתוח נפל עלינו פתאום, ואנחנו עדיין קצת בלחץ.

טאניוש

New member
אולי זה לא אותו ניתוח?

מדובר על הארכת גיד או העברת גיד? אצלינו היה גבס 3 שבועות, ונכון, בגיל של אופק זה יותר קשה, כי הוא מבין וכי זה מגביל אותו. אני מקווה שיענו לך הורים לילדים גדולים יותר (לאון שלי בן שנה וחודשיים). על מכון להתפתחות הילד הייתי מפעילה לחץ מתון
. זה די מעצבן לשלם פרטי על משהו שמגיע לך. אתם מתכוונים ללכת לחוות דעת נוספת?

חוות דעת

רציתי לגשת לד"ר וינדרופ אך אין לו תורים, עד יוני אני אנסה בבית החולים שם הוא ראש המחלקה

מאיה, ד"ר לוקיץ רופא מצוין

ועובד תחת פיקוחו הקפדני של פרופ' ויינטרוב. אני מאמינה בו כי הוא היה בצוות של הקונסיליום הרפואי כשבני עבר את הניתוחים שלו. אם את רוצה לקבל חוות דעת נוספת מווינטרוב, התקשרי למזכירתו, ב"דנה", שמה אוטיליה, והציגי בפניה את הבעיה. אמרי שאת מבקשת חוו"ד נוספת של הפרופ'. הטלפון הישיר של אוטיליה, מזכירתו האישית של הפרופ', הוא: 03-6974269. בהצלחה.

תודה

תודה רבה על העזרה, הבעיה עם ד"ר לוקיץ שהוא המליץ על סד אך אמר שנתראה עוד חצי שנה. לדעתי זה לא אחראי לא לראות את הסד ולבדוק אותו

גווניבר

New member
פיזיוטרפיה עוזרת

לי לא עשו ניתוחים, והדבר התאפשר בזכות הפיזיוטרפיה שעברתי. פעם שמעתי משפט נכון :מנתחים ממליצים על ניתוחים, כי זה מה שהם יודעים לעשות. לפני שנה הלכתי לרופא שהמליץ לי לעשות ניתוח להרכבה מחדש של הקרסול, הווה אומר, ששנה הרגל לא תתפקד, ולאחר מכן יעשו אותו דבר ברגל השניה. הלכתי לרופאים אחרים שהמליצו לי על תרגילי בלט (ופילאטיס לאחר מכן). המצב השתפר, ועכשיו כשהלכתי לאותו רופא, הוא שאל למה אני בכלל צריכה נעלים אורטופדיות. מה דעתכם להתייעץ עם רופא מומחה לשיטת פונסטי? אולי לעבור ל'דניס-בראון'?

טאניוש

New member
בקפלן מטפלים בשיטת פונזטי!

דר'פנסקי אם אינני טועה. המטופלים שלו ממליצים עליו בחום.

למעלה