גיוון אוכל חתולה

GOOGOOLOO

Member
גיוון אוכל חתולה

חתולה חמודה שלי בת כ-3
שנולדה התרגלה לאכול שימורי כבד
ומאז שאצלי כ-3 שנים היא רק אוכלת
חתיכות קצוצות כבד שאני מכין לה כ-4
פעמים ביום ,,, אוכלת במינון נמוך גם
אוכל יבש ,,,
באחרונה כדי לגוון , הוספתי לפעמים
במנת מקוצצת לפעמים קצת אורז או לחם
[במינון 2-3% ]
היא עלתה במשקל ולאחר האוכל נוטה לנוח וילשון,
השאלה האם מותר להוסיף מידי פעם
במנה קצוצה עוד משהו לגיוון המזון?
ומה עוד אפשר לעשות?
שאוכל אחר לבד ובנפרד היא לא אוכלת בשופ פנים

dimitrygo

Active member
מנהל
כבד זה לא מזון מאוזן לחתולים, כלומר הוא לא מכיל את כל

המרכיים שחתול לקוק להם. בנוסף כבר שמעתי על כמה מקרים כולל החתול שלי שכבד גרם לבעיות בגלל עודף וויטמינים ואולי רעלים שהוא סופג מגוף החיה.
&nbsp
בעיקרון לא כ"כ קל ליצור תזונה מאוזנת בתנאים ביתיים ולכן הרבה אנשים מעדיפים להאכיל במזון מסחרי מוכן - יבש או שימורים מלאים שמיועדים לחתולים. כן אפשר לשלב מזון מסחרי ומזון ביתי אם לחתול אין בעיות עיכול. הכוונה בשילוב שהחתול מקבל כל סוג המזון בנפרד בזמנים שונים ולא בעירבוב של המזונות. אפשר לתת כבד, בשר עוף ללא עצמות, ביצה קשה ומוצרי חלב מוחמצים.

GOOGOOLOO

Member
ניסיתי

הרבה סוגים, מחלב עד יוגורט וגבינה ועוף ,,,שום דבר
לכן עכשיו לפעמים מכניס בקציצת כבד מידי פעם קצת
לחם, וביצים קשים ואורז קובה
מה אפשר להוסיף עוד בקציצת כבד?

dimitrygo

Active member
מנהל
אבל אתה אומר שהיא כן אוכלת מזון יבש אז תנסה בהדרגה

להגדיל את כמות המזון היבש ולהקטין את כמות הכבד. במקביל תנסה להוסיף בשר עוף (טחון למשל) למתכון הכבד שלך. תעשה את זה גם בהדרגה ותתחיל בהוספת כמויות קטנות של בשר.
&nbsp
אגב איזה מזון יבש אתה נותן לה? האם ניסית סוגים שונים?

GOOGOOLOO

Member
תודה

אוכל יבש היא אוכלת בין הארוכות שמרגישה רעבה, לא הרבה - סוג צבעוני כנראה מיוצר בקיבוץ אוכלת בהנאה, אני מנסה להוסיף טיפות עוף ממנות עוף שמחלק לחתולי חצר וניראה, היא מאד רגישה בריחות אוכל ומבחינה מהר ודוחה, עוף וכבד עוד לא ניסיתי, אבל דג וכבד שניסיתי לא היה מוצלח,
השאלה איך להרגיל אותה לאכול חלב וגבינה ויוגורט ? פעם היתי שם חלב כל בוקר, אבל בכל 10 יום פעם אחת היתה נוגעת, גבינה ויוגורת בכלל בורחת,,,

dimitrygo

Active member
מנהל
"סוג צבעוני" לא אומר הרבה. אתה יודע את השם שלו?

אתה יכול ללכת לחנויות לציוד לבעלי חיים ולבקש מהם דוגמיות של מזונות יבשים לחתולים ולנסות אותם. כדאי מאוד שהיא תאוכל מזון יבש איכותי כדי להשלים ויטמינים ומינרלים בתזונה שלה.
&nbsp
אין שום בעיה אם היא לא אוהבת מוצרי חלב וחלב עצמו יכול אפילו להזיק לבריאות.

למעלה