גיוון ושיפור תפריט יומי

מיכל ט

New member
גיוון ושיפור תפריט יומי

שלום, אני בת 30, 183 ס"מ ושוקלת 90 ק"ג. בשמונה החודשים האחרונים אני משתדלת מאוד לאכול תפריט ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל, מיצבים, קמח לבן, אורז לבן וסוכר. הסיבה הייתה תחושה של עייפות וחולשה ונסיון לשפר סימפטומים של adhd. בנוסף התחלתי לקחת תוסף של b12 בגלל שהוא היה נמוך. אני מאוד מעונינת להוריד במשקל. אני הולכת 4-5 פעמים בשבוע 50 דקות. אני לא צמחונית אבל כמעט ולא אוכלת בשר, ביצים או דגים דוגמא לתפריט: בוקר: דייסת שיבולת שועל (חצי כוס), כוס חלב, תמר וקצת אגוזי מלך צהריים: ירקות מוקפצים עם טופו, בטטה ומשולש של גבינת עיזים ערב: שעועית ירוקה מבושלת, כוס גרגירי חומוס ערב מאוחר: פומלה האם התפריט מאוזן מבחינת מרכיבי מזון וערך קלורי? איך אני יכולה לגוון את התפריט? תודה מיכל

רון ו

New member
שאלת את השאלות הנכונות

השפעה של חומרים משמרים או צבעי מאכל היא מאוד תאורטית אין סיבה להתנזר מהם לחלוטין. לגבי adhd אכן מומלץ להמנע מסוכרים פשוטים וממתקים התפריט עצמו נראה די מצומצם קלורית - כמה זמן את אוכלת כך? ההתאמה הקלורית צריכה להיות לפי הירידה במשקל לגבי הגוון יש מקום לתוספת דגנים כוסמת קינואה בורגול דוחן אורז מלא וכן אין כמעט ירקות טריים... בנוסף ל b12 הייתי מתסף גם באומגה 3 או להמיר במולטיויטמין. לפעילות גופנית כדאי לשלב גם תרגילי כח. את תחושת העיפות והחולשה כדי לבדוק עם רופא משפחה.

זה פשוט ....

את חייבת לאכול ביצים ועופות בשר ! כי לדעתי התפריט שלך דל מאוד בחלבון דבר שיכול להביא לתוצאות שלליות מהר מאוד !

מיכל ט

New member
מקורות אחרים לחלבון

האם אפשר לקבל חלבון ממקורות אחרים חוץ מבשר וביצים- למשל מוצרי חלב? אולי מוצרי סויה?

אפשר לנסות אבל

הימנעות מחלבון מהחיי תביא לירידה ב B12 ולכן יהיו בעיות. אני יודע שצמחונים מצליחים לפתור את הבעיה על ידי אכילת חלבון מהצומח ותוסף תזונה שנותנים B12 אבל עדין הימנעות מוחלטת מבשר לא עדיפה. כדי שתקראי ספר טוב על צמחונות אם את רוצה להיות צמחונית ולהצליח בזה.

רון ו

New member
חלבון מלא

מוצרי חלב מספקים חלבון מלא כלומר כל החומצות האמיניות חלבון מהצומח ניתן להרכיב מקטניות כפי שאת אוכלת חומוס וסויה בשילוב הדגנים. רק כך משלימים את ההרכב קטניות+דגנים. מבחינה בריאותית, חסינות למחלות שונות לא עלינו, דוקא תפריט צמחוני מנצח. אך דורש השקעה גדולה יותר כדי לא ליצור חוסרים.

למעלה