שכבות
אצלנו הולך מצויין כריך רב שכבתי שכולל ירקות פרוסים דקדק לעיתים גם פרי כמו תפוח חמצמץ, טופו כנ"ל, אפשר לקנות פסטו, אפשר להשתמש בקצת שקדיה או טחינה או חומוס.
פרוסת לחם עליה ממרח כלשהו ואז שכבות-עגבניה, פטריות, סלק אפוי בתנור ופרוס, פלפל קלוי...עם או בלי טופו.ולקינוח עוד פרוסת לחם עם מעט ממרח. ממליחה בין לבין לפי הצורך.
פרוסת תפוח מפתיעה ומרעננת.
עוד גיוונים, עלי נענע קצוצים, עלים אחרים.
עוד כריך אהוב אצלנו הוא מעט חמאת בוטנים עם סחוג, על שתי פרוסות לחם ובתווך עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות, חסה,חצילים קלויים בפרוסות בתנור
אם יש קציצות כלשהן אני פורסת לרוחב כשהן קרות, מלפפון חמוץ גם,חסה, על הלחם מעט טחינה שהכנתי בבית או חומוס.
כמובן חומוס ומטבוחה.
אם אין לך בלנדר קני לך בלנדר מוט הממרחים יהפכו לחיים אחרים מבחינת מגוון. הכי בסיסי טופו עם מיצלימון סחוטרי ומלח מעט שמן. יוצא מרקם גבינתי וטעם מעולה מתאים עם כל ירק קלוי או טרי , מזין ולא רב שומן.