גיוונים לסלט

גיוונים לסלט

לפעמים פשוט לא בא סלט יותר. במקרה כזה אני הולכת לשוק ומחפשת משהו חדש ותתפלאו יש מה להוסיף על המלפפון עגבניה חסה. אני מתבלת עם שמן זית לימון מלח ופלפל שיותר טעימים יחד מכל רוטב בעולם. הגיוונים ממש משנים את הטעם של הסלט. תוספות שמיר או זעתר או בזיליקום טרי או נענע והכל יותר טעים. כמובן שאפשר גם: פטריות טריות נבטים בצל ירוק תירס לייט גמבות צבעוניות(הצהוב הכי טעים) בקיצור חגיגההההההההההההההההההההההההההההה! פיספסתי משהו????????
 

firte

New member
תמי,ספרי לי איך מכינים טופו

ואיך קונים אותו,של איזה חברה?
 

תמי ב

New member
אני קונה גוש טופו

מן קובייה גדולה באריזת וואקום. מתוצרת משק ויילר. הטופו הזה קצת נודניק, כי אחרי שפותחים את האריזה, צריך לשמור אותו בכלי סגור עם מים, ולהחליף לו את המים כל יום (לא פחות ולא יותר.....) הדבר הזה יש לו תכונה מעניינת: אין לו טעם משל עצמו. הוא מקבל את טעם הסביבה בה הוא שרוי. קוביות קטנות של טופו בסלט מתובל, כמעט לא מורגשות בו אחרי כמה דקות. הוא תורם בעיקר מרקם של גבינה לבנה קשה, אבל לא את הטעם שלה. אני גם נוהגת להכין תבשיל סיני שאת חלקו המצאתי בעצמי (אבל בטח המציאו אותו עוד לפני): אני מקפיצה במעט שמן, גזר חתוך למקלות, כרוב חתוך גס, בהמשך: קוביות טופו קטנות, מוסיפה בנדיבות רוטב סויה, ובסוף מוסיפה לכל העסק גם נבטים (מהסוג העבה יותר). עוד חצי דקה של "הקפצה" והעסק מוכן. הולך טוב עם אורז (בעיקר , לדעתי, אורז לבן). אני לא מוסיפה מלח, מפני שרוטב הסויה מספיק מלוח.
 

Happy1

New member
איזה רוטב סויה ?../images/Emo22.gif

הרוטב סויה שאני הכי אוהבת הוא של תלמה אבל הוא יותר רוטב מסויה. סויה של קיקומן היא סתם מלוחה לטעמי. איזה רוטב את ממליצה תמי ?
 

אביטל +

New member
יש את הרוטב של תמרי

שאפשר למצוא אותו בחנויות טבע הוא יותר עדין
 

אביטל +

New member
זה עניין של טעם והעדפה

ברוטב של אוסם יש יותר מדי תוספות לסויה לטעמי אני מעדיפה את קיקומן או את תמרי
 
מתה עלייך, אביטל... תמיד מגיבה מהר

עד שבסוף אני אאמין שכמעט כל היום את מול המסך הזה...
 

אביטל +

New member
אוי הלוואי

רק שמישהו ישלם לי על השתתפות בפורומים אני מציצה פה שאני קצת תקועה במשהו בעבודה, או כשיש לי משהו משעמם או מעצבן במיוחד לעשות. ואז אני עונה רק אם זה תשובה מהירה שלא דורשת יותר מדי מחשבה
 

li12

New member
פיספסת רוקט, חסות אמריקאיות וחסות

מסולסלות, אני גם אוהבת להוסיף סלרי (גבעול ועלים), ואפילו כרובית טריה (רק למי שמאוד אוהב כרובית), אפשר גם להוסיף גזר שגורד בפומפיה גסה, וטיפ קטן- פלפל שחור גרוס טרי (כזה שהמטחנה שלו באה בילד אין בצינצנת הטבלינים) הרבה יותר טעים והרבה יותר מורגש מפלפל שחור רגיל. בתאבון לי
 

אלי ו.

New member
לפעמים אני משנה את השמן

במקום שמן זית אני שם שמן שומשום סיני (השמן כהה בבקבוק קטן) (בייחוד על סלט ירוק) זה אמנם לא בריא כמו שמן זית אבל הטעם מאוד שונה ומאוד מעשיר. עוד דבר ששכחת כי הוא "מובן מאליו" זה גבינה בולגרית (5%-3%) כרוב אדום גם טעים גם ממלא וגם עושה מהסלט חגיגה של צבעים. קצת פלפל חריף קצוץ מוסיף לסלט "בעיטה" קטנה.
 
למעלה