גיוס או פטור מגיוס ובחירה לשרות בהתנדבות

1961um

New member
גיוס או פטור מגיוס ובחירה לשרות בהתנדבות

אני בן 17 . הייתי בצו ראשון . המבחנים והריאיון הלכו לי מצוין , כך שאני משוכנע שהקב"א והדפ"ר שלי יהיו גבוהים. . כשהגעתי לרופא ,עם תחילת עיונו של הרופא בתיק הרפואי שהבאתי , מייד כשראה בדף הראשון את נתוני המשקל שלי מרופא המשפחה, סירב לתת לי פרופיל ואמר לי שאזומן לועדה רפואית .
מתי בדרכ אחרי צו ראשון מזמנים לועדה, האם אחרי מס' שבועות או חודשים ?
אציין כי משקלי 134 ק"ג , והגובה כ 180 ס"מ . מה שכנראה אומר ש ה BMI שלי מתקרב ל40 . חוץ מזה יש לי בעייה בגב תחתון ( בלדיסק ). האם יגייסו אותי לצבא , ואם כן באיזה פרופיל ? האם במקרה כזה נותנים פרופיל 45 או 31 ? האם אקבל מהועדה הרפואת פטור מגיוס ( פרופיל 21 ) והכי חשוב - האם אוכל להתנדב ? האם אהיה מוגבל בבחירת תפקיד ? מה בעצם המטרה לזימון לועדה הרפואית ?
שאלות אלו אינן נותנות לי מנוח ואשמח אם מנהלי הפורום יענו לי בפרוטרוט. המון תודה רבה .

hillator

New member
תשובה

פרופיל 31 זה מקצוע נדרש אז את זה בטוח לא תקבל
אני לא רופא אז אני לא יכולה לעשות פה הבחנות רפואיות
בד"כ עודף משקל מקבלים 24 ואחרי חצי שנה בוחנים שוב את המצב(שוב אין לי את הטבלה הצבאית מה מוגדר עודף משקל)
במהלך החצי שנה הזאת אפשר להתחיל בהליך התנדבות.

כמתנדב ישנן הגבלות של תפקיד(בעיקר בתפקידים עם קבע ארוך) וכל תפקיד יאלץ לבור אישור של רופא תא מתנדבים
בברכה

1961um

New member
אי גיוס לצה"ל עקב עודף משקל

האם בכל מקרה מקבלים פרופיל 24 זמני ומזמנים אותי שוב לאחר מס' חודשים ?
האם בסמכות הועדה לפטור אותי מהצבא באותו מעמד ? איזה פרופיל נהוג לקבל בנתונים אלו מהועדה ?
איזה פרופיל קובעים ל BMI 40 ? האם נהוג כי ישאלו אותי האם אני מעוניין לעשות מאמץ ולהוריד משקל ורק אז לזמן אותי שוב בעוד מס' חודשים, או שיחתכו במקום לאור נתוני גובה ומשקל ?
האם ישקלו אותי באותו מעמד , או יסתמכו כמו בצו ראשון על מכתב מהרופא שלי הכולל נתונים אלו ?
ואם אומר שלאור מוגבלות המשקל הנבוה שלי אני מעדיף שלא להתגייס אלא להתנדב- האם יתחשבו בכך?
אהיה אסיר תודה אם מישהו שיש לו ידע בנושא יואיל להאיר את עיניי ? זה ממש חשוב לי ,
אנא כל אחד שממש יודע שיענה לי , אודה להנהלת הפורום על כל מאמץ שתגלה בענין זה , כולל הטבלה הצבאית של גובה משקל...אנא...

hillator

New member
אבקש לא לפרסם פה נתונים

מספר פרופילים צבאי או לתת חוות דעת רפואיות.
הודעות אשר יכילו מידע מסוג זה ימחקו.
בברכה

1961um

New member
אי גיוס עקב עודף מישקל

כל המטרה של הפורום זה לתת מידע חיוני לאנשים עם פוטנציאל פטור מצהל ורצון להתנדב.
סליחה,התגובה העמומה שקיבלתי אינה הוגנת ואינה עונה על צרכי משתמשי הפורום הצמאים למידע זה.
לידיעתכם, כל נושא מספרי הפרופילים ומשמעותם ידועים לכל ואינם מהווים סוד צבאי או מידע מסווג
אם אתם לא רוצים לסייע לאנשים כמוני הצמאים למידע זה שהוא חשוב עבורם, אז אל תסננו ותמדרו אותי ואל תענו בצורה פוגעת כזו .
בסה"כ מה שאלתי ?
האם יגייסו אותי או לא ?
או איזה פרופיל סביר שיתנו לי לאור הנתונים שכתבתי כאן בועדה הרפואית?
באמת , האם מדובר בחוות דעת רפואית או במידע בסיסי למצועמד לגיוס ?

sm252

New member
הילה בסהכ הכל נזהרת

היא לא מונעת ממך קבלת מידע סביר, אך באמת אף אחד לא מוסמך לתת חוות דעת רפואויות.

יש פרוטוקולים לצבא. על סכרת-תקבל ישר פרופיל 21.
על עודף משקל מסוים (לא יודעת מה נחשב מבחינתם עודף משקל) -מקבלים 21 ומזומנים שוב כעבור כמה חודשים.

זוהי ההחלטה של הרופא, אך צהל עובד בדרך כלל לפי פרוטוקולים. על עודף משקל כנראה לא יתנו 21 בגלל שאתה רוצה, אבל לך תדע.

בכל מקרה,אני ממליצה לך להתנדב או להתגייס ולא להפסיד את החוויה המשמעותית הזו.

hillator

New member
קיבלת הסבר מפורש במסר

כי לא רציתי לתקוף פה אבל אתה לא משאיר ברירות.
הסעיפים הרפואים בצה"ל חסוים , מהמקרים שאנחנו מכירים בד" על עודף משקל נותנים 24 לחצי שנה ואז קובעים סופית. אבל בשביל זה נוצרה הועדה הרפואית לקבוע , למה יושב שם רופא?
אני מבינה שאתה רוצה מידע אבל אנחנו לא יכולים לעשות פה רפואת מזדרון.
כפי שענו לך יש מחלות שזה חד וחלק ויש דברים שלא. הסעיפים בצהל משתנים גם כל שני וחמישי בנוגע לטבלאות משקל.
ולכן מדובר בחוות דעת רפואית.
שתבוא לועדה יתכנו שני דברים
א. יקבעו לך 24 ותתחיל הליך התנדבות(אפשרי)
ב. יקבעו לך 21 ותתחיל הליך התנדבות.
הועדה לא שואלת את דעתך כי זה צבא..
חצי מהמתנדבים כאן היו אומרים שיגיסו אותם רגיל, מישהו הקשיב להם? לא.

ששאלת בפעם הראשונה הסברתי לך את נושא המידע פה וכנ"ל בפעם השניה. גם אני לא תוכי שאני מתכוונת לחזור על עצמי 6 פעמים. כי זה מראה מצידך שאתה לא קורא מה כותבים לך.

בברכה

1961um

New member
תודה רבה, שתדעו שיש הרבה מאד במצב שלי נבוכים

ומתביישים לשאול , כך שאין לי ספק שכל מידע שנתתם
שותים אותו בצמא מועמדי גיוס/התנדבות רבים מאד כמוני.
שוב, תודה רבה על המידע ויישר כח על כל פיסת מידע נוספת.

hillator

New member
ככה

דבר ראשון בשביל כל מי שמתבייש:
1. מי שיש לו שאלה שהוא לא רוצה לשאול כאן מוזמן לשלוח לי מסר מייל פייסבוק מירס איפון בית או כל מה שבא לו.. אני אפילו עונה למיילים צבאים לאנשים. נושאים רפואים זה עניינו הפרטי של אדם ואני מבינה שלא כולם רוצים לשאול פה(לגיטימי) גם אני לא פירסמתי כאן עד היום למה יש לי 21 (למרות שאין לי בעיה להגיד למה ולמי שפנה אלי בפרטי סיפרתי)
2. אני נוהגת לפרסם פיסות מיד לשאלות נפוצות שנשאלות "בשאלות נפוצות" יש שם גם הרבה מידע על פרופיל 24 ומה ההשלכות שלו וכל המידע אני אישית ביררתי מול תא מתנדבים לפני כמה חודשים עבור אימא אחת.
בברכה ובהצלחה בתהליך נשמח לעזור
הילה

בר דותן

New member
תשובה, אני ההיתי באותו מצב .

אני בגובה 173 ומשקל 128
לא נצנו ליא פשרות לגיוס ..
בהתחלה נתנו לי שנה להוריד משל אחרי זה נתנו לי חצי שנה נוספת וכשלא הצלחתי החליטו לתת לי פטור רפואי,
אני לא ויתרתי והחלטתי שלומורת הכל אני מתנדב,
בעוד שבועיים אני מתגיס בתור מתנדב.. עם פרופיל 25..
אחרי שבזמן התהליך הפרופיל שלי היה מוגדר לא כשיר לגיוס 24
ואחרי זה לא כשיר לשירות ביטחון 21
לאחר בדיקות של תא מתנדבים העלו לי ל25
שיהיה לך המון בהצלחה
ממליץ להתחיל תהליך של היתנדבות בר עכשיו , כי זה לוקח המון זמן ..

למעלה