גיוס בנות לצה"ל אני בעד ואת?

גנדרן

New member
גיוס בנות לצה"ל אני בעד ואת?

את בעד נגד מה דעתך ומה דעתן של הבנות הידעניות כאן בעניין חשוב זה?

גנדרן

New member
אני בעד כי

א. אין איסור הלכתי כמו שאמרת(היום זו מלחמת מצווה) ב. זה יגורם לכך שאיכות הבנות המשרתות יעלה כך לפחות אני מקווה

moshe010

New member
יפתח בדורו כשמואל בדורו

לפי הרבנים כיום גם הדת"ל יש איסור הלכתי לבנות לשרת מי אתה שתחלוק עליהם אחרת אם אתה סבור שביכולתך לחלוק על הרבנים המקובלים אזי אין לדבר סוף כיוון שכל ההלכה מבוססת על רבנים שהם בתורם מתבססים על קודמיהם וכן הלאה למשל (בהנחה שאתה ספרדי) אתה נוהג כפי פיסקי הבית יוסף שבאופן שרירותי לקח שלושה ראשונים ופסק כשנים מהם למה אתה מחויב לפסק הזה בעוד שיש עשרות ואפילו מאות ראשונים שבמקרים רבים פוסקים אחרת כמו כן למה אתה מחוייב לפרשנות הראשונים בגמ' בעוד שניכר ממשנתם שזה לא קבלה אלא פירוש שהם מנסים לפרש כרגע וכן למה אתה מחוייב לפירוש התלמודי בכלל ולפסק רב אשי בפרט על המשניות וכן הלאה

גנדרן

New member
נכון אך

יש רבנים נכבדים שאומרים שאין איסור בדבר.... היות ומערכת המילואים קורסת תחת הנטל, הביטחוני, ויש בעיה הלכתית מסויימת. הייתי מציע לגייס את אלו שהן לכאורה דתיות אך למעשה מנהלות אורח חיים חילוני לאלו גם הרבנים יסכימו אין היתר להשתמט

moshe010

New member
לפני עיוור לא תתן מכשול

אם אסור אז אסור להכשיל אחרים גם הם חילונים

גנדרן

New member
ומה עם הבנות כאן אין לכן דעה בעניין

שים לב שרק אחת העזה לענות איפה כל הבנות החכמניות שיודעות כל דבר? מה הנושא לא נוגע אליהן?

להפוך נשים לשפחות

זה הצבא.. רק בדרכים מודרניות.. מכיר אני סיפורים על חיילות שבגלל התפקידים הקשים, ניטלה מהם כוח הלידה.. את בעד זה? להפוך נערות יפות לשפחות ולסוסי עבודה? ? ?

גנדרן

New member
אנו מדברים על תפקידים ראויים

אנו מדברים על תפקידים ראויים משרדיים ואחרים, יש בנות חיילות, יש במודיעין, יש בנ"מ, יש מדריכות עזרה ראשונה יש מהנדסות וכן הלאה הן ממש לא שפחות החוק הצבאי מחמיר יותר מהאזרחי, מפק שיעשה מהחיילת שלו שפחה יודח וייכלא מהר יותר מבוס אזרחי.... מדוע בנות שממילא לא שומרת שבת לא תשרתנה בצה"ל כשאחיותיהן הדתיות והחילוניות עושות כן

למעלה