גיוס ב - 11.8

• פותח הנושא נע
  • פורסם בתאריך

נע

New member
גיוס ב - 11.8

מחר הבן שלי מתגייס מחר ( יום חמישי ) . הוא בעל פרופיל נמוך ( 45 ) ואנו חוששים מאוד ממה שהצבא יכול לייעד לו . האם אתם יודעים לאילו תפקידים הוא יהיה כשיר ? תודה . נעמי.

oshiko

New member
ברוכים הבאים לפורום ../images/Emo140.gif

אפשרויות השיבוץ לא רבות, אך בכל מקרה הן תלויות בכמה גורמים. לא כל פרופילי 45 שווים. בין השאר זה תלוי בהשכלה ובנתונים האישיים האחרים, וכן האם סעיפי הפרופיל גופניים או נפשיים. בסיום הטירונות הוא ייפגש עם קמין מיון. הקצין יישאל אותו על בחירתו באחת ממספר מצומצם של קטגוריות, בדרך-כלל "מאבטח מתקנים" או "עובד כללי". אם הוא עובר סף מסויים של השכלה ודפ"ר, "עובד כללי" עשוי להיות מתורגם לקורס במערך הלוגיסטי של אחד החילות, כמו ERP, שקשור למחשבים, וייתכן שישנן עוד אפשרויות.

לי בעצמי היה פרופיל 45נוירולוגי

על רקע של תסמונת טוראט היתי רכא"ית (רכזת כוח אדם) והיה לי שירות מדהים ומוצלח, תנאים וכו'. בכל אופן שיהיה לו המון בהצלחה

נע

New member
פרופיל 45

הפרופיל הוא על רקע רפואי : אסטמה בעיקר . יש לו רצון ומוטיבציה לעשות הכל . נעמי.

לא מדויק, ישנן אפשרויות רבות, הכל

תלוי בנתונים האישיים. בני הוא בעל פרופיל כזה, והוא בעל נתונים אישיים גבוהים, הוא קיבל שאלון רצונות הכולל כמה מקצועות בתחום המודיעין, הפעלת רשת מחשב, אלחוטן חוף, שלישות וכו'

oshiko

New member
../images/Emo51.gifעל האינפורמציה

הכרתי את הנושא דרך מקרה בודד של פרופיל 45 נפשי. האם מי שהולך לטירונות 02 ומילא מנילה עם אחת האפשרויות שציינת יודע מראש לאן הוא משובץ, או רק לאחר ראיון עם קצין מיון בסיום הטירונות?

בני שלח את השאלון רק השבוע.

כשתאריך הגיוס שלו בתחילת פברואר , לכן בשלב זה איננו יודעים אם הוא יאותר במסגרת מה שהם קוראים "מיון קד"צ" , או שבסיום הטירונות הכלל צהלי"ת.

אימשל2

New member
כנראה שאכן ישנן עוד אפשרויות

חברים של הבן שלי (לא בטוחה האם הפרופיל שלהם 64 או 45) גם כן על רק בעיות רפואיות, חלקם בעית אסטמה, שובצו לתפקידים במודיעין או כמדריכים בפנימיה צבאית או בפנימיות אחרות. כולם מרוצים מאד מהשרות שלהם. שיהיה בהצלחה.

נע

New member
פרופיל 45

מודה לכלום על ההתייחסות והתשובות . בני התגייס היום וחזר היום כבר בשעה 16:00 הביתה ואמר לי שהוא לא יודע היכן הוא יעשה טירונות . ביום ראשון הוא צריך לחזור לבקו"ם ומשם ישלחו אותו לטירונות . מקווה לטוב.

הוא בסוף לא יצא לשבת ../images/Emo7.gif

בע"ה וניראה לי שכל הבסיס טירונות שם כל הגיוס שלו לא יצא לשבת כל מי שנימצא בבאר שבע.

The Blue Fairy

New member
בתור אחת עם פרופיל 45 על אסטמה

בעיקר אני יכולה לומר לך שזה לא חוסם תפקידים טובים :) אם יש לו קב"א גבוהה הוא יקבל, סביר להניח, אחלה תפקיד. אני במודיעין ח"א ואני מאוד מרוצה מזה.. והיתרון..שמוציאים הרבה פטורים
אז את יכולה להירגע, 45 לא ימנע ממנו לקבל תפקיד טוב

שויו

New member
גם הבן שלי התגייס ב- 11.8

הוא עם פרופיל 64 בגלל אסטמה וקב"א גבוהה. אבל......... הצבא כנראה עושה מה שבא לו בלי להתחשב ברצונותיו ובבקשות שלובדיוק כמו שהיה בזמננו. הוא אמנם חזר הביתה באותו יום (חמישי) והיום חזר לבקו"ם להתחיל טירונות בתקווה לקבל תפקיד טוב. ובעודו עומד בפתח האוטובוס שיקח אותו לטירונות בישרו להם שהם הולכים לטירונות של משטרה צבאית. זה היה הדבר האחרון שהוא סימן במנילה. והוא לא מוכן "גם על גופתו" להיות שוטר צבאי. אז לצערנו הרבה ההתחלה שלו בצבא מאד עקומה. כי הוא סירב (עם עוד כמה חברה) לעלות לאוטובוס ונשאר בבקו"ם ב"מעצר".

oshiko

New member
שההמשך יסתדר יותר טוב

סירוב פינוי בדרך-כלל לא נעים אבל לא נורא, אם מדובר ברצון לשרת בתפקיד אחר במסגרת אותו פרופיל. (סירוב ללכת לקרבי הוא בקטגוריה אחרת, ונשלחים בגינו לכלא). עניין של יום או מספר ימים לא נעימים, בהם מאיימים ועושים שטיפת מח, ואחר-כך בדרך-כלל צה"ל קצת מתקפל, ומציע תפקיד קרוב יותר למה שרוצה המתגייס, או דוחה את הגיוס למחזור הבא. אני מקווה שמעז ייצא מתוק. אחרי הכל, ברגע שהתפנית קשה מאד לצאת, ואם מישהו רואה שזה לא בשבילו, עדיפים כמה ימים של אי נעימות על-פני 3 שנים מתסכלות. זה אני אומר בלי להיכנס לשאלה האם מ"צ טוב או לא. אני מאחל לכם שהוא ימצא במהרה שיבוץ משביע רצון.

שויו

New member
תודה על התגובה והעדוד

כמובן שהסירוב היה רק לפינוי הזה. אם יכול היה, היה מעלה את הפרופיל והוא בהחלט רומה לשרת. גם אני לא יודעת אם מ.צ זה טוב או רע אבל עבורו זה רק רע! בינתיים נראה שהתאקלם באוהל המעצר וקיבל עיצות מותיקים ממנו שם והוא נראה נחוש. נקוה לטוב... ושוב תודה

למעלה