גיוס ב-31.10.12

נ ו ע ה 12

New member
גיוס ב-31.10.12

עוד שבוע ויום

סתם מעניין להכיר את הנפשות הפועלות פה בפורום ולשמוע על תפקידים מעניינים... אולי גם נכיר ביניכם עוד לפני הטירונות חח (-:
לאן אתם עתידים להתגייס? תפקיד ו/או יחידה
איך הגעתם לתפקיד הזה?
האם הייתם ביחידה אליה אתם מיועדים לצורך ראיון והיכרות סביבת העבודה והאנשים?
עד כמה אתם מתרגשים? D:

והכי חשוב... המון המון המון בהצלחה!
מאחלת לכם שלא תתאכזבו לשניה אחת על ההחלטה להתנדב ולדבוק בכל התהליך הלא פשוט הזה.

nitz94

New member
יוזמה מעולה! :)

למחזור גיוס שלנו אין טירונות, אבל אני בטוחה שגם ביום החיול יהיה נחמד לראות אנשים מהפורום

אני מתגייסת לתפקיד של כתבת צבאית בביטאון "ביבשה".
הגעתי לתפקיד הזה בעזרת תיווך של תא מתנדבים: בריאיון לקביעת המנילה ביקשתי תפקיד שקשור לכתיבה, והתפקיד הזה הוצע לי. דירגתי אותו במקום הראשון, ואחרי כמה ימים קיבלתי טלפון מהיחידה שמזמין אותי לריאיון. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה-
הגעתי לריאיון אצל המפקדת העתידית שלי בו נשאלתי על הרקע שלי והוסבר לי על התפקיד, וגם ראיתי את סביבת העבודה.
אני חושבת שזה פחות התרגשות ויותר רצון להתחיל, ממש בא לי כבר

תודה שפתחת את השרשור! מקווה שתהיה היענות

daniellav1

New member
אני מתגייסת ב31

קצת התבאסתי בגלל שאין טירונות אבל לפחות אני מתגייסת כבר אחרי שנה וחצי שהצבא סיבב אותי
אני ישרת בצריפין בבה"ד 11 פקידה מנהלת לוז וכל זה זה מה שרציתי בתכלס....
שאלה : אני בבסיס סגור אבל עם אני רואה שלא מסתדר לי בסיס סגור תיהיה לי אפשרות לשנות לבסיס פתוח?

אני היחידה שעוד לא יודעת אם היא מתגייסת??

מעצבנים למה לדחות הכל לשניה האחרונה?

daniellav1

New member
את באמת מופתעת?

ככה הצבא עובד מחכים לשנייה האחרונה כדי לעצבן אותנו

זה מעבר ללעצבן... מחכים לשניה האחרונה

ואז אמרו לי "אה אם לא ירצו אותך בבהד תצטרכי לחכות לגיוס הבא כי אין לך תפקיד". ועדיין לא ענו לי.
מילאתי מנילה ב30.8 מה לא מספיק זמן

betty07

New member
אני גם באותו מצב ..

היה לי כבר תפקיד והכל ועברתי ראיון ופתאום הם נזכרו באמת לשאול את הרופא אם הוא בכלל מאשר ת׳תפקיד .
למה לא בודקים אתהדברים האלה לפני שמציעים את התפקיד ??
והכי מטומטם זה הסיבה הממש דבילית שבגללה הוא לא מאשר ת׳תפקיד ..
ועכשיו מחפשים משהו אחר כבר שבועיים ואף אחד שם בתא מתנדבים לא יודע לענןת לי אם אתגייס ב31 כמו שהייתי אמורהה ..
אוף זה מתסכל ....

אני איתך..

3 שבועות לקבל תשובה מהיחידה? בלי ראיון מה יש להם להתלבט??
אם אין לך תפקיד שכחי מלהתגייס.. הן לא נותנים בלי תפקיד והוא אמר "ב5 ימים אין כמעט סיכוי למצוא תפקיד"
לא אמרו לך את זה?
לדעתי סתם מרחו אותנו, עובדה שיש כאלה שמקבלים תפקיד גם שבוע לפני

נ ו ע ה 12

New member
צר לי לבאס,

אבל אם לך תפקיד ולא תמצאי כזה בכוחות עצמך - את לא תתגייסי ב-31.10... קשה לי להאמין שיזמנו אותך לועדת שיבוץ נוספת בתא מתנדבים ולאחריה שוב ראיון ביחידה כלשהי והתאמה עם ד"ר דלאל.... הייתי בדיוק במצב שלך ובמקרה לגמרי מצאתי לעצמי תפקיד והיה מי שינדנד עבורי (מש"ק מתנדבים בח"א) לתא מתנדבים שבבקו"ם.

הסיפור שלי למי שמעוניין - הם בכלל סתם דחו אותי כל הזמן ולמרות שהייתי אמורה להתגייס ב-1.9.11 שלחו לי חודש וחצי קודם לכן מכתב שכתוב בו "כפי שבחרת, תאריך הגיוס שלך הוא 3.11.11..." ואני כזה - "WTF, לא! אמרתי ספטמבר". ואז כששאלתי למה אמרו לי (כמובן עבר איזה עשור עד שענו לי חח) שזה בגלל שזה גיוס גדול ואין לי תפקיד ובלה בלה. וול, אולי זה בגלל שעוד לא זימנתם אותי לועדת שיבוץ כדי להרכיב מנילה ולבחור תפקיד? אולי זה כי אני מתקשרת אליכם יום יום ואתם לא עונים...? בסופו של דבר פשוט הוצאתי מהם הבטחה שאם אני מוצאת בכוחות עצמי תפקיד, בזמן המאוד קצר שנותר עד ל-1.9.11, אני נכנסת לגיוס הזה. וזה מה שקרה. אז לא עברתי את השלב הזה של המיני מנילה מתא מנדבים. קראתי במקרה מטורף כתבה על חייל שמשרת בח"א בתפקיד שממש מדבר אליי. נכנסתי לאתר של ח"א, עשיתי שם תחקיר רציני ומעמיק חח עד שמצאתי באיזו הודעה בפורום שלהם את המס' של ת"א מתנדבים בח"א והתקשרתי לשם. ענו לי אחרי 2 שניות ומשם הדרך הייתה קצרה - קבעו לי ראיון ביחידה לשלושה ימים אח"כ. :)

מאיפה אני אמורה למצוא תפקיד בעצמי??

וזה לא שהם אומרים "לא קיבלו אותך אין תפקיד". 7 ימים לפני הם עדיין לא יודעים אם קיבלו אותי. נשמע לי חרטא רצח.
אבל קורסים זה לא כל השנה נכון? כאילו יכולים לגייס אותי ולתת לי לחכות כמה חודשים לקורס?

נ ו ע ה 12

New member
יש אנשים שמצאו לעצמם... אני למשל חח

זהמזל גדול למצוא בזמן קצר. אם יש לך זמן אז זה פחות בעייתי - חייב להיות לך מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שהוא חייל ביחידה שצריכים בה חיילים נוספים לתקן או שהוא איש קבע וצריך בעצמו למחלקה שלו... ליזום מעצמך כי אם אין אני לי מי לי הכי עובד והכי נכון כשזה קשור לצבא ולהתהליך ההתנדבות בפרט.

כן, קורסים זה לא כל השנה... תלוי בכל קורס, יש קורסים שיש פעם בשנה ויש כאלו שיש פעם ב-X חודשים, הכל תלוי. יש גם תפקידים שלא מצריכים קורס, או שכן מצריכים אבל מתנדבים בתפקיד הזה לא עוברים אותו, אלא עוברים חפיפה בסדיר במקום.

יש לך כיוון לתפקיד שאת רוצה? אם את רוצהשאנסה אולי לעזור לך מבחינת רעיונות ומציאת תפקיד/יחידה, את יכולה לשלוח לי הודעה פרטית (צריך לדעת גם מה הפטורים שלך וכאלה ואולי זה אישי מדי)

רציתי מדריכת קליעה

ויתרתי על הפתור טירונות ושמירות בשבילו.
זה כל הפתורים שלי (ופתור משירות ביטחון כמובן חח)

נ ו ע ה 12

New member
הכל עוד פתוח חח

התגייסתי ביום חמישי, הודיעו לי על זה ביום שני שלפניו. יש לי טיול מתוכנן לברצלונה שלא תוכנן... ;)

אבל גם אם ידחו לך לגיוס הבא, יש בזה יתרון - תעשי טירונות (:)

למעלה