גיוס הון/גיוס מפיץ

shharel

New member
גיוס הון/גיוס מפיץ

שלום לכל חברי הפורום. אנו בית תוכנה קטן המורכב מ-2 שותפים. בית התוכנה קיים כבר כ-3 שנים. אנו מפתחים במשך השנתיים האחרונות תוכנה המיועדת לקהל היעד העולמי. לתוכנה פוטנציל רווחי עצום!!!. התוכנה נמצאת בשלבים סופיים ובעוד מספר חודשים נוכל לשווקה. שאלתי הראשונה היא זו: כיצד ניתן לגייס משקיע (כמו שציינתי, אנו 2 שותפים ואין ברשותינו ממון) סכום הכסף אותו אנו צריכים בשנה הראשונה למטרת השיווק/תמיכה/שידרוג גירסאות הוא לא קטן (מעל 1,000,000$!!!) שהרי הפירסום (שהוא החלק הגדול בהוצעות) הוא בינלאומי. במידה ואנו רוצים לחבור לחברת הפצה גדולה (בעיקר בארה"ב) כדי לחסוך את עלויות השיווק, האם ישנו גוף אליו אנו יוכולים לפנות ולקבל נתונים על חברות הפצה. תודה מראש, ש.

סקיפר1

New member
נחשוב בהגיון:

משום שאני בא מהתחום ומהשקעות ובהנחה שיש תוכנית עיסקית מפורטת ומנומקת ברמת הפעילות ומושלמת ברמת הפיננסים, שחלק ממנה הוא סעיף השיווק והפרסום כמובן. אזי לא מסתדרים לי 2 דברים: הראשון איך שני בעלים מנהלים וכותבי תוכנה מוכשרים וחרוצים ימצאו זמן להרים את הראש מהמקלדת ויילכו לעשות שיווק. השנייה עם כל הערכתי לכם אפילו שני בחורים נמרצים כמוכם לא יכולים לבזבז $1M במשך שנה לבדכם. ובתור משקיע/מפיץ יטרידו אותי עוד 3 שאלות מידיות: תמיכה- איך תצליחו 2 אנשים לתת תמיכה למפיץ האמריקאי, כמה כבר מכרתם את התוכנה בישראל, ומה אתם יודעים לספר על השוק האמריקאי (למשל ביטוח חבות למוצר) והתאמת התוכנה לשוק האמריקאי. אני לא רוצה ל"קרר" אתכם אבל אפשר למכור לשוק האמריקאי, רק שצריך תכנון רציני ומענה מקצועי לתשובות. בקהילות המשקיעים שאני מצוי בהן עדיין לא הוציאו דולר אחד מבלי שחקרו ובדקו את היזם, הפעילות והשוק. יש הרבה עבודה רק חייבים לעשות אותה קודם. שיהיה בהצלחה. רון

shharel

New member
לסקיפר וכל חברי הפורום

התקציב כולל בתוכו הקמת מערך תמיכה, הקמת מערך פיתוח ופירסום/שיווק. ע"פ בדיקות שערכתי, עלות הפרסום לחודש במנועי החיפוש (למעשה תשלום בתמורה להופע ראשונים) הוא כ 50,000 $ !!!. הבדיקות שערכנו הם בעיקר לגבי פלח השוק ועלויות פרסום באינטרנט. לדעתי לתוכנה פוטנציאל רב, ישנם עוד 2 תוכנות מגבילות (פחות או יותר באותה רמה). התוכנה הראשונה נמכרת כ-7 שנים ומכרה יותר מ- 15,000,000!!! (כן, 15 מיליון) עותקים ואילו התוכנה השניה נמכרת כ-3 שנים ומכרה יותר מ-7 מיליון עותקים. החסם שמנע בעבר ומונע גם היום ממתחרים להיכנס לתחום הוא משך זמן פיתוח (גדול מאוד!!!) בנוסף נדרש ידע מקצועי רב. בשורה התחתונה, יש לנו מוצר שעומד בקו הראשון של התוכנות המקבילות בתחום, אין לנו כל ספק שהתוכנה תמכר!!!, הבעיה הגדולה שלנו היא שאין לנו כסף להשקיע בהקמת כל המערכים הדרושים (תמיכה, פיתוח ובעיקר שיווק) מבחינת השקעה שלנו המפתחים, היא מקבילה למשכורות של 2 מתחנתים בכירים במשך כשנתיים. (דר"א האם משקיעים רואים את ההשקעה הזו כהשקעה המקבילה לכסף או שהם רוצים שממש נשקיע כסף ע"מ שגם אנו נהיה במצב של ריסק?) אלטרנטיבה היא לפנות לחברה גדולה בארה"ב המתמחה במכירת תוכנות ולהפוך אותה לזרוע השיווקית שלנו. אשמח לקבל המלצות על חברות כאלו. אשמח לקבל כל עזרה ע"מ שנוכל להעביר את התוכנה שלנו משלב הפיתוח לשלב ההפצה. תודה מראש, ש.

oh yes

New member
יש הבדל בין מפיץ ו- VAR

אני באמת ממליץ לדבר עם מכון היצוא, דבר ראשון. בארה"ב יש מוסד של מפיצים שיש להם ערך מוסף, כלומר יכולות לתת תמיכה, פרסום ושיווק וכן הלאה. אלה למעשה האנשים איתם אתם רוצים לדבר. הם גם יכולים להעריך את מידת הסיכוי שיש לתוכנהל השקיע במחקר שוק וכד´. עזוב אותך עם כל החשבונות שעשית שבהם אתה צריך מליון דולר וכל זה. אתה לא מבין בזה, זה לא המקצוע שלך ויש דברים שאתה לא רואה (מבחינת ערוצי פרסום ושיווק) ולא מכיר. אני לא רוצה להיות בוטה - אני פשוט רוצה שתבין שאתה לא צריך להתעסק בזה. מה שאתה צריך להערכתי - וזה שאין לך משתמשים זה מאוד לא טוב בכל מקרה, אגב (!) - זה תקציב נסיעות (ולא במחלקת עסקים) ומכירות ממוקדות. תערוכות - אה, ככה. תלוי במוצר שלך. כמה זה? בערך $10,000 לשניכם לשלוש - ארבע נסיעות ממוקדות לפגישות. הסיוע של מכון היצוא יכול להיות באיתור VAR מתאים או שנים (לאזורים שונים בארה"ב). טיפ נוסף הוא שאלת אירוה. הרבה ישראלים רצים לארה"ב ומנסיון זה לא הדבר הטוב ביותר. אירופה גדולה, מאוד מגוונת, עם דרישות שוק שונות במקרים מסוימים (גם בכלי פיתוח תוכנה, אגב) שלא לדבר על התאמות שפה וכד´. שקול. לעיתים קל יותר באירופה, לעיתים קשה יותר. מתחרים או תוכנות מקבילות מבוססות יכול להוות חסרון גדול לחברה צעירה ויכול להוות יתרון מה. תלוי וזאת כבר מומחיות של יועצים ואנשי שיווק לדעת מתי מה הוא מה. שב עם אנשי מכון היצוא, שאל אותם שאלות בלי לפחד להראות בור - גאווה או דאגה שמא מה יגידו השכנים לא יביאו אותך לשום מקום - וקבל תשובות. אתר איש שיווק שמכיר את השוק שלכם או יכול ללמוד אותו ותן לו לעבוד על תקציבים משוערים, לקוחות פוטנציאליים ושותפי הפצה. בהצלחה!

shharel

New member
תודה ושאלה נוספת

האם אין אפשרות לחבור לחברה בחו"ל (כדוגמת כלנית בארץ שמפיצה את מוצרי מיקרוסופט) אשר תפיץ את המוצר?

oh yes

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לך:

בארה"ב אתה מחפש var - value added reseller. כלנית למשל נותנת תמיכה ופרסום, היא לא רק מפיצה לחנויות. שוב, דבר עם אנשי מכון היצוא. לא תקבל תשובות - תחזור לכאן או ישירות אלי במסר. ישנם פתרונות הפצה שונים ומגוונים.

tevagil

New member
הפצה משותפת

יש בארה"ב אחותנו הגדולה חברות שמתמחות בהפצת אוסף תוכנות במחיר זול לצרכן. בצורה כזאת הצרכן קונה ביחד כמה תוכנות בזול. הייצור יותר זול וגם ההפצה.

tevagil

New member
איזה סוג תוכנה

השאלה היא אם התוכנה שלכם מתאימה לשיווק בחנויות, כך שאנשים קונים אותה כי האריזה יפה, או שמי שמחפש את התוכנה יגיע אליכם ויקנה אותה. אני לא מבין למה לא להכין אתר thbyrby המתאר את התוכנה, ואולי להכיןגרסת דמו. אחר כך אפשר לשלוח את התוכנה בדיסק למי שמזמין באמצעות כרטיס אשראי. ייצור התוכנה בדיסק מאוד זול, רק צריך צורב ומחשב. לגבי חברות שמוכרות מאגר תוכנות ביחד אי אפשר לתת לך חברה כי רוב הסיכויים שהחברה מתמחה בתוכנות שלא בקטגוריה של התוכנה שלך. לדוגמא יש חברה שמוכרת ביחד תוכנות לחשבון. אני דווקא הייתי ממליץ לפנות לחברות קטנות שישימו בנרים של התוכנה שלך אצלם, ולשלם סכומים קטנים, ולא ללכת לחברות הגדולות כמו יהו.

shharel

New member
תשובה

המכירה תהיה בתחילה רק דרך האינטרנט ע"י הורדה ישירה (כמו התוכנות המתחרות), בעתיד היא תשווק גם בחנויות

FishBone

New member
איתור משקיע

השאלה שלכם קצת מפליאה אותי ומכמה טעמים: איך התקיימתם שלוש שנים? האם הבאתם כסף מהבית לעסק או מכרתם בשוק המקומי? האם לא קיימות תוכנות כאלו בחו"ל? אם התוכנה שלכם אכן בוננזה יקל לכם לגייס את ההון הדרוש ולבטח למצוא משווק שתמורת עמלה נאה יסכים לשווק את המוצר שלכם. בהנחה כמובן שחברת תוכנה של שני אנשים תוכל לתמוך במיליוני העותקים שיתרוצצו בשטח. בכל מקרה להזכירכם קיימות קרנות הון סיכון שהיום הן פתוחות יותר להשקיע בחברות תוכנה, ובמידה והענין יראה להם הם לבטח יוכלו לעניין חברות מתאימות להפצת התוכנה שלכם.

shharel

New member
במקביל פיתחנו

אתרים ותוכנות ללקוחות ע"מ שנוכל "לחיות"

למעלה