גיוס ללא טירונות...

nir2b

New member
גיוס ללא טירונות...

יש פה מישהו/מישהי שהתגייסו ללא טירונות מתנדבים? יש חיה כזו? אני מיועדת לגיוס מתנדבים במאי. יש לי קשר משפחתי לאחת היחידות ומצאו לי שמה תפקיד ומבחינתם ככל שאתגייס יותר מהר זה יותר טוב. הבנתי שיש אפשרות שהקצין שלישות של היחידה יפנה לתא המתנדבים ויבדקו את האופציה של גיוס פרטני. כרגע זה נמצא בהתליכי הרצה... האם זה באמת הגיוני שזה יקרה? תודה רבה :)

hillator

New member
היו מקרים שמתנדבים

עברו טירונות לאחר מכן או לא עברו בכלל (זה נבע מתנאים רפואים בד"כ) לדגעתי ככל שדרגה יותר גבוה תפנה אליהם יש לך יותר סיכוי בברכה

נ ו ע ה 12

New member
כמו שהילה כתבה,

המקרים האלה (לפחות אלו שאני מכירה) נבעו מהסיבה לפטור בעצם... למשל אנשים שמתניידים בעזרת כסא גלגלים ובבסיס בו מתקיימת הטירונות אין נגישות מספקת. אני לא יודעת אם זה אפשרי סתם כי היחידה רוצה אותך כמה שיותר מהר... בכל אופן, אני לא חושבת ש-11 יום ישנו יותר מדי ליחידה (מספר הימים בין יום הגיוס לבין ההתייצבות ביחידה).

hillator

New member
היא התכוונה

שבלי טירונות היחידה יכולה לקבל אותה נגיד באפריל ולא בסוף מאי. אני מכירה מקרה של חיילת שעשתה קד"צ למודיעין (היה לה פרופיל 45 על אלרגיה) במהלך הטירונות חטפה התקפה חמורה (שהגיע עד טיפול נמרץ.. מי האדיוט שנותן למכית בטירונות 02 להתמודד עם דברים כאלו). קיצור הורידו לה לפרופיל של מתנדב ואז אחרי חצי שנה רק הוציאו אותה לטירונות מתנדבים. במהלך החצי שנה היא פשוט הייתה כרגיל ביחידה שלה

נ ו ע ה 12

New member
אבל כאן זה מקרה שונה

כי היא עדיין מלש"בית... גם אם היא לא תעשה טירונות, היא עדיין תצטרך להתגייס בתאריך שבו מתקיים גיוס מתנדבים, לכן ה"חיסכון" כאן הוא סה"כ 11 ימים...

hillator

New member
היו מקרים של גיוס פרטני

בעיקר כאלו שיועדו לקורסים

nir2b

New member
הכוונה שלי הייתה כזו...

הגיוס מתנדבים שלו אני מיועדת הוא מאי. היחידה רוצה שאגיע בסוף החודש תחילת מרץ. האם זה הגיוני שאתגייס בלי גיוס מתנדבים וללא טירונות אלא ישר אגיע ליחידה?

hillator

New member
שהיחידה תנסה לפנות לתא מתנדבים

ולבקש היו מקרים מעולם וככל שסמכות יותר גבוהה תבקש כך הסיכוי גדל

אני לא עשיתי טירונות

גם אני הייתי צריכה להגיע מהר ככל האפשר ליחידה אליה התמיינתי ולכן לא עשיתי טירונות מתנדבים ומעולם גם לא ביקשו ממני לעשות את זה אחר כך (אני גם בספק אם יבקשו אני משתחררת עוד חודשיים). מציעה לך כן לבקש לצאת אח"כ לטירונות מתנדבים כי אומרים שזו חוויה וגם זה שובר שיגרה וקצת חופש מהעבודה ביחידה (לי לא היה זמן לצאת ושכבר היה זה נראה לי מאוחר מידי). בהצלחה!

למעלה