גיוס ללא טירונות

meshigl

New member
גיוס ללא טירונות

מישהי שמעה על גיוס מתנדבים ללא טירונות? התקשרו אליי עכשיו מתא מתנדבים ואמרו לי שאני מתגייסת חוזרת הביתה באותו היום ולמחרת נשלחת כבר ליחידה.

בר דותן

New member
אכן כן , ב31.10 בסוף החודש הזה

מתקיים גיוס מתנדבים ללא =טירונות ביכלל , יום גיוס - שרשרת חיולל, ומקבבלים שיבוץ יום אחרי זה כבר הולכים ישר ליחידה

נ ו ע ה 12

New member
באמת? יש דבר כזה?

אני יודעת על מתנדבים שקיבלו פטור גם מטירונות המתנדבים ("השתלמות מתנדבים" בשמה הרשמי חח), אבל לא ידעתי שמוגדר לכך תאריך גיוס ספציפי...

nitz94

New member
לפי מה שכתבה פה מישהי לפני כמה זמן

במקור היו אמורים להיות גיוסי מתנדבים בסוף אוגוסט ובסוף דצמבר. מכיוון שהשנה יש הרבה מתנדבים כנראה, החליטו לקיים גיוס נוסף בסוף אוקטובר - ללא טירונות. אין קשר למצב רפואי או למוגבלות כלשהי של המתנדב.

נ ו ע ה 12

New member
תודה על ההסבר :)

פשוט אני מכירה מתנדבים שהיו פטורים מהטירונות הזו בשל בעיית ניידות ונגישות וכאלה... עכשיו הבנתי.

meshigl

New member
מה זה אומר בעצם?

אני "מתגייסת" ב31.10 ואז אומרים לי באותו היום איפה ממוקמת היחידה שלי ובאיזה שעה להיות שם ומה להביא ואני מביאה את עצמי לשם וזהו?
קורה משהו במקום הטירונות במיקרה הזה?
בתא מתנדבים יכלו רק להגיד לי שלמחרת היום אני הולכת ליחידה שלי, זה ממש לא אומר לי כלום..

nitz94

New member
הסבר

האמת שזה די כמו שאמרת... :)
ביום הגיוס, ה31.10, את עוברת שרשרת חיול. בסוף השרשרת תקבלי צו התייצבות ליחידה שלך, ולמחרת את מתייצבת במקום ובשעה שכתובים לך.
אין שום דבר במקום הטירונות.
בהצלחה!

nitz94

New member
למה לא הגיוני?

זו תחילת השירות דלך...
אין לי מושג איך סה בבסיס סגור אבל זה די תמוה אם יתנו לך לסגור כבר על היום השני.

נ ו ע ה 12

New member
אם הבסיס הוא סגור אז מן הסתם

שמהרגע שאת נכנסת אליו את שם... לא תצאי הביתה ב-1.11.

ביום הגיוס עצמו תחזרי הביתה, תקבלי צו סיפוח ליחידה שלך ומשם יתחיל הסדיר; כלומר אם הוא באופי סגור אז כך זה יהיה.

בר דותן

New member
זה בדיוק ככה

את מגיעה ליום הראשון 31.10 לבקום בתל השומר מקבלת את המדים עוברת שרשרת חיול בדיקות חיסונים והכל , ומקבלת דף עם השיבוץ
יום אחרי זה את הולכת לאיפה שאמרו לך ללכת מבחינת שיבוץ ומתחיל=ה את השירות ביחידה , פשוט ככה.

בר דותן

New member
זה אותו דבר אתם עולים על האוטובוס ביורושלים

ואז מביאים אתכם לתל השומר , השרשרת חיול מתבצעת רק בתל השומר לפי מה שאני יודע

daniellav1

New member
איזה מעפנים

אני כאילו הולכת לנסוע מרמלה עד ירושלים ואז יקחו אותי באוטובוס לתל השומר ? עם זה ככה הצבא מטומטם

Queen Erised

New member
תדברי איתם. גם לי זה היה ככה.

אני גרה בשוהם, ואמרו לי ללכת לירושלים שזה בערך הדבר הכי דבילי שאפשר לעשות... אז דיברתי עם תא מתנדבים ושינו לי לתל השומר... :)

hillator

New member
הסבר

נכון שאני לא מנהלת פה אבל בכל זאת יש פה תשובות מטעות
1. ב31 יש גיוס
2. מכוון שנוסיפו מחזור גיוס אין טירונות.
3. ב31 נמצאים בתל השומר בשרשרת חיול עד 14:00 בערך.
4. לאחר מכן הולכים הביתה.
5. ב1.11 מתייצבים איפה שיגידו לכם להתייצב.
6. זה צבא אי אפשר להגיד "אני סוגר על עוד שבוע"

למעלה