גיוס למילואים (אימון) ללא גיוס לוגיסטיקה

LoveAndLove

New member
גיוס למילואים (אימון) ללא גיוס לוגיסטיקה

אהלן :)
מבררת עבור חבר שלי שאמור לצאת למילואים.

האם מותר לגייס מילואימניקים לאימון מבלי לגייס לוגיסטיקה מתאימה?
האם מותר לצלצל לחייל ולהגיד לו שמאחר ואין לוגיסטיקה רצוי שיביא אוהל מהבית?

האם יש למי להתלונן בנושא?
אני לא בטוחה שנציב קבילות עוסק בענייני מילואים ואם לפי הגיון הצבא מותר לגייס אדם מבלי לספק לו תנאים בסיסיים לשירות.

תודה לעונים :)

תלוי איך בנוי האימון

נתחיל מזה- לא מאמינה שצה"ל ידרוש מחייל להביא ציוד מהבית !

זו בדר"כ התארגנות של החבר'ה כדי שישנו יותר נוח.

בהרבה אימונים לא מגייסים את הלוגיסטיקה- מי שנותן את הלוגיסטיקה אלו הם אנשי הקבע או החיילים הסדירים. דרך לחסוך בימ"מ אבל זה מצד שני לא מאמן את אנשי הלוגיסטיקה במילואים.

מה זה מבחינתך תנאים בסיסים? יש מילואימניקים שישנים שבוע בשטח באוהל- זה בסיסי? או שכל מילואימניק חייב לישון במלון?

LoveAndLove

New member
תודה על המענה

אוהל בשטח זה אכן בסיסי בעיניי, ממש לא מצפה למלון

הם לא דורשים אלא ממליצים כי הם לא מספקים אוהלים בעצמם. סביר להניח שאם אף אחד לא ינדב את האוהל הפרטי שלו כולם פשוט יישנו ללא אוהל. הם בונים על זה שחלק יביאו אוהלים ומי שלא יביאו (כי אין להם) יצטרפו למי שיש.

ההתארגנות היא לא של החבר'ה משום שהגיעה מסגל הפיקוד ולא מיוזמה שלהם.

קצת מעצבן שדורשים ממישהו למלא את חלקו, מבלי שיעשו את המינימום ההכרחי מצידם.

שוב, תודה על המענה המהיר

גם סגל הפיקוד בנוי מאנשי מילואים

ובהחלט יכול להיות שהם התקשרו לבן זוגך בשביל להמליץ שיגיע עם אוהל.

יכול להיות שמתווה האימון מחייב לינה בשטח ללא אוהלים, אבל בגלל שהמפקדים יודעים זאת הם ממליצים להביא מהבית.

לא רואה בזה בעיה בכלל- אוהל זה לא בסיסי.
יש אימונים שאנחנו ישנים על מיטות בשטח ללא אוהל
השבוע עשיתי מילואים וישנתי ברכב השכור של צה"ל (דווקא היה ממש נוח
)

jeshu

New member
שק"ש הם כן מספקים? האמת, אני מעדיף את האוהל שלי והשק"ש שלי - הם טובים יותר. אבל מה לעשות גם יקרים יותר. אוהל 400$ ושק"ש גם איזה 200$.

שאלת תם,

האם צה"ל יעמוד בעלות ההחלפה שלהם במידה והם למשל, נקרעים מאיזה זיז בנגמ"ש או בזנט בשטח? אגב, עלות החלפה של פריטי ציוד מסויימים כמובן צריכה לכלול רכישה שלהם שלעיתים קרובות אינה אפשרית בישראל.

אוהל זה לא בסיסי (ואפילו רצויע להמנע) באמצע הקיץ, אבל לפחות היום כבר ירד גשם ובנגב ובגולן באזורים הגבוהים כבר לא חם בלילות ויש גם טל. זה יכול להגיע למצב של חוסר אחריות בסיסי.

ועוד עניין מנסיון אישי - השתתפתי לפני כמה שנים בתרגיל שכלל תנועה שילדית של מפקדות עם נגמ"שים. כמובן שהציוד שנופק לא התאים לקור בלילה בגליל ובעמק החולה, היכן שהתרגיל התקיים. כמובן שאף מפקד בשטח לא הסכים לקחת אחריות ולדאוג לאספקה\החלפה לציוד מתאים ה(כלומר, שק"ש שבו אפשר פיזית לישון - כלומר עונה על הנתונים של בידוד ומתאים לגובה שלי (1.80 - שק"ש של 2 מ' בערך). אחרי שני לילות שכמעט ולא ישנתי וניסיתי למצוא מי ידאג ללוגיסטיקה (הפרטית שלי) ומצאתי בעיקר אנשים שלא מוכנים להרים אצבע ולספר לי מי האחראי כדי שאוכל לפנות איליו בעצמי. כמה זמן אחר כך הגיע לשטח מח"ט החטיבה - הבהרתי לו שאין לי שום כוונה לישון כך ואני מצפה שיסופק ציוד מתאים, ואז אחרי שהוא התערב זה אכן קרה. את המג"ד מילואים שהיה לי זה לא עניין - הוא פשוט שאל למה לא הבאתי ציוד ואוכל משלי כמו שהוא עשה, אבל מה לעשות, הוא גזר לעצמו עוד כמה פרוילגיות כגון להמנע מלסוע בנגמ"ש ולסוע ממקום למקום ובמקום לסוע ברכב שלו שכמובן הגיע מהבית מלא ציוד ואוכל. כמובן שלא נראה לו הגיוני שצה"ל יפצה אותי אם יקרה משהו לציוד שלי שלא רציתי להביא איתי. אחר כך כבר דאגתי לא להשתתף יותר בתרגילים השילדיים שלהם - מצידי המג"ד יכול לנהוג בנגמ"ש אם התרגיל המיותר הזה כל כך חשוב לו.

אני מבינה שיש לך ניסיון רע, וצר לי על כך

אני באה מתחום החימוש ומעולם לא ביקשתי מחיילי להביא כלי עבודה מהבית.
מצד שני- בגלל הכרותי עם המערכת- אני עושה 4 פעמים בשנה ביקורות במחסנים שלי ומפיצה את התוצאות עד הרמה הכי גבוהה שתקשיב לי.

ברור שצה"ל לא יחליף למישהו אוהל פרטי במידה וזה יקרע. זו גם לא חובה להביא אוהל מהבית- זה פשוט יותר נוח.

לגבי לינה באוהלים בחודש אוקטובר- זה בהחלט על הקשקש.

למעלה