שק"ש הם כן מספקים? האמת, אני מעדיף את האוהל שלי והשק"ש שלי - הם טובים יותר. אבל מה לעשות גם יקרים יותר. אוהל 400$ ושק"ש גם איזה 200$.
שאלת תם,
האם צה"ל יעמוד בעלות ההחלפה שלהם במידה והם למשל, נקרעים מאיזה זיז בנגמ"ש או בזנט בשטח? אגב, עלות החלפה של פריטי ציוד מסויימים כמובן צריכה לכלול רכישה שלהם שלעיתים קרובות אינה אפשרית בישראל.
אוהל זה לא בסיסי (ואפילו רצויע להמנע) באמצע הקיץ, אבל לפחות היום כבר ירד גשם ובנגב ובגולן באזורים הגבוהים כבר לא חם בלילות ויש גם טל. זה יכול להגיע למצב של חוסר אחריות בסיסי.
ועוד עניין מנסיון אישי - השתתפתי לפני כמה שנים בתרגיל שכלל תנועה שילדית של מפקדות עם נגמ"שים. כמובן שהציוד שנופק לא התאים לקור בלילה בגליל ובעמק החולה, היכן שהתרגיל התקיים. כמובן שאף מפקד בשטח לא הסכים לקחת אחריות ולדאוג לאספקה\החלפה לציוד מתאים ה(כלומר, שק"ש שבו אפשר פיזית לישון - כלומר עונה על הנתונים של בידוד ומתאים לגובה שלי (1.80 - שק"ש של 2 מ' בערך). אחרי שני לילות שכמעט ולא ישנתי וניסיתי למצוא מי ידאג ללוגיסטיקה (הפרטית שלי) ומצאתי בעיקר אנשים שלא מוכנים להרים אצבע ולספר לי מי האחראי כדי שאוכל לפנות איליו בעצמי. כמה זמן אחר כך הגיע לשטח מח"ט החטיבה - הבהרתי לו שאין לי שום כוונה לישון כך ואני מצפה שיסופק ציוד מתאים, ואז אחרי שהוא התערב זה אכן קרה. את המג"ד מילואים שהיה לי זה לא עניין - הוא פשוט שאל למה לא הבאתי ציוד ואוכל משלי כמו שהוא עשה, אבל מה לעשות, הוא גזר לעצמו עוד כמה פרוילגיות כגון להמנע מלסוע בנגמ"ש ולסוע ממקום למקום ובמקום לסוע ברכב שלו שכמובן הגיע מהבית מלא ציוד ואוכל. כמובן שלא נראה לו הגיוני שצה"ל יפצה אותי אם יקרה משהו לציוד שלי שלא רציתי להביא איתי. אחר כך כבר דאגתי לא להשתתף יותר בתרגילים השילדיים שלהם - מצידי המג"ד יכול לנהוג בנגמ"ש אם התרגיל המיותר הזה כל כך חשוב לו.