גיוס לצבא

רחלי 0123

New member
גיוס לצבא

שלום, אני עתודאית ובעוד כ-3 חודשים אני אמורה להתגייס לצה"ל, אך לפני זאת ברצוני לעבור ניתוח שרוול. כרגע אני בתקופת הבדיקות לניתוח. רציתי לשאול אם יש צורך בדחיית הגיוס? ומדוע? וכמה זמן החלמה מהניתוח הזה?

קוביd1

New member
שלון רחלי

לא יודע כמה תקופת ההחלמה מהניתוח הרשי לי להפנות אותך לפורום המשורוולים שם בטח יוכלו לעזור לך http://www.meshurvalim.co.il

קובי

Betzefer

New member
מניסיוני עם הצבא...

אני התחלתי לגשש בנוגע לניתוח טבעת באמצע השירות...
לצערי הפתרון שהצבא מצא לי הוא לשחרר אותי על השמנת יתר (ולא נגיד, לשחרר אותי לשבוע לעשות את הניתוח ולחזור).
מעבר לזה, בועדה הרפואית ששיחררה אותי הבנתי שאחרי ניתוח כזה מקבלים ממילא גימלים לשנה (לכי תסבירי להם שההחלמה היא של כמה ימים...)

בכל מקרה בגלל שאת עתודאית קשה לי להאמין שישחררו אותך, אבל בהחלט תתכונני לדחיית גיוס ארוכה.

אופירA

New member
מנהל
הצבא צודק בגישתו

מניתוח השרוול מחלים הגוף אמנם תוך כשבועיים עד חודש (כמו משאר הניתוחים. יש נושא של חולשה לאחר הניתוח, תופעות לוואי אינדיבידואליות וכו'), אבל מערכת העיכול במשך שנה עדיין מתמודדת עם מצב לא מוכר בעליל, שעלול לשתק פעילות תפקודית למשך חודשים רבים.
הירידה הדרסטית, חוסרי התזונה שעלולים להיווצר, והתזונה המיוחדת בכל תקופה ותקופה במשך השנה הראשונה - עלולים ליצור מצבים לא מתאימים בנוגע לשירות הצבאי ולתזונה המוגשת ע"י הצבא.
כמובן שכל מקרה לגופו - הרי לא לכל מנותח יש היצרות, לא כל מנותח עובד בתנאי שדה או בתנאים שלא מאפשרים לו הזנה מתאימה ע"י המטבח הצבאי (אם כי ברור שבכל מקרה מטבח צבאי לא מספק ארוחות כל 2-3 שעות) או הבאת אוכל מהבית כמו לעבודה. אבל הצבא כמערכת גדולה מאוד מעדיף לקבוע קריטריונים אחידים בנוגע לכל מצב רפואי, ולא לעסוק בכל מקרה לגופו. משום שאם לא כן, יצטרך להקדיש את רוב זמנו וכוח האדם שלו לבחינת המקרים האישיים, ולא להגנת מדינת ישראל...
לכן יש קריטריון קבוע לגבי ניתוח שרוול, לגבי כבדי שמיעה וחירשים, מי שנמצא מום בליבו או בריאותיו בילדותו - גם אם התרפא, וכך לגבי כל הבעיות הרפואיות השונות למיניהן.

רחלי 0123

New member
ייתכן עודף של עור לאחר הניתוח?

אוקיי תודה :)
יש לי עוד שאלה, שמעתי שאחרי הניתוח יש ירידה דרסטית, עכשיו מזה אומר לגבי העור ? זה אומר שנוצר עודף של עור? והוא נהייה כזה דלדל?

קוביd1

New member
עודפי עור

אחרי הניתוח יש עודפי עור ,כל אחד במידה אחרת ,יש אפשרות לעשות ניתוח להרחקת עודפי העור ,זה ניתוח די קשה ,אבל ראיתי תוצאות מדהימות .
שלב שלב ,שתגיעי לשלב הזה תחליטי מה לעשות

קובי

אופירA

New member
מנהל
ייתכן שכן וייתכן שלא

זה תלוי בהרבה מאוד דברים. כמה עודף משקל יש לך, כמה ממנו יירד ובאיזה קצב, מה טיב העור ומה המצב הגנטי שלו, מבנה הגוף, גיל ופעילות גופנית.
בקיצור, אין לדעת.

למעלה