גיוס מאוחר=ויתור על מיונים?

aviya43

New member
גיוס מאוחר=ויתור על מיונים?

שלום!!
אז ככה, אני בת 19, מסיימת שירות לאומי והחלטתי להתגייס.
קבא 53 דפר 60 (כן, אחרי ששנתיים לא רואים מספרים קצת קשה לעבור בהצלחה את הפרק של המתמטיקה..) כל התהליך היה מהיר מאוד רק מה? אני חושדת שעושים לי תהליך מקוצר בגלל הגיל ושמסלולים ומיונים שאורכים זמן או רחוקים מדי-אפילו לא נפתחו בפניי :(

1. זה יכול להיות? התאריך גיוס שלי כרגע הוא אוקטובר 2013. קיבלתי רק זימון למודיעין, אז או שזה בגלל הדחיפות לגייס אותי או סתם כי יש לי נתונים דפוקים חח. אם זה הגיל מה אפשר לעשות? הבנתי שלא דוחים לך גיוס רק בשביל מיונים...

2. גם בתוך מודיעין אני חושבת שלא קיבלתי אפשרות להתמיין למסלולים מסויימים כי כבר היה מאוחר מדי, ועכשיו התקבלתי לעח"מ, שזה כנראה התפקידים שנשארו.. אז אני קצת מבואסת בקיצור.
מישהו יודע אם אפשר להתקדם בתפקיד? יש מצב כזה (שמועה ששמעתי) שאם אתה ממש טוב בקורס יכולים להוציא אותך לתפקידים מיוחדים שהם לא חטיבת המחקר או הפיקודים?
ולשאלת השאלות לגבי הקפאת חמן הארורה:
3. אם אני עוברת את התחקיר, אני מחוייבת למודיעין וזהו? אני עוד אקבל מנילה? או אוכל להשתתף במיון שיציעו לי שם? כי אם יהיה תפקיד טוב אולי זה עדיף לי ממודיעין..

תודה לכל מי שעונה, זה כלכך חשוב לי לשרת בתפקיד משמעותי ואחראי ואני לא יודעת מה לעשות!

How I Disappear

New member

קודם כל, במה זה מתבטא 'התהליך המהיר' שאת חושבת שאת עוברת ?
יכול להיות שזה רק נדמה לך.
דבר שני, הנתונים שלך ממש לא דפוקים, אלה דווקא נתונים שמתאימים לתפקידים בעלי רמה גבוהה. (אני 52, 60 והגעתי לתפקיד כזה).

בכל מקרה, לגבי השאלות ששאלת אין לי כל כך תשובה לתת לך אבל אני מציע לך כזה דבר, תקראי קצת על תפקידים בצבא, תגבשי לעצמך כמה תפקידים שאת חושבת שאת רוצה ותשלחי פקסים גם למיטב וגם למדור איתור של אותו חיל של התפקיד שאת רוצה ותנג'סי להם כמה שיותר שאת רוצה זימון למיונים.
בכוונה הדגשתי 'כמה תפקידים' כדי שאם לאחד מהתפקידים אין מיונים יותר אז שיהיה לך backup ותוכלי להתמיין לתפקידים אחרים.

ניראה לי שמנילה את אמורה לקבל.
וגם אל תחשבי שזה שקיבלת צו גיוס לאוקטובר זה אומר שזה סופי וזה מוחלט. עוד יכולים לשנות לך אותו 200 פעם, לפי התפקיד שאליו תתמייני.

aviya43

New member

קודם כל- היית בעח"מ? :)
מסיפורים של חברים על תהליכי המיון והאיתור הבנתי שזה יכול לקחת מעל שנה.. אני ביטלתי הצהרה ועשיתי צו ראשון במרץ וכבר הודיעו לי שהתקבלתי לתפקיד, נשמע לי די מהיר... (למרות שבאמת מדובר פה רק על מודיעין, עוד לא קיבלתי מנילה).
אז אם אני כרגע עוזבת את התפקידים שמזמנים אליהם לפני המנילה- אני בעיקרון יכולה בשקט לחכות לה? לא עלול להיווצר מצב שיהיה מאוחר מדי מבחינת ההקפאה ואז אני לא אוכל לגשת בכלל למיונים?
תודה על התגובה :)

How I Disappear

New member

הייתי מציע לך לדבר עם מיטב ולשאול אותם מה עם המנילה והאם תקבלי אחת.
יש לי ידידה שהתמיינה בהתחלה לעתודה וזה נמשך ונסחב הרבה זמן ולמרות שהיא בסוף לא התקבלה לעתודה, היא לא קיבלה מנילה ובסוף שובצה במשהו לא כזה נחמד (בסוף היא הצליחה לצאת מזה וקיבלה תפקיד טיפה יותר טוב אבל עדיין ...).
בכל מקרה, עדיף כן שיהיה לך מנילה ושיהיו לך יותר אופציות של תפקידים להתמיין אליהם.

aviya43

New member
(והנה אני הורסת את מסורת החץ
)סבבהאני אברר

באסה לחברה שלך... בגלל זה אני אומרת השיטה כלכך לא טובה, יש יותר מדי אפשרויות שאנשים ייפלו בין הכיסאות, זה ממש לא בסדר.
בכל מקרה אני אברר עם מיטב.
תודה רבה רבה לך על היחס והעזרה!!

nofarn22

New member
בנוגע לעח"מ של מודיעין

אם הבנתי נכון ואת מדברת על עח"מ של מודיעין אז זה מסלול מעולה!!! אני מכירה כמה אנשים שכבר שם וכמה שעומדים להתגייס לשם... מאוד נהנים ומאוד מסופקים מהעבודה שלהם. יש כאלה שגם התקדמו לקבע.

אם התקבלת לעח"מ ואת מועמדת ריאלית הסירי דאגה מליבך... עשית נכון כשבחרת בצבא ולא בשירות לאומי.

aviya43

New member
באמת?? איזה כיף לשמוע! :)

כן, עח"מ של מודיעין. לא יודעת למה, זה היה נשמע לי כמו הבררה של המודיעין... (כאילו בהשוואה לשחקים והאזנה בשפות זרות וכל אלה)
לדעתך, יש מצב בכלל שהמנילה תתן לי תפקידים "טובים יותר" (מבחינת אחריות, תפקיד מעניין שאני יכולה לבטא את עצמי בו) או שמודיעין זה הכי טוב שיכולים להציע?
אני שואלת דעה!! אז שאף אחד לא ייעלב בשם החיל שלו, אני יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי..

Trololol

New member
תמיד עדיף שתהיה עוד אפשרות

תראי, כל התפקידים במיונים של מודיעין נשמעים מינימום ג'יימס בונד עם ת"ש מאוד טוב אבל תכלס חלק מהם הם פחות מעניינים ויותר מונוטוניים ובלי יותר מדיי מחשבה, מצד שני למרות שהמיונים של החילות האחרים פחות מנצנצים ומלחיצים הם יכולים להביא לך תפקידים הרבה יותר מעניינים.
התקבלתי עכשיו לתפקיד במודיעין חיל אוויר דרך המנילה ויש סיכוי טוב שהוא יותר מעניין מהתפקידים שהתמיינתי אליהם במודיעין, למרות כל הפוזה שלהם והתמיינתי למקומות ה"נחשבים" כמו שחקים.
בסופו של דבר בלי בכלל קשר לתפקיד מעניין ופחות אם יש אפשרות להשיג מנילה אין שום סיבה לא לעשות את זה. תחשבי שבסופו של דבר יכול לקרות מצב שויתרת על שירות לאומי בשביל תפקיד שכן תרגישי שהוא "בררה", הרבה תפקידים הם לא כמו שהם נראים מבחוץ - לטובה ולרעה..

aviya43

New member
דיוק: לא ויתרתי על שירות לאומי-עשיתי אותו

שנה אחת עשיתי, אני פשוט החלטתי לעשות צבא בנוסף.
ונכון את ממש צודקת, חח ברור לי שהם ממש עפים על עצמם בתיאור של התפקידים, בכל זאת אתה חייל סדיר לא איזה קצין עם וותק של עשור..

אם במצב הנוכחי לא מגיעה לי מנילה (בגלל ההקפאה או משהו)-אני אעשה הכל בשביל לקבל אותה!

lavifighter

New member
זה אחד התפקידים היותר טובים במודיעין

למי שיותר מעניין אותו מודיעין נטו ולא טכנולוגיה או שפות וכו' אלא יותר מחקר, זה אחד התפקידים היותר טובים שיש(למרות שהבנתי שיש פה נפילות מידי פעם).
יש לציין שאמ"מ(אחד ממסלולי שחקים) כמעט זהה לעח"מ.
קיצר מומלץ לדעתי אם התחום מעניין אותך

aviya43

New member
אם זה ככה אני חושבת שזה מתאים לי בול

תודה אתם ממש מעלים לי את המוטיבציה פתאום.. :)

4everbitch

New member
בסופו של דבר אמ"מ של שחקים

הוא אותו דבר כמו עח"מ מגיעים לאותם המקומות, הקורס יותר ארוך ומשקיעים בו יותר זמן ומשאבים אבל השירות סדיר לא שונה בכלל...
וכל מי שיגיד לך אחרת טמבל.
אישית אני חושבת שעדיפה עבודת המחקר שהרבה יותר יצירתית מאשר עבודה שחורה מתרגמי טקסט, אלחוטנים וכו' וכו'...בעבודת מחקר יש לך הרבה יותר מקום להתבטא ולהעבוד עם כלל גופי המודיעין...

הממ

קודם כל - חט"מ זה מקום מעולה לשרת בו.
אם התקבלת למודיעין או בהליכי מיונים למודיעין - לא תקבלי מיונים מהמנילה. כדי להתמיין מהמנילה צריך לחתום ויתור על חמ"ן (עד ה 1/6..אגב) - ובגלל שעכשיו יחסית מאוחר (כי ביולי מתחילים הגיוסים) - כמות ואיכות המיונים נמוכה יותר (לעומת מיוני אוגוסט למשל).

Trololol

New member
זה לא נכון

בזמן שהתמיינתי למספר מסלולים שונים במודיעין גם קיבלתי מיונים לחיל האוויר ולגלי צהל, וטוב שכך. כי אחרת הייתי מוצאת את עצמי בלי תפקיד...

זה תופס רק כשמודיעין מקפיא אותה, וזה מתרחש בזמן שונה תלוי בתפקיד.

ץלוי לאילו מסלולים

הרבה פעמים זה לא מתאפשר - רק למסלולים שהם התנדבותיים.

aviya43

New member
אז אם עד 1/6 אני לא מקבלת מנילה

-זה אבוד לי (מיונים כלשהם )... כן?
ובכל מקרה לא שווה לי לעשות את זה כי המיונים עכשיו לא טובים כלכך...
אני לא אומרת שזה לא בעיה שלי שעשיתי הכל מאוחר אבל זה נורא מבאס שהשיטה כזאתי ושאם פספסת תקופה של מיונים מסויימים אז זהו נדפקת. (במיוחד שאיפה בכלל יש מידע על מתי המיונים האלה מתקיימים??)
אם אני מבקשת מאוד להתמיין למשהו שהמיונים שלו באוגוסט ומעלה, (חיל האוויר/תקשוב למשל) ייתנו לי לדעתך?
ותודה על התגובות, אתם מאוד עוזרים :) :)

Trololol

New member
אין שום סיבה לא לנסות

ובאמת הגיוני שאחרי ה1.6 לא תקבלי כי זה התאריך בו המודיעין מקפיא כמעט את כולם. לא מצאתי בהודעה שלך אם כן או לא, אבל אני מניחה שכן עברת את יום המאה ואם כן אז אל תחכי להם ותתקשרי עכשיו למיטב ותבקשי מנילה, זה בכלל לא אמור לקחת זמן ויכול להיות שתוך יום יומיים יש מנילה. אם לא עשית יום המאה, יש פחות סיכוי אם בכלל אבל שוב... אין שום סיבה לא להתקשר אליהם הכי מהר שאפשר ולבקש.

4everbitch

New member
מוזר שהתקבלת למודיעין עם קב"א 53....

למיטב הבנתי מודיעין זה 54 ומעלה...ותכלס חוץ ממודיעין לנשים אין יותר מדי תפקידים איכותיים בצבא אז תחשבי פעמים לפני שאת פורשת ממשהו

aviya43

New member
זה רק יכול להראות שאנחנו לא נדע אף פעם

מה השיקולים של האיתורים למיניהם..
אל תתיאשו קיצר ;)

למעלה