גיוס 2013 - התנדבות

DeepPurple114

New member
גיוס 2013 - התנדבות

שלום שמי תום,אני בן 17.8 אמור להתגייס / להתנדב בעוד שנה ב2013.
קיבלתי פטור ופרופיל 21 בגלל OCD.
אשמח לדעת איך הפרוצדורה של ההתנדבות עובדת,ואילו תפקידים אני יכול להיות או ישבצו אותי,האם יש לי הטבות כמו לחיילים רגילים בסדיר?,אילו קורסים יש?
כעיקרון ביום שקיבלתי את הפטור מהרופא,עברתי ראיון עם קצינה שאחראית על ההתנדבות בתל השומר. האם זה אומר שהתהליך שלי החל בעצם?

אשמח לשמוע ולקבל תשובות.
תודה,
תום.

hillator

New member
תשובה

היי ברוכה הבאה לפורום
כן אם עברת ראיון התחלת את ההליך.. השלב הראשון יהיה השלב הרפואי בו יאשרו לך את ההתנדבות

בשלב לאחר מכן יקבעו לך תפקידים בהתאם למצבך הגופני והתאמתך לתפקיד
מציאה שתתחיל לקרוא על ההליך והשלבים ותנאי המתנדבים במאמרי הפורום
בברכה ובהצלחה הילה

DeepPurple114

New member
שלום הילה

ראשית אני בן :)
אשמח לקבל קישורים למאמרים שיש פה.
תודה

hillator

New member
תגובה

תסתכל בכלים ומידע למעלה אני פשוט כותבת מגלקסי כי אני בצבא אני יוכל בערב לצרף לך קישורים מדוייקים שיהיה בבית
בברכה

OCD זה מצב פסיכיאטרי

לכן נראה לי שהפרופיל שלך נחשב לנפשי.

לכן אתה לא יכול לקבל סיווג בטחוני, שנחוץ כמעט לכל דבר בצה"ל (ובפרט לכל דבר ממוחשב), ולכן יש לך רק תפקידים ברמה של טבח או עובד רס"ר או אפסנאי או צלם יחידתי או פקיד של קצין זוטר או של נגד, ואתה לא יכול לעבור אפילו קורס בסיסי. סביר להניח שיוצעו לך רק תפקידים שאין כמעט מה לעשות בהם.

מה שכן, יש לך הטבות ודמי כיס חודשיים של 300 שקל בדיוק כמו לחייל ג'ובניק רגיל (כמתנדב נפשי תוכל להיות רק ג'ובניק).
התהליך שלך יסתיים ברגע שימצאו לך תפקיד ויקבעו לך תאריך גיוס.
עצה לי אליך, אם אתה רוצה להיות בצבא למרות כל ההגבלות ובלי להעלות פרופיל - קח את התפקיד הראשון שיוצע לך, אלא אם כן יהיה בו משהו שממש אבל ממש לא יתאים לך.

מתנדבים נפשיים שיש להם תהליך התנדבות קצר יחסית הם בד"כ המתנדבים שמוכנים מהתחלה להתקבל לכל תפקיד שהצבא מציע להם (למתנדבים "גופניים" יש בד"כ הצעות מעולות לתפקידים כך שהם לא צריכים להתפשר).

hillator

New member
אבקש לא לקבוע סיווגים

פה מי מוגדר כרפואי ומי מוגדר כנפשי. אנחנו לא רופאים ובטח שלא פסיכאטרים.

DeepPurple114

New member
שלום

תודה רבה לך על התשובה,
כן זה פרופיל נפשי
לא חשבתי שהמצב עד כדי כך גרוע

אשמח אם תפרטי מה זה פקיד של קצין זוטר או נגד...

תודה רבה.

hillator

New member
בעיקר בתחום השלישות

ענייני כוח אדם.. טופס 1 גימלים חופשות וכ'ו

למעלה