אז ככה...
אני אתן לך כמה טיפים מעברי (רס"פ ברובאית): המשטרה הצבאית חייבת לבצע בדיקות מידגמיות מתקופה לתקופה ולכן הם היו מגיעים אלינו לא מעט. לרוב הם היו מבקשים מספר חיילים מכל פלוגה לבצע עליהם את הבדיקות, והבחירה את מי לשלוח היתה של מפקדי הפלוגה, כך שאם אתה חייל טוב הסבירות שישלחו אותך לבדיקה היא כבר נמוכה יותר. ישנם מיקרים בהם הם באים לחפש חייל ספציפי (עקב הלשנה וכדומה) ואז זה קצת יותר בעייתי(אחד מהחיילים שלי נאלץ להתחבא עד שהשוטרים ילכו בגלל שהם באו עם מידע מוקדם לגביו). כמו כן היה לי חייל מצויין שידעתי שהוא מעשן בבסיס אבל לא מצאתי לנכון להעמיד אותו למשפט או כל דבר אחר היות וזה לא הפריע לתפקודו היומיומי והיה מדובר על כמה פעמים בודדות. דרך אגב, זה היה מאד משעשע לראות את הפנים שלו כשסיפרתי לו את זה אחרי ששנינו השתחררנו. כל זה טוב ויפה, אבל זה מאד תלוי במפקדים שלך כי אתה יכול ליפול על מפקד חרא שיעיף אותך לכלא בלי לחשוב פעמיים ולרוב מדובר על תקופה לא קצרה, על כן אני ממליץ לך לא לעשן בתקופת הצבא(בכל אופן לא בסדיר, כי במילואים אתה כבר תשלים את החסר). אני אישית הפסקתי לעשן בשלוש שנים אלו וברגע שהשתחררתי חזרתי לחיקה החם של הגאנג´ה , אז תעשה את השיקולים שלך כי עם כל הטיפים והעצות שאנשים יתנו לך, במידה ומשהו לא ילך חלק, היחיד שישלם על כך יהיה אתה(כל עוד בחקירה לא תיתן שמות של חברים שלך!). ולמנאיקים מגדות(אם ישנם כאלו כאן) you were way off.