גיוס

mitdf

New member
גיוס

שלום
אז היום העבירו אותי לתא מתנדבים אחרי שההתנדבות שלי אושרה והכול.
דיברתי עם חיילת בטלפון שאלה כמה שאלות והיא אמרה לי שהגיוס הכי מוקדם הוא ב1.1.15 חוץ ממה ששבוע הבא שהוא כמובן לא ריאלי..
קודם כל קצת מבאס ,כל מי שדיברתי איתו שטיפלו בתיק שלי במהלך האישור התנדבות אמרו שיש עוד תאריכים וזה אבל אני מניח שסתם מרחו אותי ..
ביקשתי ממנה ריאיון לאיזה יחידה מסויימת שמחפשת מתנדבים והיא אמרה שהיא תדבר איתם ויראו אולי כבר השבוע יתקשרו לקבוע ריאיון.
שאלתי אותה אם אני מקבל אישור לטירונות 02 אם אני יוכל להתגייס נגיד בנובמבר היא אמרה שזה אפשרי אבל כמובן במידה ויאשרו לי טירונות 02 ואני יסגור תפקיד והכול.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת - אם התפקיד שאני הולך לריאיון אליו צריך סיווג ביטחוני ובכללי יאשרו לי טירונות 02 - בגלל כל הקטע של הסיווג ביטחוני אני לא יספיק להתגייס בנובמבר ,נכון?
ומישהו יודע מה המספר שלהם בתא מתנדבים? היא הביאה לי איזה מספר מתחיל ב03 אם אני זוכר נכון אבל בטעות זה שמר לי את המספר שהיא התקשרה ממנו ..יש להם מספר אחד לתא מתנדבים בכללי שמתקשרים אליו או שכל אחד איזה מקום אחר של תא מתנדבים ?
ושאלה אחרונה - אני יכול לברר איתם בטלפון את הקבא והדפר?

mitdf

New member
אה ועוד שאלה

למה בפורום כאן מתפרסמים תפקידים למתנדבים כאילו למה התפקידים האלה מיועדים אלינו? סתם שאלה אם חייל שהוא לא מתנדב היה רוצה לא היו מביאים לו ..?כאילו מתנדבים לא לוקחים תקן או מה?

liavavraham

New member
היי

אף אחד לא יוכל להגיד לך מתי תתגייס, זה תלוי בהמון גורמים. סיווג ביטחוני יכול לקחת חודש, חודשיים, ואולי אף יותר. אף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא... אל תפתח ציפיות סתם.

דרכי יצירת קשר עם מדור מתנדבים (ניתן למצוא גם בהודעות הפורום בכיתוב האדום) :

המוקד פעיל בימים א'-ה' בשעות 08:00-17:00.
טלפון: 03-7387157
פקס: 03-7387206 (יש לוודא קבלת הפקס במספר הנ"ל)
מייל: [email protected]

בעיקרון, הנתונים האישיים שלך מופיעים גם בקיוסק המידע האישי באתר "עולים על מדים", אך הוא לא מתעדכן כל כך עבור מתנדבים. ולכן מומלץ שתיצור קשר עם המדור על מנת לברר פרטים אלו.

בנוגע לתפקידים - עבור מתנדבים הדרך למציאת תפקיד היא יותר קלה. השוני בין מתגייסים רגילים לבין מתנדבים, הוא שמתנדבים יכולים לבחור היכן הם ישרתו ובנוסף את התפקיד שהם ירצו לעסוק בו בשירות הצבאי. בפורום קיים מגוון רחב ומעניין של הצעות תפקידים, תחת מאמרי הפורום, שם תוכל לעיין, אולי תמצא תפקיד שימצא חן בעיניך בסופו של דבר.
בעיקרון, מתנדבים לא תופסים תקן, אלא אם כן הם עברו קורס/הסמכה לתפקיד.

המון בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
לגבי התפקידים

מן הסתם אלו לא כל התפקידים הפתוחים בפני מתנדבים, וזה גם לא משהו רשמי מטעם צה"ל (כמובן כן בתיאום עם היחידות והמפקדים). סתם יוזמה (מעולה
) שעלתה בפורום ומאז נמשכת... בזכות זה לא מעט יחידות מצאו חיילים לגייס אליהן ולא מעט מתנדבים מצאו את התפקיד שהם רצו. בעיני התפקידים שיש שם ממש טובים.

תיקון קל

בחמ"ן לפחות - מתנדבים כן תופסים תקן.
ןךכותב ההודעה הראשונית: המתנדבים מתגייסים בסופו של דבר עקב רצונם החופשי , ולכן הצבא בוחר "להקל" על הליך המיון והשיבוץ שלהם, וברוב הפעמים אף בא לקראת המתנדב. כמובן שהמתנדבים עוברים הליכי מיון כנדרש ולא מתגייסם לאן שרוצים ללא הליך מיון

בהצלחה

נ ו ע ה 12

New member
נראה לי שזה נכלל במה שהוא כתב, לא? :)

"אלא אם כן הם עברו קורס/הסמכה לתפקיד"
&nbsp
בכל אופן אם זה משנה תמיד אפשר לשאול ספציפית עבור המקצוע הרלוונטי

בדכ יש רק חפיפה

ועדיין הגיוס לחמן הוא לשירות מלא (3 לבנים ושנתיים לבנות).

hillator

New member
תשובות נוספות

זהתלוי איזה סיווג ביטחוני התפקיד דורש.

יש סיווג ברמה 1 של השב"כ שלוקח שנה, ויש סיווג של שליש שלוקח יומים .
אתה מתעניין במקרה בתפקיד בתחום התכנות?

בהצלחה

למעלה