גיור

גיור

אנא תנו דעתכם בנושאים: האם להפוך גוים ליהודים זהו דבר שיש לאפשר? האין זה מנוגד לדת היהודית/לתנ"ך? מה לדעתכם צריכים להיות הקרטריונים לגיור? אני חלוק בנושא הזה. מצד אחד לגעתי זה פוגע ביחודו של העם היהודי, אבל מצד שני אני בכלל לא תומך בחלוקה הזאת לדתות/קבוצות אתניות וכל חלוקות אחרות שבאות להבדיל אדם אחד משני.

כפי שכתבתי בשרשור "מיהו יהודי?"...

חשוב בעצם מה מביא גיור שאיננו כהלכה המקובלת: הכניסה לדת קלה יותר. אותו מיעוט שבוחר להמיר את דתו ליהודית זוכה להגדרה עצמית. זו זכות חשובה למדי לטעמי, אך שים לב מה קורה ליהודים ה"מקוריים" - ערכה של דתם יורד. אין להם ייחוד, אין להם... הגדרה עצמית. אותה זכות חשובה למדי שהמיעוט החביב זכה לה. כדמוקרט, איאבק לטובת זכותו של היהודי-הדתי להגדרה עצמית, ואתנגד לאינפלציה של הדת. אמנם אינני אדם דתי, אך כשם שאני נאבק לזכויות הנשים, הפלסטינים, תושבי עיירות הפיתוח, המזרחים, בעלי-החיים ועוד - כך, כאקטיביסט, לא אפסח על זכויות הציבור הדתי. מאור

eviv

New member
מה עם זכויותיהם של חילונים

איך חילוני יכול להפוך יהודי? זה אפשרי? צריך ללהתחשב בזה בכלל? איפה השיוויון? לאום אין פירושו דת וגם אין פירושו גזע

טיפוסית

New member
ביהדות

גם אם יהודי כופר ביהדות ועובר על עברות-הוא עדיין נשאר יהודי!! ולא משנה מה הוא יעשה- הוא נשאר יהודי!!! ואם החילונים הם יהודים(מן הסתם הם צאצאים ליהודים אז הם יהודים) אז לא משנה מה הם יעשו הם ישארו יהודים.

בת יפתח

New member
מנוגד לתנ"ך?

הרי גיור נעשה בפיקוח רב ( נראה לי...) אז איך הוא יכול להיות מנוגד ליהדות או לתנ"ך? ובכלל , אני לא יכולה לספור את הפעמים שבהם כתוב בתורה להתייחס בכבוד , שיוויון , וכו' לגרים. כמובן שיש לאפשר זאת ( למה לא?) לדעתי הגיור צריך להיות בשיטה האורתודוכסית בלבד. אני לא חושבת שיש מקום לרפורמה בדת מסיבה אחת פשוטה: הדת מושלמת. 2000 שנה שמרנו עליה והיא עלינו ( נראה לי שגם אחיי החילונים יסכימו איתי על כך) , אין סיבה שנחליף את המסורת במשהו שהוא לכאורה נוח \ מקובל יותר.

בתנ"ך

הרי היהודים הם העם הנבחר נכון? וכל השאר ירודים מבחינה מוסרית, נכון? אז הענקת יהדות למישהו שהוא גוי ולכן פחות מוסרי מורידה את רמת המוסריות של העם(או משהו כזה), לא כן?

בת יפתח

New member
ממש לא.

ברגע שהוא התגייר , הוא יהודי לכל דבר. ( אתה יודע מה ? , לדעתי הוא שווה אפילו יותר. אבל זו רק דעתי.) מורידה את רמת המוסריות ? להפך. עצם קבלת הזר לשעבר כשווה בחברה רק תעלה את רמת המוסריות. אין כאן הענקת יהדות , זו לא אזרחות כבוד או משהו. הוא קיבל את הדת על עצמו והדת קיבלה אותו אליה , באהבה ובזכות ולא בחסד. בגלל זה גם תהליך הגיור הוא לא פשוט בכלל. לא מספיק לטבול את הראש במים "קדושים" או לומר משפט בנוכחות שני עדים. וכך היהדות ממשיכה לשמור על יחודיותה , ולא להעלם ע"י כך שיצטרפו אליה רק לקבלת הטבות , אלא מתוך רגש עמוק והכרה אמיתית בדת. ( למרות שהיום זה קצת פחות ככה ...)

Huan

New member
צודקת!

חכמים אומרים על חוזרים בתשובה ש"במקום שמתגיירים עומדים, רבנים לא עומדים", או משהו כזה. העמים האחרים לא יותר "שפלים" מהיהדות. תהליך הגיור כ"כ מורכב, לדעתי, על מנת שלא להפוך את היהדות לדת מסיונרית. רק אדם שבאמת רוצה להיות יהודי, יסכים לעבור כ"כ הרבה קשיים על מנת להפוך לאחד.

mayakol

New member
משהו כזה?! ../images/Emo3.gif

הנה המשפט- "במקום שבעלי תשובה עומדים, גם צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד". מקווה שזה הניסוח המדוייק לגמרי...

טיפוסית

New member
ברגע שהוא התגייר

הוא מקבל את הקדושה של עם ישראל והוא יהודי לכל דבר. הוא לא מוריד ממידת המוסריות של העם(אלא אם התגייר שלא מרצון אמיתי) להפך עצם זה שהוא נהפך ליהודי מעלה את קדושתו שלו ואת רמת המוסריות.

פלסטיק

New member
גיור זה מושג הילכתי

לכן ממילא איננו יכול להיות מנוגד לתנ"ך או לדת הקריטריונים לגיור גם כן נקבעו בהלכה מהו יחודו של העם היהודי? אם תסביר לי את הייחוד אולי אוכל לתת לך תשובה כמובן שכל התשובות ניתנו בקשר לגיור גוי לדת ישראל. אם אתה מתכוון למתן אזרחות ישראלית התשובות שונות לחלוטין

יחודו של העם היהודי הוא

שהעם היהודי הוא לכאורה העם הנבחר של ה'. ואני לא שאלתי לגבי הקרטריונים הקיימים, אלא מה הקרטריונים צריכים להיות לדעתכם.

פלסטיק

New member
יחודו של הנוצרי הוא שישו בחר בו

מה רבותא בזה? אינני מבין לכן אינני יכול לעזור לך לגבי קביעת הכללים אני יכול רק לתת לך רמז קטן "לא בשמים היא" את ענייניו של הגר עם הקב"ה יפתרו הם בינהם, בניגוד לנצרות ביהדות אין נציג של ה' על האדמה

.....

בימי התנ"ך אנשים התגירו וגם בימים אילו אז למה אתה אומר "יש לאפשר" הרי זה כבר אפשרי. קרטריונים לגיור הם כפי שההלכה היהודית מגדירה אותם.

טיפוסית

New member
אם מישהו באמת אבל באמת

רוצה להיות יהודי- רצוי שייתגר אבל אם מישהו מתגייר ולא מקיים מצוות- מה הקטע? למה הוא התגייר, לא עדיף להשאר גוי במקרה כזה?

למעלה