גיזום גזע אבוקדו שהתפצל קרוב לקרקע לשני גזעים

talhershberg

New member
שלום לכולם,
שתלתי לפני כשנה עץ אבוקדו צעיר ובגובה של כ 5 סמ' מעל הקרקע נוצר פיצול.
אחד מהגזעים של הפיצול עבר הרכבה והשני הוא חלק שהתפתח ישירות מהכנה.
הם כדאי לגזום את הגזע שלא עבר הרכבה? האם לבצע עליו גם הרכבה? האם להשאיר את העץ כך? איך לבצע את הגיזום? בקיצור... אשמח לכל טיפ.
תודה!
(הגזע החום מורכב והגזע הירוק לא)

קבצים מצורפים

• IMG_20210807_172316.jpg
    IMG_20210807_172316.jpg
    3.7 MB · צפיות: 10
  • IMG_20210807_172327.jpg
    IMG_20210807_172327.jpg
    4.3 MB · צפיות: 10
  • IMG_20210807_172336.jpg
    IMG_20210807_172336.jpg
    5.6 MB · צפיות: 10

רגע רק רגע

Active member
ממה שאני מבין, עדיף להוריד את גזע הכנה שצמח. העץ צעיר ולכן יצטרך להתחלק באנרגיה, המצומצמת גם כך, בין שני הגזעים. בטח ובטח שאינך יודע אם גזע הכנה יניב פרי. אם כך, למה לחלק אנרגיה "חינם" לזן לא ידוע לעומת הזן אותו קנית?
דבר נוסף, יתכן וגזע הכנה הוא מזן שתלטן יותר מזן ההרכבה ועם חלוף הזמן ישתלט על מקורות האנרגיה של העץ, ובכך, למעשה, יעלם הזן הרצוי.

חשוב!!!
באם החלטת להוריד - ודא באופן מוחלט כי אתה מוריד את גזע הכנה ולא את הרוכב!!!

ומשהו שלמדתי כאן בפורום רק השבוע... למה כל כך קרוב לקיר?

talhershberg

New member
תודה רבה!
קרוב לקיר כי אין אופציה אחרת...
האם צריך למרוח חומר מסויים על הגזע שאני חותך?

רגע רק רגע

Active member
השנה גיזמתי את עץ הזית הענק שלי גיזום רציני (השארתי מטר מהגזע ואת כל הנוף הורדתי) ולא מרחתי משחה להגנה. לעץ שלום ועכשיו הוא מוריק בכמויות.
לדעתי, אם העץ שלך בריא, הוא יתגבר. לעצים יש מנגנוני הגנה. בזן הכנה משתמשים מלכתחילה כי הזן עמיד מפני פגעים ומחלות.

בכל אופן, כיוון שגיזום הוא דבר דרסטי, כדאי אולי שתחכה לתשובה של גדולים ומומחים ממני. אולי הם ילמדו אותך ואותי דבר מה חדש.

בד"כ בעץ צעיר יש הרבה ענפונים קטנים שיוצאים מכנה, ועדיף לחסלם מיד.
מחוסר ידע - הנחת לאחד כזה לגדול. מומלץ כמובן לחסלו, ועדיף שעה אחת קודם.
לא הייתי מורחת שומדבר.
וגם - אין דבר כזה ,אין ברירה. עובי של עץ בוגר הוא רחב מהמקום שהושאר לו. מה מטרת הגידול? למה אתה מצפה שיתפתח כך?
** אני גם לא מוחית **

talhershberg

New member
גזמתי כבר את הענף..
אני מצפה לעץ קטן שייתן מעט פירות לצריכה ביתית.

נערך לאחרונה ב:

רגע רק רגע

Active member
"הזמנתי כבל את הענף.." מניח כי התכוונת ל - גזמתי כבר את הענף.
מהתמונה אפשר לראות שזה אינו קיר של בית, אלא קיר גדר. אפשרי לעשות מניפולציה כך שהגזע יגבה עד גובה הגדר והתפצלות הענפים תהיה מעל. בכל אופן, זה רק בעתיד לאחר גדילה של העץ.
"מצפה לעץ קטן" ובכן, אבוקדו הוא עץ פרי ענק. ואם זה אטינגר אז מצפה לך הפתעה גדולה... גדולה מאוד מאוד...
מקווה בשבילך שזהו אחד הזנים שפיתחו לגינה הפרטית שגדל לגובה 3 מטרים - פינקרטון (אני בעצמי קניתי החודש עץ אבוקדו ולא מצאתי זנים "ננסיים")

talhershberg

New member
בהחלט כבר גזמתי..
יהיה לעץ מקום להתפתח כאשר יעלה מעל גובה החומה. אשתדל לשמור עליו קטן כמה שניתן. אני יודע שזה עץ ענק אבל יש לו מספיק מקום לגדול מכל צדדיו.
אגב... יש דרך להכין כנה מהענף שגזמתי? בינתיים חתכתי אותו באלכסון ושמתי במים... האם צריך להוריד לו כמעט את כל העלים? יש סיכוי שאצליח?

רגע רק רגע

Active member
בסיס גזע האבוקדו יתנפח ויש מצב שזה יהווה בעיה עם הגדר. ימים יגידו.
קופסת החשמל הקרובה והכבל היוצא ממנה גם כן צריכים להעלות מחשבה.

האם יש דרך להכין כנה (מניח כי השאלה היא - ייחור)? בוודאי.
האם להוריד את העלים? צריך להוריד את כל העלים.
האם קיים סיכוי להצלחה? אם תרצו, אין זו אגדה! (זה יותר קל ממה שנדמה לך)

אך למה לנסות להשריש את ענף הכנה (שוב, אין יודעים אם הזן רצוי ואם יניב פרי) אם תוכל לנסותלהשריש ענף עץ ידוע עם הנבת פרי? תחשוב על זה.

בינתיים, כך תעשה זאת:

למעלה