גיזום שיפלרה גבוהה מאוד

hagi1934

New member
שלום,
יש לנו בחצר עץ שיפלרה גבוהה מאוד בגובה של שתי קומות פלוס, איני יודע איך לגזום אותה בגלל הגובה הרב שלה. מעל שתי קומות, אני פוחד לגזום אותה מלמטה מאחר ויש חניה של השכנים ואם היא תיפול אני לא רוצה שיגרם נזק. יש למישהו עצה איך ניתן בכל אופן לגזום? תודה רבה

נוף-צלול

Active member
ייתכן שהתשובה בגוף השאלה: אם אינך יודע, ואם אתה פוחד - אתה זקוק, לדעתי, לסיוע של בעל מקצוע, עם הציוד המתאים, הניסיון והביטוח שלו.
זו בהחלט תהיה הוצאה, אך כל הוצאה שלא תהיה היא יותר קטנה מפגיעה ברכוש, או חלילה פגיעת גוף.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום,
יש לנו בחצר עץ שיפלרה גבוהה מאוד בגובה של שתי קומות פלוס, איני יודע איך לגזום אותה בגלל הגובה הרב שלה. מעל שתי קומות, אני פוחד לגזום אותה מלמטה מאחר ויש חניה של השכנים ואם היא תיפול אני לא רוצה שיגרם נזק. יש למישהו עצה איך ניתן בכל אופן לגזום? תודה רבה
מוזר שאתה שואל שאלה מבלי לצרף תמונה.
בעיקרון, לשיפלרה יש ענפים די דקים אבל הם צומחים לגובה.
אם העץ גבוה אבל נמצא בקירבה של חלונות דיירי הקומות הנוספות, אפשר אולי להיעזר במשור מוט ולחתוך מחלון הדירה העליונה ולרדת בהדרגה.
אפשר כמובן גם לדלל עלים ולעלים אין משקל רב במיוחד, בטח לא כזה שיסכן משהו או מישהו. לאחר דילול העלים, משקל הענפים יהיה זניח. וכן. ברור שרכבים לא יחנו מתחת לעץ שנמצא בתהליכי גיזום. על כך אין צורך לדון בכלל.
וכן. כשאין ניסיון ואין ידע בכריתה, מוטב כמובן להזמין איש מקצוע עם ביטוחים מתאימים.

למעלה