גיחה קצרה ועדכון

hope_29

New member
גיחה קצרה ועדכון

חברי פורום יקרים, סוף השבוע הגיע וראה זה פלא, הצלחתי (ועדיין מצליחה) לשרוד אותו ובהנאה. מזה זמן רב, שבועות אחדים, לקראת כל סוף שבוע נכנסתי לדכאון והייאוש לא עזב אותי (או אני אותו) עד לסופו של סוף השבוע.... השבוע חל שינוי קל, התחלתי את השבוע ממש לא טוב...הייאוש, הבדידות ומצבי הרוח הקשים היו מנת חלקי כבר מתחילת השבוע (יום א´ + ב´) ובאו לידי ביטוי בפרץ של דמעות לא מוסברות במהלך "מסע קניות ופיצויים" (סוג הבריחה המפורסם...). כמובן שהמשכתי לשוטט באותו מרכז קניות וזאת על מנת שלא לשוב מוקדם כל כך הביתה אל 4 קירות המגן שלי... החל מאמצע השבוע, חל שיפור כלשהוא במצב רוחי. מצאתי עצמי כל יום לאחר העבודה יוצאת, מבלה ועושה משהו עם עצמי מעבר לבהיה במסך המחשב וב-4 קירות המגן. אומנם לא יצאתי עם חברים (כי אין לי)...אלא עם אנשים שונים שאינם חבריי (מהעבודה, או מכרים רחוקים) ומדובר במשהו חד פעמי, אך בכול זאת זה עשה לי את זה! מסקנה - חברה, תעסוקה וענין בחיים יכולים לשפר מצבי רוח והתנהגות פלאים! הבעיה - זה היה חד פעמי...אלו הם לא חברים שניתן לצאת עמם באופן קבוע אלא סיטואציות זמניות....מייד נשוב אל הבדידות (אלא אם אנסה להמשיך ולעשות דברים ולמצא עניין נוסף בחיים, אפילו בזוטות ולו על מנת לשפר מצב רוח). אולם, בעיית הבעיות - חברים, החגים בפתח...מניחה שרבים מכם מאושרים מעובדה זו ומחכים לה בכיליון עיניים...אבל.... לגבי מדובר בחודש "שחור" ומאיים... כולל ה-מ-ו-ן ימי חג השזורים בין סופי השבוע...וללא עבודה כמעט....ללא יכולת בריחה.... בקיצור, עדיף שלא אכנס לזה עכשיו כי זה כבר עושה לי רע...ואנסה לחיות את הרגע. והרגע ממש נחמד (מניחה כמובן כי גם זה זמני עד לנפילה הבאה....מחר?). זהו, אז שיהיה המשך סוף שבוע רגוע. hope דרך אגב, אני אמנם לכאורה אינני פעילה במהלך השבוע בפורום, אינני מגיבה או כותבת עמעט לאחרים אך אני נמצאת ועוקבת יום יום אחר ההתפתחויות בפורום (ואף מספר פעמים ביום) והגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שיש כאן מספר אנשים מדהימים ומיוחדים!)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
נהדר לשמוע

שמצאת לך את הדרך להקל על עצמך ולחסוך את הירידה במצב הרוח המסורתית של סופי שבוע. את אומרת שזה חד פעמי (הפגישות שהיו השבוע), אבל זהו, ברגע שגילית את השיטה, אני בטוחה שתוכלי לחשוב על דרכים ליצור פעילויות נוספות ולהרחיב את מעגל האנשים שעמם את נפגשת. ומי יודע, אולי כמה מהם עם הזמן יהפכו לחברים קרובים... בהצלחה!

שלום hope

אני שמחה בשבילך שמצאת דרך לצאת מהבדידות ומתחושות הדכאון והייאוש. בקשר למה שכתבת על החגים, גם אני ממש לא מתלהבת מזה. אני אמנם הולכת למשפחה שלי (כי אין ברירה) אבל אוי לאותה משפחה... לא מקום כל כך בריא ואני מקווה שזה ייגמר מהר. בכל אופן, זה באמת רעיון טוב לחיות את הרגע, במיוחד אם הוא טוב ולא לחשוב מה יהיה אחר כך.

hope_29

New member
זה עדיין לא ממש הדרך...

זה עדיין לא ממש הדרך, אולי רק ההתחלה ואולי זו רק אשליה.... כלומר, תמיד ידעתי שחברה, קצת עניין בחיים ותעסוקה (אני לא מתכוונת לעבודה) זה מה שיכול לתרום לי לשיפור מצב הרוח, להתנהגות ובכלל. אולם, הדרך האמיתית היא ראשית לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך ולהיות מסוגל לקבל גם אחרים ובפתיחות. גם להתבגר לא יזיק... בכול אופן, ברור לי שזה היה זמני. מקווה כפי שסהר ציינה קודם כי אמצא את הדרך לפתח יותר את קשריי החברתיים או אמצא לי תעסוקה (מעבר לעבודה), משהו שיכניס עניין בחיי על מנת שלא לצאת מדעתי. אני מסתבר זקוקה לחברה אנושית... מקווה שנעבור את החגים בשלום. זה הולך להיות א-ר-ו-ך....(במיוחד עבורי...ובמיוחד השנה...). אנסה לחשוב על פתרונות יצירתיים לגבי מה לעשות עם זה השנה... תודה hope

stonefroze

New member
hope יקרה.

אני מבין את שמחתך. יש הרבה דרכים אחרות נוספות שאדם יכול למצוא על מנת להתמודד עם הדכדוך המתמיד. אולם האדם חייב לחפש אותם בעצמו.! אני מאמין שאת יכולה למצוא אותם, אם תחפשי.וגם החיפוש מהווה דרך טובה להעביר את הזמן מבלי לבזבז אותו (תחושת ביזבוזו של הזמן היא גורם הדיכדוך מספר 1 אצלי.) בכל מקרה שמחתי לשמוע על השיפור במצב רוחך ואינני יכול שלא להסכים למשפט: "חברה ,תעסוקה ועניין בחיים יכולים לשפר מצבי רוח והתנהגות פלאים" הפכי לך את המשפט הזה למוטו. יש לך כמו לכולנו את היכולת להרחיב את המעגל החברתי שלך, אולם אל תזניחי כתוצאה מאכזבות גם את שאר צלעות המשולש שתיארת והם:תעסוקה ועניין בחיים. החיים יכולים להיות כמו תינוק.כל אחד אוהב למצוא בהם עניין. ותעסוקה?הרי זה ממש לא חסר,אם רוצים באמת. אני מאחל לך הצלחה בכל דרכיך ורק לא להתייאש. יש דרך.יש דרך.הרי ראית זאת בעצמך. והלוואי שנדע כולנו לזהות את ההזדמנויות הטובות כאשר הן נקרות לפנינו במהלך הדרך, כי לפעמים הייאוש והפחדים מסיחים את דעתנו ואנו מפספסים.כל טוב ואל דאגה עוד יגיע הזמן שאת תשמחי ותתרגשי לקראת החגים.ואת ראויה לזה ממש כמו מרבית בני האדם באשר הם.

hope_29

New member
stonefroze - תודה ../images/Emo39.gif

תודה לך. נזה זמן רב אני רואה את תגובותיך לחברי הפורום השונים ובניהם אני ובכל פעם נפעמת מחדש מסגנון כתיבתך ותכניה. אינני יכולה שלא לשאול אותך מהיכן כל הידע והרגישות שהנך מפגין? האם דבריך הם תוצאה של נסיון חיים? האם גם עליך עברו תקופות לא קלות? שמא הנך עוסק בתחום? מצטערת על השאלות...(הסקרנות הרגה את החתול...) אינך חייב להשיב והמשך להאיר את חברי הפורום בדבריך המרגשים. תודה hope

hope וכל מי שבמקרה פה עכשיו

ראיתי שאת פה עכשיו, בא לך אולי להכנס לצ´ט? (אני פשוט לבד עכשיו כמו תמיד וקצת חברה לא תזיק)

hope_29

New member
נטע- אין לי גישה לצ´אט...

נטע יקרה אין לי גישה לצאט משום שאני משתמשת במחשב של החברה בה אני עובדת ולצערי הם לא מאפשרים לעובדים גישה לצ´אט...המקום היחידי באמצעותו אני יכולה לתקשר עמך זה הפורום הנ"ל... גם לא באמצעות email. מצטערת שלא עניתי קודם, אני בדיוק התנתקתי אז והרגע התחברתי. ראיתי את זעקת ה"הצילו" הקודמת ווואי ויכולתי לעשות משהו כדי להקל עלייך את הבדידות. לרוב אני נתונה תחת אותה התחושה. אוכל רק להמליץ לך לצאת כעת מהבית לסיור רגלי באזור בו את גרה, זה "הורג זמן", מאפשר לך לחשוב וגם לראות אנשים (אם כי לא לבא במגע עמם) אך גם זה משהו... hope

את יודעת hope

פעמים רבות אני אכן עושה את מה שהצעת לי בהודעה שלך: כשאני מרגישה בודדה ומדוכדכת, אני פשוט יוצאת לטיול רגלי קצר. אבל כמובן שגם אז הבדידות לא עוזבת אותי (ואני כותבת בדידות ולא לבד כי זה כמובן שני דברים שונים לגמרי). והמצב הזה של ללכת סתם ללא מטרה רק מגביר אצלי את תחושת הריקנות, חוסר האונים והעצבות
הברירה היחידה, לפחות בינתיים היא להעביר את השבת בכתיבת שירים ו/או הודעות בפורומים השונים ולקוות לקצת תמיכה ועידוד משאר הגולשים. זה מה שיש בינתיים.

hope_29

New member
כל כך מבינה אותך

נטע כל כך מבינה אותך ואת תחושותייך... זה מה שעובק עליי כמעט תמיד בסופי שבוע חוץ מסוף שבוע זה בו אומנם שוטטתי ממושכות באינטרנט אך הרגשתי קצת אחרת. אני חושבת שבסך הכול המפתח נמצא בידינו וזו בחירה שלנו מה לעשות עם עצמינו. אני לא משלה את עצמי ויכול להיות שאשאר לעד בודדה ונטולת חברה אך ל]חות החלטתי למצוא לעצמי עיסוקים ועניין בחיים. אני עדיין לא יודעת מה זה יהיה אבל אעבוד על כך! (אני מדברת על דברים ברמה של תחביבים , פנאי, וכו´) hope

hope_29

New member
כל כך מבינה ומזדהה...

נטע כל כך מבינה אותך ואת תחושותייך... זה מה שעובר עליי כמעט תמיד בסופי שבוע חוץ מסוף שבוע זה בו אומנם שוטטתי ממושכות באינטרנט אך הרגשתי קצת אחרת. אני חושבת שבסך הכול המפתח נמצא בידינו וזו בחירה שלנו מה לעשות עם עצמינו. אני לא משלה את עצמי ויכול להיות שאשאר לעד בודדה ונטולת חברה אך ל]חות החלטתי למצוא לעצמי עיסוקים ועניין בחיים. אני עדיין לא יודעת מה זה יהיה אבל אעבוד על כך! (אני מדברת על דברים ברמה של תחביבים , פנאי, וכו´) hope

למעלה