גיחה ראשונה

צפוני

New member
גיחה ראשונה

שלחום לכם, זו פעם ראשונה שאני כותב כאן. האמת די הופתעתי כשלא בכונה נתקלתי בפורום הזה. אני איש הי-טק המצוי בקשר יומיומי עם אנשים ביפן ונוסע לשם כל חודשיים לפגישות עסקיות של כשבוע עד שבועיים. לצערי הרב מאוד לא הצלחתי לקלוט כמעט אף מילה וזאת לאחר מאות שעות של האזנה לשיחות של עמיתים והעזרות במתורגמן. חשבתי לקחת קורס ביפנית מדוברת בלבד כי האותיות שלהם נראות לי כמו ציורים שנמצאו במערות האדם הקדמון.... חשבתי שאולי אצליח למצוא עמית יפני שיהיה מוכן להיחפגש עמי בכל נסיעה ביפן ולנסות ללמד אחד את השני יפנית ואנגלית או יפנית ועברית. ואולי להתחיל תהליך כזה אף בארץ. מכל תוכניותיי כמובן לא יצא כלום..... קיצורו של דבר, אשמח לשמוע רעיותות איך ללמוד כמה מילים ביפנית, סתם כדי ליצור קשר יותר אינטימי עם לקוחותיי ביפן. יש רעיונות? תודה מראש.

star flower

New member
אני אשמח לתת לך כמה מילים חשובות...

לדוגמא: כן - האי hai לא - נאי nei תודה - אריגטו arigato מה - נאני nani למה - דושטה dushte יש עוד הרבה... אך אני אישית לא מכירה את כולם...

Yuske

New member
כמה משפטים

Watashi no namae wa _____desu קוראים לי ______ ohayo gozamasu בוקר טוב oyasumi-sansai לילה טוב konichwa צהריים טובים\שלום (לרוב בצהריים) moshi moshi (אומרים את זה מושי מוש) שזה "הלו" בטלפון Ja Ne נתראה sayonara להתראות ועוד כמה שאם היה לי יותר זמן הייתי כותב...אני אכתוב אולי אחר-כך דברים חדשים^_^

Yuske

New member
אוקי אני בשוונג שימו לב....

Sora שמיים kaze\haruka רוח usagi ארנבת (לשאר החיות ראה את השרשור שאני קיפלתי *מרגיש חשוב* "שרשור של חיות" בטאגליינס) gokigen ikaga desu ka? מה נשמע? או how are you? שזה אותו דבר watashi "אני" מתאים יותר לבנות boku "אני" מתאים יותר לבנים ore "אני" שנשמע יותר מאצ'ו tenshi מלאך kami אל megami אלה kanashimi עצב\עצבות hikari\hikaru אור ikke נלך nan da yo מה לעזזל (או WTF) naze מילה נוספת ל"למה" dakara בתרגום חופשי לאנגלית "thats why" kono בתרגום חפשי לאנגלית "this" makenai לא לוותר\לא אוותר ועוד משפטים שאומרים שמישהו\י לא יוותר mee-sete תן\י לי לראות nani kore מה קורה פה? תוספות לשמות: chan לבנות וילדים קטנים ממך kun לבנים san לאנשים מבוגרים ממך או חברים שלך sama אנשים מבוגרים ממך--נותן יותר כבוד seseii תוספת לשם של מורה senpai תוספת ל role model שלך המשך מילים: hana פרח sukoi מגניב sugoi כל מילת תיאור שאתה יכול לחשוב עליה שמתארת דבר מדהים yosh תרגום חופשי "יש" yokata תודה לאל yatta עשיתי את זה damare סתום\שתוק baka טיפש\אידיוט\מניאק(תרגום מאנגלית לjerk)\שלומיאל וכו tayio שמש tsuki ירח hoshi כוכב בדרך כלל נהוג להתחיל שיחה על מזג האויר ביפן otosan אבא onichan אח גדול בין אחים, האחים לא קוראים בשמם הפרטי של האח\ות אלא בתור "אח גדול" "אחות קטנה" וכו demo אבל umi אוקיינוס ai אהבה yudaia-jin אם אני לא טועה זה אומר "יהודי" kimi\anata אתה atsui חם samui קר yasha שם לשד (demon) mizu מיים ido באר itay תרגום לאנגלית "painful" aku רע\רשע chibi קטן chotto matte חכה רגע hajimaru התחלה או להתחיל עוד בהמשך אם תבקשו

cottoneyejoe

New member
ברוך הבא לך דוד טכנולוגיה גבוהה

סוף סוף משו שבאמת רואה יפנים

tal vanunu1

New member
שיטה טובה ללמוד יפנית מהר

היי ,רציתי להגיד לך שקניתי הרכה של שישה דיסקים ללימוד יפנית וזה מאוד עוזר כדי לדעת ליצור דו שיח ביפנית זה מעולה וזה ניקלת מהר וזה לאנשי עסקים וכאלה שרוצים לילמוד לדבר יפנית כמה שיותר מהר אם אתה מתעניין אז זה : pimsleur japanese

צפוני

New member
אתם באמת נחמדים !!!

אולם, כמה מילים ומשפטים ביפנית ע"י טקסט לא יקדמו אותי כל כך. אני רואה בחנויות ספרים ביפן עשרות ספרי הדרכה ללימוד השפה. אך מי ידריך אותי בהיגוי נכון? בקיצור, הכי נראה לי זו עיסקה של לימוד השפה המדוברת בעיסקת חבילה עם מישהו שרוצה ללמוד אנגלית או עברית. המישהו הזה יכול להיות בארץ או בטוקיו. ( אגב לקראת סוף החודש הבא אני אמור לשהות שם כשבוע). אשמח לרעיונות בכיוון הזה. תודה מראש!

chicko a

New member
ישנה

תכני בערוץ bbc prime על יפן,בה עובדים על משפטים בסיסיים ביפנית וכמ כן על היגוי ,התכנית טועמת גם מעט מן התרבות היפנית והללו יוצרים אצל הצופה תמונה מעט ברורה יותר לגבי יפן,אולי השפה מבחינת הבנה בסיסית,תחביר והגייה. את שם התכנית אני לא זוכר כרגע,תבדוק בשידורי הערוץ אני צפיתי בה בשעות הלילה המאוחרות אבל אולי משדרים במועדים שומים בהצלחה.

Yuske

New member
עצה מוזרה קצת

או שלא ממש.... אתה יכול להוריד אנימות למחשב שלך ביפנית עם כתוביות וככה תדע איך מבטאים מילים ואיך הולך המבטא....אפשר גם למצוא שירים ביפנית שזה גם כן קצת עוזר (פחות מסדרות או יותר....או פחות....*קונפליקט פנימי*)

chicko a

New member
היי דנה,שם התכנית הוא

japanese language and people. התכנית מביאה הצגה של התרבות והשפה היפנית , התכנית מונחית עי" כתבת יפנית הדוברת גם אנגלית וגם עברית כך שהיא מביאה את הסבריה בשפה האנגלית!! הפרק הבא ישודר ביום שבת,27 במרץ בשעה 4:00 לפנות בוקר. מידע על התכנית אפשר למצוא באתר ה-bbc prime בלוח השידורים.

** נקודה חשובה **

כל היפנית שהובאה כאן למעלה היא נכונה, אך רובה מאוד לא מתאימה לדיבור רשמי ובמיוחד לא לעסקים. זאת שפה מאוד מדוברת, בעיקר בין חברים טובים. לרוב שימוש בביטויים כגון NAN DA YO או JA NE, על אף שהם נכונים, ייחשב מאוד גס רוח בפגישות עסקיות או בדיבור עם אדם שאינו חבר טוב. השפה שלמעלה נשמעת בעיקר בסדרות היפניות המצויירות. כדי ללמוד יפנית עדיף להתחיל מהדיבור הרשמי שאיתו מתחיל כל ספר לימוד.

למעלה