גיחוך

גיחוך

חדשות-ישנות, אך בכל זאת: אירגון "פתה" נהג לקטול את ברגר קינג כעוד אירגון הפוגע בחיות, אך לאחר שברגר קינג הוסיפו המבורגר צמחי לתפריט-פעילים של פתה מוכנים ליחצן את ברגר קינג. זה לא קצת מסריח? כאילו, מה יכול להיות האינטרס של אירגון שרק טובת בעלי החיים עומדת כנגד עיניו, לפרסם מוצר כ ל ש ה ו, גם צמחוני, של חברה שממשיכה לקטול אינספור חיות? למה ליחצן את המנה הצמחונית של ברגר קינג, ולא מנות צמחיות של רשתות מזון שאינן מוכרות בשר? אולי פתה מצאו תורם עשיר, וברגר קינג מצאו כאן דרך אל נתח שוק שלמקדונלדס למשל אין גישה אליו?

MooN aka asdfgh

New member
לי זה נראה שהם פשוט חיפשו מועמד

לתמוך בו כדי שיתמודד נגד מק´שיט! ידוע שכללהאירגונים לזכויות בע"ח שונאים את מק´שיט ולי זה נראה בסה"כ כמו עוד ניסיון לשבור את המונופול שלהם.

MooN aka asdfgh

New member
אני לא נכנס לתוך הראש של

מנהלי פתה, אני אומר מה שנראה לי... יכול להיות שיש משהו נוסף רע במק´שיט שאנחנו מפספסים...

דדי שי

New member
מקדונלדס היא לא העניין כאן

ברגר קינג הם חברה לא פחות פוגענית ומזיקה ממקדונלדס, אין כל סיבה להעדיף את האחת על פני השניה. גם בPeTA לא עושים את ההבחנה הזו- כשמקדונלדס הוציאו לראשונה את הברגר הצמחוני שלהם, PeTA פרסמו גם אותו. הם גם שיתפו פעולה (עם שני התאגידים הנ"ל) כשהם הצליחו לגרום להם להסכים לאמץ רפורמות רווחה במשקים המגדלים את בעלי-החיים המשמשים אותם. אז מה, PeTA מתרככים? התחילו להיות פשרנים? -לפי דעתי, באופן מאוד ברור, לא. הסיבות לבחירה שהם עשו הן פרגמטיות לחלוטין- זה אולי לא כל-כך נעים לשתף פעולה עם גופים כמו מקדונלדס או ברגר קינג- אבל המטרה של PeTA היא לא להרגיש נעיים, אלא למנוע התעללות בבעלי-חיים. אם אפשר להציל בעלי-חיים על ידי שיתוף פעולה עם ברגר קינג- כן יהי רצון. זה לא כאילו שבעקבות כך נמנע מהם במקביל גם למחות נגד ברגר קינג.

חדף

New member
אבל במה זה יעזור?

האם יש אוכל בשר אחד שיחליט בעקבות ההמלצה שלהם להתחיל לאכול את ההמבורגר הצמחוני? נראה לי יותר הגיוני שזה יגרום לצמחונים שקודם לא אכלו שם, להתחיל לאכול שם את ההמבורגר הצמחוני, ולתת עוד כסף לחברות הבשר. אני לא בטוח אם בעלי חיים יינצלו מהמהלך הזה.

MooN aka asdfgh

New member
זה לא ממש נכון...

כי ככל שיקנו יותר מוצרים צמחוניים כך החברות האלה ישקיעו יותר במוצרים הצמחוניים ולא בבשריים.

דדי שי

New member
יעזור הרבה

אחת הסיבות העיקריות לאכילת מזון מהחי היא הסיבה החברתית- רוב בני-האדם אוכלים מזון מהחי, ומתיחסים לכך כמובן מאליו. כשמישהו בוחר שלא לאכול מזון מהחי, הוא מיידית מסמן את עצמו כשונה מכולם- ובאופן טבעי הדבר אינו נוח במיוחד. אמנם אני מעולם לא הייתי בין השורצים במקדונלדס, אבל אני יכול לתאר לעצמי שזה יכול להיות די בלתי נעים לצמחוני שכל החברים שלו הולכים לאכול המבורגרים והוא מוצא את עצמו עם צ´יפס ומק-סלט, או לחליפין- מנודה מחלק גדול גדול מהפעילות החברתית של בני גילו. כשרשתות המזון המהיר מגישות גם מנה לטבעונים, הם מאפשרות להם לצמחונים לדבוק בעקרונות שלהם בצורה הרבה יותר נוחה וקלה. ואולי גם באותה הזדמנות שהם מזמינים לעצמם המבורגר צמחי אחד החברים שלהם ישאל אותם למה דווקא המבורגר צמחי- והם יוכלו לנדב לו קצת מידע על תעשיית הבשר? ואולי חבר אחר שלו, שתמיד היה בעד זכויות בעלי-חיים, אבל לא רצה להיות צמחוני כי חשב שלא יהיה לו מה לאכול, יבקש לטעום רק ביס קטן מהמבורגר הצמחי, ויגלה שלא כל כך קשה להיות צמחוני? ואולי, מישהו שהוא בכלל לא צמחוני יתישב לאכול במקדונלדס, ישים לב שיש המבורגר צמחוני בתפריט ויחליט שהוא כבר מספיק שמנמן ועדיף לו לנסות את האלטרנטיבה?

חדף

New member
טוב, אולי...

אבל אני עדיין בספק. נראה לי שכל הסיפורים האלה של ילדים שמוצאים פתאום מה לאכול בבילוי עם החברים ושל אוכלי הבשר שמנסים פתאום המבורגר צמחוני היו יכולים לקרות מספיק טוב גם בלי האישור מ - Peta, שהרי כולם מתייחסים למקרים של אנשים שכבר מגיעים למסעדה ובוודאי מודעים להמבורגר הצמחוני מהפרסום של החברה עצמה. אותי מטריד איך זה ישפיע על אנשים שאחרת לא היו מגיעים לשם, ועכשיו אולי יחשבו שזה בסדר.

אז מה אתה אומר בעצם,

שאם מקדונלדס יציעו המבורגר צמחי, פעילי פתה ייחצנו את מקדונלדס, כי צמחונים פתאום ירגישו לגיטימציה לשבת שם עם חברים? אשרי המאמין(אגב, במקדונלדס כבר יש ארוחה טבעונית למהדרין, כל עוד אתם לא מתנגדים לסבל שנגרם לקרוטונים).

דדי שי

New member
זה בהחלט לא מה שאני אומר!

בשום אופן לא אמרתי שאם מקדונלדס יגישו המברוגר טבעוני PeTA יעזרו לקדם אותו. מה שאמרתי הוא שכשמקדולנדס התחילו להגיש המבורגר טבעוני, PeTA (שוד ושבר!) אכן פירסמה אותו. וחבל שלא טרחת לקרוא יותר בעיון את ההודעה שלי, שהדבר נכתב בה בצורה די פשוטה. בארץ, דרך אגב, לא מוגש המבורגר טבעוני במקדונדלס, אלא רק המבורגר צמחוני שמכיל ביצה.

דדי שי

New member
פרשת קסטנר

אמנם בדרך כלל אני נוטה להמנע מהאנלוגיות לשואה, אבל במקרה הזה, אני לא יכול שלא להמנע מלראות את הדמיון בין הלהט הצדקני שבו מקיאוולי תוקף את שיתוף הפעולה של PeTA עם רשתות ההמבורגרים, לבין פרקת קסטנר. ישראל קסטנר, למי שלא זוכר, הואשם בכך ששיתף פעולה עם הנאצים. מה היה עוונו הגדול? בזמן השואה הוא עשה מעט עסקים עם הנאצים על מנת להציל כמה מאות יהודים מאימת מחנות ההשמדה. אבל יהודים טובים ויקרים כמו מקיאוולי, יודעים שלא עושים עסקים עם נאצים, והעובדה שמטרתו היתה להציל יהודים לא יכולה להצדיק סטיה כזו מהעקרונות המקודשים שלהם. לאחר שהוא יצא זכאי במשפט, יהודי טוב וקפדן ירה בו למוות- כי בכל זאת, צדק זה צדק. מה לעשות, חברים, יש בעולם שלנו אנשים צדיקים. צדיקים כל כך, שהם יניחו לאחרים למות בייסורים ובלבד שיוכלו להגיד בגאווה שהם שמרו על עצמם ועל עקרונותיהם נקיים מכל ספק רבב. אני לא יכול להרשות לעצמי כזה צדיק- לנוכח הזוועות הקיימות בעולמנו, אני חש שאני נאלץ להתפשר מעט על עקרונותיו בשביל בצורך להאבק כנגדן, וכן, אפילו- שומו שמיים- לבוא בדין ודברים עם האויב. ברור לי שאני ראוי לכל מידה של גינוי על מעשה הבגידה השפל הזה, אבל לפחות אני עוזר להציל בעלי-חיים. כנראה שפשוט יש לי סדר עדיפויות אחר.

הגדלת נתח השוק של ברגר קינג

רק תאפשר להם לפתוח עוד סניפים ולשחוט עוד פרות. הפליק פלאקים המוסריים שלך רק מנסים לעקוף את העובד ש something is fishy.

דדי שי

New member
לא ממש

הגדלת הצריכה של מוצרים מהצומח היא תמיד דבר טוב- אפילו במקרה הזה. העובדה שרשתות ההמבורגר המובילות התחילו להגיש מנות צמחוניות ללא ספק תקטין באופן משמעותי את צריכת המזון מהחי, וזהו צעד חשוב במאבק למען בעלי-החיים. אין שום דבר רע באופן אינהרנטי ב"ברגר קינג"- המעשים שהם עושים הם רעים, אבל לא עצם המהות שלהם. אם הם עושים דברים טובים- אז יש לקבל את זה בברכה.

למעלה