גיחת יום לטאבה - האם כדאי?

גיחת יום לטאבה - האם כדאי?

ככל הנראה נהיה בחופשה במלון באילת. במקור רצינו סיני, אבל חוששות ובכל זאת רוצות לטעום טיפה. מה שמעניין אותנו זה רק חוף יפה ונעים ושקט. האם הגיוני לעבור באחד הימים בבוקר לסיני (טאבה) ולרבוץ על החוף, או שזה מיותר ונוכל למצוא את מבוקשנו בחופי אילת? האם ישנם אתרי שוניות שלא צריל לצלול לעומקים בשבילן? (נוסח סיני) ובכלל נשמח להמלצה בכל מה שקשור לחופים יפים ולא המוניים. המלון שמשהה בו ככל הנראה יהיה אסטרל וילא'ג, אז אם יש משהו לא מרוחק משם - עוד יותר טוב. תודות (-:

harhanegev

New member
לגבי טאבה:

קחו בחשבון שיש סכנה רצינית לפיגועי טרור, ולהזכירכם, כל פעם שהיה פיגוע (כולל הפעם האחרונה, לפני שנתיים וחצי) המצרים עיכבו במשך שעות את האמבולנסים מאילת כדי "לעזור" לפצועים לאבד מספק דם ולמות. אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון הזה, אז קחו קו 15 לטאבה ואני מקוה שלא תצטרפו לסטטיסטיקה.

וואי, הגישה שלך די קסטסטרופלית

אבל מצד שני אתה צודק. זה לא בטוח ולכן לא נרצה להיות שם חופשה ארוכה.ואולי מאותו נימוק לא כדאי גם לעשות קפיצה קצרה... מאידך, האם תוכל להציע לנו חלופת חוף יפה וטובה באילת? אנחנו פשוט לא מכירות את העיר וחופיה ונשמח לקבל המלצות ספציפיות.

harhanegev

New member
ליד הרודס,

יש חוף יחסית פחות צפוף. במרחק הליכה ברגל של דקות ספורות מאסטרל ויליג'. מימין לשובר הגלים (שאין לו מה לשבור) עם שירותי הצלה, משמאל לשובר בלי שירותי הצלה. כמו כן, באזור הדרומי הקרוב למלון הנסיכה יש רצועת חוף יפה ולא כל כך מלאה (בלי שירותי הצלה), אם כי הכניסה לים שם לא כל כך נעימה, וכן יש ריחוק מהאזור של מלון אסטרל ויליג' (וכמעט כל המלונות האחרים): שעתיים ברגל או דקות בודדות בקו 15 של אגד (יש פעם בשעה, בזמנים קבועים, נוסע ישר בלי סיבובים) או דקות בודדות במונית יקרה (באזור 30-40 שקל)

AdamINC

New member
שעתיים ברגל מאסטרל ויליג' לנסיכה?

מה זה פה? ניו יורק? שעה גג...

harhanegev

New member
מדובר על 9 ק"מ אוירי,

בהנחה שלא חותכים הרים ולא עוברים גדרות אלא הולכים פשוט לצד הכביש, זה בערך 10-11 ק"מ. אם 10-11 ק"מ זה אצלך שעה גג, אז להגיע ברגל ממשעול קרקל (שכונת נוה מדבר) למשעול תאנה (שחמון) זה לא יותר מ-18 דקות, עבורך. סחתיין, אתה ספורטאי מצטיין בתחום ההליכה ברגל.

תודה רבה (-:

עכשיו ראיתי גם שהפרימה מיוזיק נמצא באיזור שדיברת עליו, ובטווח המחירים שלנו. מישהו מכיר?! ועכשיו השאלה היא מה כדאי- (בהנחה שרוב היום נרצה לרבוץ על חוף יפה, ובלילה לבלות). פרימה מיוזיק שמרוחק מהעיר, או אסטרל וילאג' ולהסתפק בחופים פחות יפים? או שילוב של נסיעה באוטובוס/מונית מאסטרל (נשמע לי תוך כדי כתיבה הכי הגיוני) מה דעתכם?

harhanegev

New member
אני לא יודע הרבה על מלון קרלטון,

ששינה את שמו לאחרונה ל"פרימה מיוזיק", אך בפורום "צימרים חופש וכיף בישראל" אפשר למצוא הרבה מידע, כדאי לחפש את המילה "פרימה" וגם את המילה "קרלטון".

עשיתי שם חיפוש לפי פרימה מיוזיק

אבל לא לפי קרלטון, לכן כנראה לא מצאתי הרבה תגובות. תודה בכל אופן.

מצאתי את הלינק הבא לגבי חופים - האם המידע עדכ

עדכני ומהימן? http://www.isrotel-eilat-hotels.co.il/he/%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA.asp#1

harhanegev

New member
הרוב נכון, אך יש כמה הערות :

[1] כתוב שם על "שעות פתיחה של חופים". אך בפועל, במציאות, אין דבר כזה שעות פתיחה של חוף. כל החופים, למעט הכמה מטרים של "חוף הדקל", לא מגודרים ופתוחים לציבור הרחב, תושבי אילת ונופשים, תושבי ישראל ותיירים מחו"ל, לאורך כל שעות היממה. אף שוטר או פקח לא יגיד לך "עכשיו זה לילה, עוף מפה". לכל היותר, בשעה מסויימת המצילים מסיימים (בחופים בהם יש מצילים), ואז הרחצה היא על אחריותך האישית. [2] יש ברשימה הפרדה מלאכותית שגויה של החופים: כל רצועת חוף קטנה שיש בסמוך אליה כמה קיוסקים, מחולקת ברשימה של ישרוטל באופן מגוחף לכמה "חופים", כאילו הכמה מטרים שסמוכים לכל קיוסק זה "חוף" בפני עצמו. [3] כתוב: "חוף הדולפין ריף – ליד מפעלי ים המלח ". אני לא זוכר שראיתי אי פעם מבנה של "מפעלי ים המלח" באילת. מוזר. [4] לגבי הבאת מזון או כיסאות מבחוץ: כל חופי אילת הם חופים פתוחים לציבור הרחב (חוץ מ"חוף הדקל" הפצפון), אינם שטח פרטי, ואין לאף אחד רשות למנוע ממך להביא כסא נוח פרטי שלך או מזון פרטי שלך. החוף בשום מקרה ובשום אופן לא שייך לקיוסק שקיבל רשות להיות סמוך אליו. כמובן שאין לאף אחד רשות להיכנס לתוך הקיוסק ולהשתמש בכיסאות והשולחנות שלו עם אוכל מבחוץ, זה ברור, אבל להיות על קו המים או בכל מקום ציבורי אחר עם פיתה וחומוס או קוקה קולה או כל דבר אחר שהבאת - זו זכותך המלאה !

אז ניסיתי להתעמק עוד קצת

ורק התבלבלתי ולכן מבקשת שוב את עזרתכם: ישנם מס' חופים שמצויינים (בלינק המצורף וגם באחרים) כחופים שניתן לשנרקל בהם. למשל, חוף הנסיכה, חוף המגדלור וכמובן שמורת האלמוגים. השאלות הן: * האם מדובר בשנירקול במעמקים, או שגם במרחק קרוב יחסית ניתן לראות חיים במים? * מלבד השנירקול, איזה מהשלושה הכי נעים כחוף להעביר בו את כל היום? שוב, להבנתי שמורת האלמוגים היא בתשלום, בעוד שהשניים האחרים לא. מהו הערך המוסף של השמורה על פני השניים (תיאורטית אני מבינה שאמור להיות, אבל בקריאת תיאורי החופים באתרים שונים אני לא מצליחה לייחד אותו מהשניים שציינתי) * האם הכניסה לדלופין ריף שווה את מחירה הגבוה? * האם ניתן לערוך מעין "מסע חופים" לאורך כל החופים (כן, מודעת לעובדה שזה ארוך, מייגע וחם, מאידך, נראית לי הדרך היחידה לתור את ההיצע ולבחור את מה שהכי נראה לנו) או שיש מקומות בהם המעבר חסום? מה שאני מחפשת זה חוף נעים, עם מעט מטקות ויותר שלווה, וכמובן חיים מתחת למים. תודות רבות

harhanegev

New member
תשובות, למה שאני יודע :

* האם מדובר בשנירקול במעמקים, או שגם במרחק קרוב יחסית ניתן לראות חיים במים? כמובן שאין דבר כזה שנירקול במעמקים, לאור אורכו המוגבל של השנורקל. אם כוונתך היא למרחק מהחוף, גם במרחק לא רב מהחוף יש הרבה מה לראות. * מלבד השנירקול, איזה מהשלושה הכי נעים כחוף להעביר בו את כל היום? שוב, להבנתי שמורת האלמוגים היא בתשלום, בעוד שהשניים האחרים לא. מהו הערך המוסף של השמורה על פני השניים (תיאורטית אני מבינה שאמור להיות, אבל בקריאת תיאורי החופים באתרים שונים אני לא מצליחה לייחד אותו מהשניים שציינתי) הייתי בחוף שמורת האלמוגים רק פעם אחת בתור מורה מלווה מטעם בית ספר, ולא ראיתי ערך מוסף. זה לא אומר שאין, יתכן שיש, אני מקוה שאחרים כאן בפורום או במקומות אחרים יספרו לך עליו. * האם הכניסה לדלופין ריף שווה את מחירה הגבוה? אינני יודע, אני לא מכיר אותו בכלל בכלל. אני מקוה שאחרים יענו לך. * האם ניתן לערוך מעין "מסע חופים" לאורך כל החופים (כן, מודעת לעובדה שזה ארוך, מייגע וחם, מאידך, נראית לי הדרך היחידה לתור את ההיצע ולבחור את מה שהכי נראה לנו) או שיש מקומות בהם המעבר חסום? בחוף הצפוני, כלומר מגבול ירדן עד הגדר בין מלון מרידיאן לבסיס חיל הים זה מעשי מאוד, מדובר על כ-3000 מטר, לא נורא ואף אחד לא רודף אחרייך. בהמשך, בחוף הדרומי, החסימות שזכורות לי הן: חיל הים, ק.צ.א.א., נמל, שמורת האלמוגים. אבל החסימות זו לא הבעיה: אפשר להתרחק מהחוף בחסימות ולחזור. זה לא סיפור. הבעיה הרצינית היא שמדובר על דרך של כ-10 קילומטרים, ואם רוצים לבקר בנקודות רבות לאורך דרך זו, זה לא מעשי באוטובוס (הוא רק פעם בשעה), זה יקר מאוד במוניות (עוד מונית ועוד מונית ועוד מונית ועוד מונית), וברגל מדובר על כמעט שעתיים בהליכה זריזה, והרבה יותר מזה בהליכה נינוחה. מה שאני מחפשת זה חוף נעים, עם מעט מטקות ויותר שלווה, וכמובן חיים מתחת למים. שלווה וחיים מתחת למים זה נשמע לי כמו החוף הדרומי, אבל אני לא מבקר הרבה בחוף הדרומי ולכן לא כל כך יודע להנחות אותך לאן בדיוק כדאי לך ללכת.

למעלה