גיטרת רבע\חצי נפח?

The West Star

New member
גיטרת רבע\חצי נפח?

למה הן משמשות? מה ההבדל בין הסאונד שלהם לשל גיטרות חשמליות רגילות? הם אפשר לנגן איתן גם רוק [מתקדם] האם אפשר לנגן איתן ג'אז? איזה צליל יש להן? מי החברה המובילה ביצור של כאלה. ובקיצור. אני ממש רוצה לדעת על הסוגי גיטרות האלה. ממש ממש תודה

חזוז

New member
כמה דברים

דבר ראשון,על כל גיטרה אפשר לנגן איזה סגנון שרוצים,למדתי את זה על בשרי לא מעט. רבע\חצי נפח הן בד"כ גיטרות בעלות צליל יותר חם ומלא,אפשר לנגן על רובן כל סגנון,ההבדל בין סוליד בודי(סטראט,לס פול לדוגמא) לנפח הוא בשטח החלול שבתוכן. חצי נפח\רבע נפח באות בשלל מחירים ודגמים,יש רבע וחצי נפח שמגיעות לאלפי שקלים,יש כאלו שנמכרות ב300 דולר. לדעת אחד הצליל של החצי\רבע נפח הוא איום ולדעת השני הוא גן עדן,אפשר להתווכח על כך ימים על גבי ימים,בלי מטרה לכן אני מייעץ לך לגשת אל חנות הגיטרות הקרובה לביתך(בלייוי אמא,אבא,סבתא,סבא,שאול,רותי,יששכר,שושו השבלול) ולנסות כמה גיטרות מסוג זה אם תאהב,מברוק,אם לא,יש אלפי סוליד בודי שמחכות לך. אל תקשיב לאף אחד אם הוא יגיד לך משהו כמו "הם לא נוחות,אי אפשר לנגן עליהן מטאל",אתה היחידי שיקבע אם אתה אוהב את סוג הגיטרות האלו. אתה עדיין פה? יאללה לחנות למה אתה מחכה?(אה נכון יום כיפור תנסה מחר).

Mr MAG

New member
אבל

אל תשכח שגיטרות נפח שונות מחמליות בכמה דברים. קודם כל הן נכנסות לפידבק הרבה יותר מהר וזה יכול להפריע במקרים מסוימים. דבר שני המפח של הגוף, והמבנה של הגיטרה הופכים אותה לפחות נוחה מחשמלית רגילה, בד"כ. וכמובן שבגיטרת נפח לא תקבל פלויד רוז
הן נפוצות במיוחד בג'אז... יש לגיבסון את סדרת ה ES המאוד מפורסמת אבל זה יקר... לאיבנז שי גיטרות נפח (כן, איבנז זה לא רק מטאל
) זולות והביקורות עליהן לא רעות, שווה לנסות אם זה מעניין אותך.

Perfect sense

New member
פידבק ופלויד רוז...

פידבק, זה שאם אתה למשל מנגן אקורד על דיסטורשן...אם לא תעצור את הצליל, אחרי קצת זמן תבוא מהמגבר מין שריקה כזו (שדווקא אומנים מסויימים מצאו דרך לשלב אותה ביצירה). פלויד רוז זה מין מנגנון טרמולו, גשר צף- ידית שמוצמדת לגשר, שבעזרת הזזה של הידית הגשר יעלה וירד- ויגרום ויברציה בצליל.

UnderTown

New member
הסבר קצת יותר נורמלי

אתה די טעית בהגדרה של פידבק.. פידבק זנוצר כשאתה מנגן עם חשמלית קרוב למגבר, ואז הצליל שיוצא מהמגבר חוזר לפיקאפים, ואז הוא מגיע למגבר, וחוזר לפיקאפים, וככה נוצר מין מחזור אינסופי, שבדרך כלל אפשר לסיים כששמים יד על הגשר, אם אני לא טועה..

Tommy The Cat

New member
פידבק זה לא רק בגיטרות

פידבק זה בכל כלי אלקטרוני שמחובר למגבר/רמקולים. אפילו במיקרופון רגיל. פידבק נוצר כתוצאה מכך שהמיקרופון/פיקאפים בגיטרה קולטים את הצליל שהם יוצרים, למשל כשמגבירים את הרגישות של הפיקאפים בגיטרה ומכוונים אותם למגבר, תשמע שריקה, למה? כי הפיקאפים קולטים את הצליל שהמגבר מוציא בעצם, וזה יוצר מין מעגל כזה. בקיצור, זה לא רק בחשמליות. בכל מקרה שכלי שמחובר למגבר או רמקול וקולט את הצליל שהוא עצמו משדר, יווצר פידבאק.

Perfect sense

New member
לא, פלויד רוז אין

אבל מצד שני, גם בפנדר סטראט <גיטרה מאוד מפורסמת> אין פלויד רוז, וזה בכלל לא מציק לי. אגב, בגרטש ששמתי לך תמונה שלה- יש ביגסבי, שזו מין שיטת טרמולו.

eran377

New member
אם אתה רוצה ללמוד עוד על הפלויד רוז

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=212&a=14068&c=1522&sc=0&ssc=0

The West Star

New member
מה עם דיסטורשין?

יש דיסטורשין בגיטרות רבע\חצי? איך זה נשמע\עובד?

Whos To Say

New member
מסתומרת יש דיסטורשין?

לכל גיטרה אתה יכול לשים דיסטורשין.. אפילו לאקוסטית..

eran377

New member
תשים לאקוסטית דיסטורשן התוצאות יהיו

רעות מאוד, אתה תשמע יותר רעשי רקע ופידבקים מאשר צליל מהגיטרה.

לא נכון

ניגנתי לא מעט עם דיסטורשן על אקוסטית וזה אחלה דבר אתה גם יכול לראות באחת ההופעות האחרונות של גילמור, הוא משתמש שם רק באקוסטית ומנגן עליה עם דיסטורשן שום תוצאה רעה.

eran377

New member
פעם אחרונה שניגנתי בדיסטורשן

באקוסטית זה נגמר בצפצופים באוזניים במשך שבוע שלם... יכול להיות שזה תלוי בפיקאפים של האקוסטית?

יכול להיות

אבל האקוסטיות שאני ניסיתי עליהן לא הראו שום סימני מצוקה, ועברו את זה טוב ביניהם הייתה איזו אקוסטית ימאהה פשוטה

Reign In Blood

New member
אם אתה שם מאטל זון או מאטל מאסטר

ושאר ירקות על לבל וגיין שלא יבייש גיטרה חשמלית- אז כן אם אתה שם אובר דרייב אפילו מומלץ.. או דיסטורשיין מתון..

למעלה