גילגולי השינה של אושרי

גילגולי השינה של אושרי ../images/Emo29.gif ../images/Emo42.gif

הוא באמת מתגלגל המון בלילה. לא סתם קראנו לו כדור
היינו אצל עובדת סוציאלית ביום ראשון. עודד ואני יחד. אושרי נשאר לראשונה בחייו בלעדינו, עם בייביסיטר. עודד ואני נסענו בפעם האשונה לבד באוטו מאז הלידה
נתחיל עם מה שהצגנו לעובדת הסוציאלית: אושרי נרדם בלילה- כשמשכיבים אותו לישון בפעם הראשונה- ביניקה. יש לו מזרן גדול על הרצפה ואני יושבת עליו ומניקה את התינוק. אחרי 3- 3.5 שעות הוא מתעורר, אני מניקה ושוכבת לידו כמה דקות והוא נרדם. אח"כ הוא קם אחרי שעתיים ולוקח לו שעה לחזור לישור. אם הוא לא נרדם אחרי שעוברות שלוש שעות מההנקה האחרונה, אני מניקה שוב. העיניין הוא שלרב הוא נרדם אח"כ אבל מתעורר אחרי 10 דקות/חצי שעה. מטורף . אז הינה כמה עיצות שקיבלנו. (אני פותחת כאן תרפיה קבוצתית
). התהליך הוא ארוך, הכל עיניין של הקניית הרגלים. 1. להתחיל להרגיל את אושרי לשתות לבד. באמת עשינו את זה ומאתמול הוא שותה מבקבוק קטן של "שוקו יטבתה" לבד. כיף גדול. הרגל זה טוב כדי שעם הזמן נלמד אותו שיש לו בקבוק מים במיטה והוא לא צריך לקרא לנו כדי לשתות. 2. מגיל 6 חודשים לערך תינוקות לא אמורים לאכול יותר בלילה (ממממ), אולי פעם אחת. אך אם הם אוכלים טוב במשך היום הם לא אמורים להיות רעבים בלילה. לכן כשאושרי קם כדאי להציע לו מים ולא הנקה. כמה שיותר פעמים. 3. ה
. כדאי להרגיל את אושרי לחפץ רך, כמו דובי, גם במשך היום. משהו שיאהב ושבמשך הזמן "יחליף" את הנוכחות שלנו לידו במיטה בלילה כשקשה לו להרדם. מה שקורה זה שיש "מעגלי שינה" הכוללים יקיצה. אצל רב התינוקות-אנשים- לא שמים לב ליקיצה. פשוט מסתובבים לצד השני ונרדמים. אושרי לא מצליח לחזור לישון אחרי יקיצה. הדבר האחרון שהוא זוכר, ולמד לזכור, זה או אותי מניקה אותו לשינה, או אותנו שוכבים לידו ונוגעים בו, שרים... צריך "לשבור" את ההרגל הזה בהדרגתיות. וכאן תפקיד הדובי. שיגע שהדובי לידו ושהוא יכול לישון איתו. כרגע היועצת אמרה לנו לנסות במשך היום לפחות לשבת מיחוץ למיטה שלו. אנחנו מצליחים לפעמים גם בלילה
. 4. אושרי היה יונק כל הזמן במשך היום, הוא היה מסוגל לינוק קצת כל חצי שעה. מאז הפגישה הראשונה עם היועצת בחודש שעבר כבר אין מצב כזה
. אני מניקה פעם בבוקר, פעם במשך היום, פעם לפני השינה. ומשתדלת שרק פעם ולא פעמיים בלילה. זה הבדל משמעותי בשבילי. אוי, יצא סיכום ארוך ארוך.
לילה טוב לכולם

kashke

New member
יקירתי../images/Emo24.gif אילו גלגולי ה"אמהות"

שלך! גם אנחנו כהורי לומדים את "אומנות הריקוד" המשונה ומהדהים והלא קל הזה שנקרא הורות. ועלינו להיות לפעמים המובילים ולפעמים המובלים ממש כמו בטנגו=
צעד קדימה שניים אחורה סקובידו תהנו. בהצלחה בהקניית ההרגלים וכמו תמיד, חיבוקים ונשיקות לכדור וד"ש לנעמי

תודה. בוקר טוב

נראה לי שאני אלך עם אושרי להומאופטית שלנו, שהיא גם רופאת ילדים קונבנציונלית, לקבל תרופה ליום ולילה...

למעלה