גילה - שאלה

גילה - שאלה ../images/Emo73.gif

האם קיים דבר כזה מישהו שמתמחה בנושא חרדת נהיגה, אני נורא רוצה לנהוג, יש לי רשיון כבר 5 שנים אבל מיד אחרי הטסט לא יכולתי לנהוג גם שיעורי הנהיגה עברו במתח כבד מאוד העובדה שעברתי טסט שבו מנעתי מילד להידרס (הטסטר לא ראה ואני בלמתי הרבה לפני שהוא קלט שילד ניסתר זינק לכביש, גם קיבלתי ממנו "כל הכבוד!!!" חצי היסטרי) בכל אופן העובדה הזו לדעתי רק הוסיפה לקשיי לנהוג, ותאונת הדרכים בה נפגעתי ובעקבותיה אובחנתי כפוסט טראומתית סגרה סופית את המוכנות שלי לנהוג. אבל - לנהוג זה פתח לעצמאות, אני ממש רוצה לנהוג ולא מצליחה להביא עצמי לכך, עם חרדות אחרות אני מתמודדת בעצמי (או עם הכדורים, או בעצם שנינו) אבל הנהיגה היא ממש מבוי סתום - למי אפשר לפנות בעניין הספציפי הזה?

../images/Emo142.gif

לצערי, אינני מכירה פסיכולוגים שעוסקים ספיציפית בחרדת נסיעה. אבל זו תופעה מוכרת, אנשים שבעקבות תאונת דרכים, חוששים לחזור לנהוג. לדעתי, כל מטפל בשיטת טפול התנהגותית יכול לעזור כאן. אני חושבת שהמפתח הוא חשיפה הדרגתית למכונית עצמה ואחר כך לנהיגה בה, הן בקליניקה בדמיון מודרך והן במציאות, אם ע"י מתן משימות לבצוע ואם ע"יכ שהמטפל פיזית יצטרף אלייך לשלבים השונים, מישיבה באוטו חונה ועד לנהיגה בכביש המהיר...
יקירה

דולידול

New member
סליחה על ההדחפות אבל..

כתומי, לי גם היה פחד לנהוג ולאחר 4 שנים שלא נהגתי, לקחתי שיעורי ריענון ממורה נהיגה כמה שצריך עד שחזר לי הבטחון וזה מאוד עזר, כמו שגילה הציעה, רק שאני ישבתי באוטו עם מורה נהיגה. בהצלחה.

תודה גילה ודולידול../images/Emo140.gif

שיעורי רענון סביר שאקח, אך זה לא יספיק מאחר והבעיה מלכתחילה לא היתה בנהיגה עצמה, קיים בי חשש גדול שאני עלולה לפגוע במישהו או שאני מעופפת מידי, אמתין עוד קצת שאמצא שוב עבודה (ואעבור דירה בעוד חודש וקצת) ואאתר טיפול בעניין. תודה על התשובות

בוזיקית

New member
שמעתי שפעם ורדה רזיאל ז'קונט

דיברה על זה בפורום שלה ב 103 אף אם, שיש מורים לנהיגה שמתמחים בפסיכולוגיה וזו בדיוק העבודה שלהם... שווה לשאול בפורום שלה...

מעניין! תודה בוזי../images/Emo25.gif

אני בהחלט אנסה לאתר מידע בעניין זה יכול להיות פתרון טוב

../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif|לב

black_magic

New member
זה מעניין...

למרות שעברתי תאונת דרכים קשה..לא הייתה לי בעיה להתחיל ללמוד לנהוג לאחר מכן ואני נוהגת בלי בעיות..מעניין שדווקא מזה אין לי חרדות...

למעלה