איך אתם מעדיפים להתגלח? עם מכונת גילוח או סכין גילוח? על איזה דגמים של מכונות אתם ממליצים? נ.ב השאלה מופנת ל: - בנים-גילוח לפנים. - בנות-גילוח ברגליים. נ.ב.ב תודה למיתייחסים...
ניסיתי המון פעמים עם מכונת גילוח אבל העור שלי פשוט לא אהב את זה ונשאר לי גירוי מציק כל הזמן (למרות שזה מה זה כיף להעביר מכונה והכל יורד). אז אני משתמש עם סכין.....
לדעתי מכונות גילוח נועדו לשני סוגי אנשים: 1. דתיים (שלפי הדת אסור להעביר תער על הפנים). 2. אנשים שחיים במקומות שבהם הטמפרטורה נמוכה רוב ימות השנה (כמו איזורים מסויימים באירופה) שלא ממש יש מים חמים בברז כשקמים בבוקר. בארצנו הזורחת אין כל סיבה אמיתית להשתמש במכונת גילוח. זו הוצאה מיותרת וגם לא אפקטיבית! ההבדל בין גילוח של סכין למכונה הוא ממש מהותי. סכין מנקה לך את הפנים מזיפים , מכונה לא עושה את זה (היא משאירה זיפים קטנים על הפנים). עכשיו איזה סכין מומלצת: מאך 3 של ג'ילט(אחלה סכין) וגם הסכין של חברת שיק (שהיא גם הרבה יותר זולה) מומלצת. בקשר קצף גילוח: זה לא ממש משנה הכל אותו הדבר! הקצף גילוח והג'ל גילוח והמשחה (שאבותינו היו משתמשים בה) הכל מבוסס על אותו רעיון שהוא ריכוח העור כך שזה לא באמת משנה. רק אל תשכל לשים אפטר שייב על הפנים אחרי הגילוח. היום יש הרבה אלטרנטיבות לאפטר שייב הנוזל המסורתי. ניתן למצוא קרמים ובלמים לפנים לאחרי הגילוח שכמעט ולא שורפים והם בד"כ בעלי ריחות טובים. זהו.
במכונת גילוח לרגליים ות'אמת זה לא מי יודע מה נוח, זה צומח אחרי שבועיים וזה כואב, ועד שמגלחים לוקח שעה בגלל הכאב. אני הייתי ממליצה על שעווה של ויט. לא כואב ככה אמרו לי.
אני מתגלח במכונת "פיליפסשייב" יום יום. וזה מספיק ל10 שעות לפחות. פעם בשבוע או לאירועים מיוחדים אני משתמש ב"מאך3". בשימוש יומיומי בסכין, הפנים פשוט בוערות לי, עם טיפת זיעה.
מה שהכי חשוב בגילוח עם סכין מהנסיון שלי: לא למשוך את הסכין כנגד כיוון צמיחת השיער, זה גורם להכי הרבה פציעות זעירות ,אדמומיות, גירוי, "שריפה", פיצעוני גילוח, ובכלל מגביר את כל התופעות הלו נעימות הקשורות בגילוח.
איזה בלאם או קרם אחרי הגילוח כדאי לקנות? אני לא מרגיש שעור הפנים שלי שרוף אחרי הגילוח(אני מתגלח בסכין וג'ל), כדאי לי לשים את המשחות האלה? או שכדאי להסתפק באפטרשייב