גילוי המחלה

miri26

New member
גילוי המחלה

בוקר טוב לכולם. ראשית, תודה רבה לענת ורומי המקסימות שניסו לעזור לי. בסופ"ש האחרון בשיר לי הנוירולוג שגילו אצלי טרשת נפוצה. מאותו רגע חרב עלי עולמי ואני בדיכאון, בוכה ללא הפסקה ומיואשת. אני בת 26 וחצי ומרגישה כמו אדם עם צרות של מבוגר. נכנסתי לאתר של טרשת נפוצה וקראתי את כל החומר בנושא. אודה לכם אם תסבירו לי כיצד מתמודדים עם המחלה שנשמעת לי נוראית ואיומה ומה ההשלכות שלה. תודה ויום נפלא

סיאמית

New member
אהלן מירי ../images/Emo39.gif

אם תסתכלי בעמוד תראי כמה תגובות שכבר קיבלת... את מוזמנת להגיב עליהן ובעיקר, לספר לנו על עצמך ועל חייך ולא בהכרח רק דברים שקשורים באיבחון שלך... אבל גם באיבחון, כמובן - אם תרצי. תגלי שלטרשת נפוצה, על אף העובדה שהיא מיותרת לכולנו, אין את הזכות למוטט את עולמו של אף אחד! ובטח לא את עולמה של בחורה צעירה בת 26 וחצי שכל עתידה לפניה. האמיני לי - כל עתידך לפניך. ואחרי שתלמדי להתמודד עם הדבר המיותר הזה שנחת עליך תראי בעצמך שהחיים ממשיכים. את תהיי חזקה יותר, יודעת יותר, על עצמך וגם על אחרים. תגלי בעצמך כוחות שלא ידעת על קיומן ולמרות שהיום את אולי אומרת לעצמך שאין לך בכלל חשק לגלות שום כוחות וכל מה שאת רוצה זה שהכל יחזור להיות כמו פעם... את תראי עד כמה תהפכי לאדם "משוכלל" יותר. באחריות!

anat11

New member
מירי´לה, את בסדר?

אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב ושאת מסתדרת עם הדפדוף בפורום. אם יש לך בעיה רומי וסיאמית יוכלו לסייע (אני פשוט בעבודה). תשמיעי אות חיים, שנדע מה קורה (אנחנו כבר כמו משפחה ודואגים
)

miri26

New member
לענת, רומי וסיאמית

ענת, רומי וסיאמית תודה רבה לכן אתם באמת מקסימות. הצלחתם לעלות חיוך על פני, דבר שלא נראה מאז הסופ"ש האחרון. ביום שני הבא יש לי ביקור ראשון בתל השומר, מקווה שאז אקבל את כל המידע שאני זקוקה לו. האם אתן יודעות מה נעשה בביקור הראשוני? מעבר לזה אני עובדת ללא הפסקה, לחוץ אצלי מאוד בעבודה כרגע. אני עובדת בחברת הייטק בתור מפקחת על צוות.

anat11

New member
מירי´לה -

בדיוק לפני כמה זמן מישהו שאל את אותה שאלה. אני מצרפת לך כקישור, את ההודעות שנכתבו אז (השאלה שלו והתגובות שלנו). אני מקווה שזה יעזור. אם תעלה לך עוד שאלה - חופשי. המרכז לטרפצת הוא ב"שיקום חדש". הכי נוח לטעמי להכנס מהשער האחורי של תה"ש (שליד המחנה הצבאי), לפנות שמאלה, לסוע קצת ישר (להתעקל עם הכביש) ולפנות ימינה. ואגב, אני לא בטוחה שזה הוזכר בשרשרת ההודעות שאני מצרפת, אבל הרופא שיקבל אותך כמובן יעשה לך בדיקה נוירולוגית (פיזית) לבדוק מה המצב. לא כואב
על ענין הלחץ בעבודה והקשר בין סטרס לטרפצת, יש הרבה הודעות בפורום. גלשי לך להנאתך...

RomiVais

New member
היי מירי ../images/Emo39.gif

אין לך על מה להודות לנו, שמחנו לעזור ונשמח לעזור הרבה יותר.. רק תישארי איתנו! אני לא כל כך יודעת מה עושים בדיוק בביקור הראשוני, שכן בתחילת תהליך האיבחון של אמא שלי אני הייתי בצבא ולא כל כך מעורבת בעניינים.. רק אחר כך אני זו שליוויתי אותה לכל הביקורים והטיפולים.. אני חושבת שזה שהזכרת שמאוד לחוץ אצלך בעבודה.. זו נקודה שלא בדיוק תועיל לך. אני מתארת לעצמי שיש לך עבודה שדורשת ממך הרבה.. אבל הטרשת בעצם כאילו באה להגיד לך: "אוקיי מירי.. עיצרי! תדאגי קצת לעצמך.. תנוחי קצת." אז אני מציעה לך שלא תתני ללחץ להשפיע עליך יותר מדי.. חיבוק ענק,

כיצד לקבל את המחלה

את מחזירה אותי 9 שנים אחורה.את ההודעה המרה קיבלתי ביום הולדתי.כשהגעתי לרופא הוא בישר לי שיש לי דלקת בעצב,ביקשתי טיפול תרופתי אך הוא אמר שאין וזה יעבור לבד.אם הייתי מחזירה את הזמן לאותה שנת גילוי המחלה הייתי משנה הרבה דברים.עשיתי דברים טובים שהועילו לי, המשכתי את חיי כרגיל,נסעתי לחו"ל,למדתי,תיפקדתי כרגיל,פשוט מחקתי את הידיעה מחיי ונעלתי.לא סיפרתי לאף אחד שאני חולה, מלבד לבעלי שהיה שותף אף אחד מבני משפחתי לא ידע,כך הרגשתי חזקה יותר,נכון לאותה תקופה. כדי להתמודד עם המחלה את חייבת לעשות כמה דברים: א.לא להסתיר את המחלה,להתייחס אליה כדבר חולף ולקבל אותה כדבר זמני ב.להמשיך את חייך כרגיל ג.חשוב מאוד לבחור רופא מומחה קבוע שילווה אותך בהחלטות ד.מצד שני להיות ערה לשינויים המתחוללים בגופך,אם יש ולחשוב על טיפול מונע או עוזר בתופעות אם יש ואם אין עדיף למנוע אותם במהרה עד כמה שאפשר. את כל העצות האלה אני נותנת לך על פי ניסיוני. אשמח לעזור ככל שאוכל.

סיאמית

New member
ומה הקטע עם ימי הולדת????

כל כך הרבה חבר´ה פה ואחרים שאני מכירה (כולל אני) קיבלו את הבשורה הזו ביום הולדת שלהם או יום לפני/אחרי. מה זה צריך להיות???? זה מתנה זה? מחלה חצופה!

RomiVais

New member
../images/Emo39.gif ברוכה הבאה!! ../images/Emo39.gif

שמחה שהגעת אלינו! את מוזמנת לספר לנו טיפה על עצמך, אם תרצי... אני חושבת שמה שאת מציעה למירי ממש ממש חשוב לנסות ליישם, למרות שכל אדם צריך למצוא את הדרך שלו להתמודד עם דברים.. אבל בכל מקרה אני מאמינה בלב שלם שברגע שלא לבד.. הכל נראה טוב יותר. מה איתך? איך את מרגישה? תישארי איתנו ותרגישי כמו ב
ים של בריאות ורק טוב

RomiVais

New member
היי מירי, שמחה שהצלחת להגיע אלינו!!

לפני הכל קבלי
ענק ממני.. לא פעם ניסיתי לשים את עצמי בנעליים של חולה בטרפצת <ככה אנחנו קוראים לטרשת כאן> שרק בישרו לו את ה"בשורה". אני לא חושבת שאני מסוגלת להרגיש מה שאת מרגישה כרגע, אבל תדעי שאת לא לבד. אולי ההתחלה קשה, כמו התחלה של כל דבר אחר.. ואולי זה נראה לך בלתי אפשרי בגלל הסיבה שאת לא כל כך יודע במה בדיוק מדובר, איך "לעכל" את זה.. אבל תעיפי מבט בפורום ותראי שיש דיי הרבה אנשים פה.. שעברו את זה.. ואני לא אגזים אם אני אגיד שהם מאושרים וחיים חיים נורמליים לחלוטין! לפני הכל, את צריכה לדעת שעכשיו הזמן לטפל בעצמך, לדאוג לעצמך. חשוב לשמור על מצב רוח טוב עד כמה שאפשר ולנסות לא להילחץ או לתת לדברים להלחיץ אותך, כי ממה שאני רואה, זה משפיע! אני מקווה שתרגישי איתנו כמו בבית.. שתמצאי פה פינה חמה לחלוק איתנו את שעובר עליך ולתת לנו לנסות לעזור, או לפחות להיות לך לחברים.. שולחת לך חיבוק גדול וים של חיזוקים אולם מרחוק אך באמת מכל הלב

למעלה