גילוי לב

שלגיה**

New member
גילוי לב ../images/Emo108.gif

לאחרונה חשבתי על כל מיני דברים,על כל התהליכים שקרו לי וקורים כעת מאז הניתוח שעברתי ביולי השנה. לפני הניתוח הייתי מודעת לקיומו של הפורום בוואלה ובכלל הכרתי אנשים שעשו ניתוח "קיצור קיבה" . בכל פעם ששמעתי דיווחים על אנשים שמקיאים,או שלא לועסים נכון,אנשים שאוכלים מילקשייקים כארוחה או "אוכל " לא נכון אחר,אנשים שאוכלים מוצרים שנתקעים וגורמים במשך הזמן לתזוזת הטבעת ולניתוח חוזר-על כל אלה שמעתי לפני שאני בעצמי החלטתי לחשוב על ניתוח,בימים הללו חשבתי לעצמי על אותם אנשים; שהם ממש לא בסדר ואיך הם בכלל מעזים להרוס לעצמם את הניתוח ואיך בכלל אפשר להעז ולאכול משהו שהוא לא לפי כללי הניתוח,משהו שנתקע וגורם להקאה לאחר מכן,משהו שלא נלעס לאט ובשפיות,שתיה מיד לאחר אכילה... על כל אנשים אלה ממש התאכזבתי ,וזאת מאחר ולא ידעתי שמץ של מושג אודות הניתוח וההשלכות שלו מבחינה תזונתית והתנהגותית. לפני שעשיתי ניתוח מנותחת אחת (שלא קשורה לפורומים) סיפרה לי שהיא אוכלת עוגיות (אבל לאט לאט)...ואני בליבי אמרתי לעצמי (וחשבתי שאי אפשר לאכול עוגיות אחרי ניתוח) "איך היא מעזה להרוס לעצמה את הניתוח והחיים באכילת עוגיות" בליבי מאד ריחמתי עליה ובע"פ שאלתי אותה :"מה, מותר עוגיות?" והיא ענתה; "כן,אבל לאט לאט",ממש כעסתי עליה בליבי...וחשבתי לעצמי שכאשר אני אהיה לאחר הניתוח אני לא אעז להתקרב למה שמחוץ לתפריט שהדיאטנית נתנה לי ואעשה לפי הוראות התפריט ככתבו וכלשונו.... וכמובן אתם צופים את מה שאספר כעת; גם אני הגעתי לשלב העוגיות (אמנם ללא סוכר אך עוגיות זה עוגיות זה עוגיות ולא משנה ממה הן עשויות)..עוגיות שישבו לידי כאן במגירה ליד המחשב במשרד ובכל פעם חייכו אליי כשפתחתי את המגירה (ופתחתי אותה הרבה..)...לא משנה שאח"כ זרקתי את החבילה אבל ה"כללים" שעליהם ידעתי לפני הניתוח,הכעס הלא חכם שהיה לי על אנשים שמקיאים והורסים בכך את הטבעת ומגיעים לבי"ח.... והנה אני מודה גם אני לא לועסת טוב את האוכל ורגילה למהר למהר... גם אני מקיאה לפעמים....(מאז הניפוח הקאתי 3 פעמים ולמדתי את הלקח...) גם אני מרגישה תחושת כובד ומחנק בגרון כשאני בולעת מהר את המזון ולא מחכה בין ביס לביס.. ו..עדיין יש לי כן עדיין יש לי בולמוסים... ואין סיכוי שאנשים שלא עשו ניתוח יבינו על מה אני מדברת כמו שאני לפני הניתוח הבנתי דברים אחרים והכרזתי על כל מזון שהוא לא בר אכילה לאחר הניתוח (סתם טפשות). והיום בתק´ אישית לא קלה שאני עוברת ,אני מסתכלת גם על הכוס המלאה;על כך שלמדתי לא לשתות לאחר האכילה (לחלוטין) ועל כך שאני עדיין מקפידה על פעילות גופנית יותר ממקודם (מלפני חמישה חודשים) ועל כך שהצלחתי לרדת עד כה 22 ק"ג ומחר השקילה המעודכנת ...ועל כך שאני עוברת תהליך עם הרבה יותר מודעות מאשר כל תהליך הרזיה אחר שהייתי בו. והדבר הכי חשוב בכוס המלאה זו ; שיש לי חברה טובה והיא יודעת מי עם נשמה מדהימה שיודעת לתת כתף אמיתית ובונה,עם הרבה תמיכה שמקורה בנתינת אמת.ועל כך אני מודה לה. זהו לגילוי לב של היום. ותודה על תשומת הלב שיהיה לכולנו רק טוב ! שלגיה

ורד *

New member
היי שלגיה, מרגש לקרוא את דברייך

כל מילה אמיתית ורואים שיוצאת מהלב. אני מאחלת לך להמשיך ולהפנים את אשר התחלת ובהצלחה גדולה, ולפעמים אפילו למעוד קמעא,(כי בסך הכל אנחנו בני אנוש) וזאת כדי להעצים ולהאדיר את תהליך ההפנמה שבו התחלת, תהליך בריא ומחזק שמסלק תיסכולים ותסביכים.
ורד.

באיה

New member
שלגיה../images/Emo108.gif כל מילה שלך

כתובה באותיות קידוש לבנה. גם אני הבטחתי לעצמי לפני הניתוח שאמלא בקנאות את כל ההוראות שאקבל. ומה מסתבר? שהאדם יש לו חולשות, שלפעמים קשה להיתגבר עליהן. מודעת לחולשות אלה, אני לא מכניסה לבית שום דבר שיפתה אותי, במיוחד דברי מתיקה. לא תמיד אני מצליחה בזה, לדוגמה: בני הקטן היה בחיפה, היות והוא ילד מתוק וחושב עלי תמיד, התיחס לנסיעה הזו כאל חו"ל, והביא לי משם דברים טובים. זה כולל אגוזי מלך, תמרים יבשים, מישמשים וערמונים. בדיוק כל זה חסר לי. אז ביקשתי ממנו שלא יעלב ושיקח את זה לעצמו, אך הוא לא היה בדרכו הביתה והשאיר את זה אצלי. מי לא אוהב את הדברים האלה, ישקר מי שיגיד לא. אז החבאתי את הכל באיזו פינה חשוכה במטבח שלא אתקל בהם אפילו במקרה, עד שיגיע הרגע המתאים להיפתר מזה. עד עכשיו לא חשבתי עליהם, וברגע הזה בו אני כותבת, כל מיצי העכול עולים לי למעלה. אבל, לי זה יותר קל מי אחרים, כי אני חיה לבד, ילדיי פרחו כבר מהקן. אני לא מקנאה באלה שגרים בקרב משפחה, ילדים או אחים, שהרי הם לא אשמים בדיאטות שלנו, ולא צריך להעניש אותם. מסתבר, שזו מלחמה לכל החיים, ויש מנצחים או מפסידים. כמו בקרב אמיתי. כל מי שיזכור, שמה שעברנו על ידי הניתוח זו לא חויה קלה, וכל מי שאוהב את עצמו מאוד, מאוד כולל אותי, ינסה לשמור על התוצאות לאורך ימים. הלוואי, אינשאללה

SARA120

New member
ואהוווווו!!!!../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif../images/Emo121.gif

כל כך חזק וכל כך נכון....ההליכה ליעד מזכירה ריקוד סקוטי עתיק:שני צעדים קדימה וצעד אחד אחורה סיבוב וכיפוף חזק..(בשביל החצאית..) אם היינו ממש חזקים ונחושים, לא היינו מגיעים בכלל לניתוחים (ולפורומים..) שרה

gal33

New member
וואיי שרה, דרכת לי על יבלללללת

שרהל´ה, יקרה, אני חושבת שאני ממש חזקה וממש נחושה: הפסקתי לעשן ברגע לאחר עשר שנות עישון של 2 קופסאות ביום. עבדתי 60-70 שעות בשבוע במשך 6 שנים כדי לממן את הלימודים שלי. במשך כל 6 השנים למדתי תוכנית לימודים מלאה של 2 תארים במקביל, באחת האוניברסיטאות הטובות בארץ והתקבלתי לתואר שני משולב שהתחרות בו היתה 1 לעשרים. במשך כל השנים האלו קניתי כלום כלום כלום לעצמי. חורף וקיץ היה לי זוג נעליים אחד, עד שהוא התבלה ואז קניתי אחד אחר במקום. היו ימים רבים שלא היה לי כסף לאוכל ולא היה לי כסף לסוע לבקר את ההורים. לפני שנה צוהלת ושמחה הלכתי ועשיתי לאפ-בנד, במשך שנה ירקתי דם (תרתי משמע) כולל ניתוח אחד נוסף, ובכל זאת, מתוך חוזק (ולא חולשה) ומתוך נחישות במטרה (ולא תבוסתנות) הלכתי ועשיתי GBP, ניתוח הרבה הרבה יותר חודרני וקשה מלאפ-בנד. דווקא מתוך חוזק רב ביותר, מתוך נחישות, מתוך אי כניעה לנסיבות, הגענו לניתוח קיצור קיבה. דוקא בגלל שאחרי הניתוח אתה מגיע לתהומות שאתה מבין שגם עם הניתוח אפשר לעלות במשקל, צריך להיות מאוד חזק כדי להצליח. נפוץ מאוד להגיד שניתוח הוא הפתרון הקל, דווקא כי כל השנים מחנכים אותנו לא להאמין בעצמנו, כי "אם רק היינו רוצים היינו סותמים את הפה". "מה, נס-קפה לא משביע אותך?", "אני לא מבינה, אני אוכלת פרוסת לחם אחת ב- 4 וזהו עד מחר אני לא רעבה", "תאכלי קצת סלט ותראי איך שתרדי במשקל". מספיק מלא "רזים" מחזיקים בסטריאוטיפ הדפוק ששמנים הם חסרי כוח רצון, גם אנחנו???

SARA120

New member
סליחה גל33 ,לא התכוונתי...../images/Emo54.gif

התכוונתי בעצם לעצמי ולא לכלל...ואני מבקשת שוב סליחה!בדרך כלל אני מצליחה להעלות חיוכים על השפתיים ולא כעס.. אני נאבקת שנים במשקל וכנראה אמשיך להאבק עוד הרבה שנים.... אני,מה לעשות,לא חזקה ולא נחושה!הפסקתי לעשן ,כמוך,ביום אחד,רק בגלל שהרופא אמר שאני פוגעת בבריאות של ילדי,אבל לרדת במשקל...

gal33

New member
שרהל´ה, גם אם התכוונת רק לעצמך,

אני עדיין מחזיקה בדעה שמי שהולך ועושה ניתוח קיצור קיבה, עושה זאת מתוך נחישות ודבקות במטרה, אחרת היה ממשיך ועולה במשקל (שזו גם נחישות בפני עצמה...). הרי למה עשינו ניתוח? כי לא הצלחנו להשיג את המטרה שלנו לרדת במשקל, אז הלכנו ונקטנו בצעד יותר קיצוני שאיתו הסיכויים להגיע למטרה גדולים יותר, ועם זאת אין מערב הוא מעשה כשפים. ההכרה כי עדיפה התערבות כירורגית על פני המצב הקיים, ועימה הבחירה בהתערבות זו, באה מתוך חוזק. לעבור ניתוח הוא לא דבר קל, צריך להיות חזקים בשביל להתמודד איתו ועם תוצאותיו. אני חושבת שכדאי לך להכיר בזה שאת אשה חזקה, לדעתי כך המשך המסע יהיה קל יותר. אני חושבת שכולנו נמשיך להיאבק לכל החיים, השאלה היא כמה פעמים ביום אם בכלל, ואולי כמה פעמים בשבוע. אם רק ניתן לעצמנו את הקרדיט שאנו מסוגלים, נצליח לשנות הרגלי אכילה, לרדת במשקל ולשמור על ההורדה. התמודדות שפעם היתה רגעית, עשויה עם הזמן להפוך לחד-יומית, ואף (חלום באספמיה?!) לבעלת תדירות קטנה עוד יותר. אם אני לא אאמין בעצמי, אז מי כן? אז יקירה, התחילי להאמין בעצמך, הגעת עד הלום. דרך אגב, דעי לך שאת מצחיקה אותי מאוד, ודווקא מאוד אהבתי את הדוגמא על הריקוד הסקוטי והחצאית... ליותר אהבה עצמית, ואמונה בעצמנו, (הרי זה כל הסיפור למעשה, לא? בשביל זה באנו הנה, כדי לפרגן לעצמנו את היכולת להוריד במשקל, ואת היכולת להסתובב בעולם ללא מעטה ההגנה הגדול והעבה הזה ששמנו על עצמנו) אמן!!! גל

SARA120

New member
תודה../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

היה שווה כל המהומה! עם אנשים כמוך החיים נראים הרבה יותר אופטימיים ושווי ערך! תענוג צרוף לקרוא את דעותיך ומסקנותיך מהחיים בכלל ומעצמך בפרט.. נמשיך כך ואני בטוחה שהרבה ממה שכתבת כבר הפנמתי....

gal33

New member
אוי חמודה שלי, כמה שהלב שלי נצבט,

יש משפט מאוד חכם: אל תשפוט אדם עד שתגיע לנעליו. מקום כל כך מוכר וכל כך כואב. אני זוכרת היטב איך שמעתי את הסיפורים המזעזעים האלו על אנשים שעלו על שולחן המנתחים, ירדו עשרות קילוגרמים ונמצאים עכשיו בנסיקה מעלה ולא נמצאים שם בשביל עצמם בשביל לעצור את הטירוף הזה. איך צקצקתי בלשוני, ולא האמנתי שאנשים עושים לעצמם דברים שכאלה (כמה הבלה שהייתי). "מה הם מטומטמים?", ואז אתה הולך ועולה על שולחן המנתחים, וסובל וכואב, ויום אחד אתה מוצא את עצמך אוכל דברים שאתה לא מבין למה לעזאזל??? הטרגדיה הכי גדולה שאני לפחות כבר לא נהניתי מזה, אז למה?? הכי גמר אותי בזמנו סיפור על בחור צעיר שפצח בכל המסע הזה בגלל שצה"ל לא גייס אותו, הוריד 40 קילו במהירות בזק והתחיל לאכול שמנות עם סוכר כדי להעלות במשקל כי שום דבר אחר לא עבר לו. זוכרת איך אמרתי לעצמי שאם רק היה אפשר הייתי רצה לדבר איתו לעזור לו. אחרי כמה חודשים הבנתי שאני צריכה לרוץ לדבר עם עצמי, לעזור לי. הרבה פעמים קינאתי באנשים שפשוט עשו את הניתוח, שינו הרגלי אכילה, ירדו במשקל וזהו. אבל בינינו, כמה כאלה יש?? והאם זה באמת כך גם אצלם? גם אם כן, מה זה משנה, את כנראה לא מהטיפוס הזה. את כנראה מאלה שצריכים את המסע העמוק ברמת ההבנה. אני לא חושבת שמי שכל חייו היה שמן ומינקות גדל על הרגלי אכילה קלוקלים, ושמינקות למד לאכול כשרע לו, כשעצוב לו, לאכול במקום לבכות, לאכול כשלמעשה הוא בסך הכל רוצה חיבוק, לאכול כששמח לו וטוב לו, לאכול במקום לצחוק צחוק גדול, לאכול במקום להביע רגשות, אני לא חושבת שמישהו כזה יכול יום אחד לקום ופשוט לשנות הרגלי אכילה של עשרות שנים מרגע היציאה לאויר העולם. העוצמה שלנו, ראשיתה להכיר בחולשות שלנו! לנקות את כל המקומות החשוכים, להפסיק להסתיר מפני עצמנו, להכיר בחולשות ובמקדמי הנפילות ולנסות למנוע אותם מראש. אני לא מאמינה בלהחליט היום ולקום מחר כמו חדשים, בייחוד בכל הקשור לעבודה נפשית, תמיד יהא זה מסע ארוך. אבל המסע של החיים. תלת-משמע. יקרה, את בדרך הנכונה, יש לך את הכוח לקום ולהודות בפני עצמך, לראות היטב איפה את נמצאת היום, את בדרך לפסגה! גל
גדולה ו
מועך.

רוייקו

New member
שלגיה, ובכל זאת אפשר גם להתנחם

בכך שאנחנו - המנותחים, מתעוררים עם הניתוח המושיע שלא מאפשר לנו להשתולל עם כל כמות של אוכל שאני רוצים. את העודף אנחנו מקיאים אם אנחנו מגזימים - מה שאין לאלא שלא נותחו, תמיד אפשר לסגור עוד ולהגביל את היכולת לאכול. התרשמתי ממך שאת חזקה מאוד ואני מאמין בזה ולא משנה מה תספרי לנו. לכולנו יש נפילות אפילו לחזקים ביותר. יקום אפילו עדי ויעיד שיש גם לו נפילות. ניתוח, כמו בכל דיאטה, רצוף באין ספור ירידות ועליות שתלויות במצבי הרוח שלנו. אין דרך אחרת חוץ מלהתמודד בכל הכוח. האנרגיות שאני משקיע במטרה שלא להשמין גדולות ויש לי הרבה נפילות. אני יכול לאכול היום הרבה יותר מאשר אכלתי בעבר ולא קל. ככל שעובר הזמן אני מרגיש שקשה לי לשמור, למרות זאת, שיניתי לאורך זמן את הרגלי האכילה שלי ואני מאמין שהשינוי הזה יתפוס לכל החיים. אני לא מסוגל לשתות שתיה מתוקה, למשל - רק דיאט. אני לא מבקש יותר מכדור גלידה אחד ורצוי שרבט. מעדיף ארטיק קרח מגלידת שמנת משמינה, מעדיף ארוחה עם פרוסת לחם מאשר חטיף כלשהו ועוד ועוד.. אם שינית את הרגלי האכילה ו 70-80 אחוז מהזמן את מצליחה להקפיד על ארוחות שפויות, סביר להניח שתצליחי במטרות שלך. אני, למשל, עברתי לגור מחוץ לקן ההורים (על אף שיכולתי לקבל שם יחידת דיור משלי) מסיבה עיקרית: התרחקות מאוכל. בדירה שלי אני לא מחזיק אוכל. כשבאים אורחים אני קונה בדיוק מה שצריך. במקרר יש קולה רגילה ודיאט. ברגילה אני לא נוגע. אני שותה המון במשך היום - רק סוכרטיז. השינויים שעשיתי באורח החיים שלי מנחמים אותי במידה מסויימת אבל קורה לי הרבה שאני חש יאוש לנוכח עליה במישקל.. זו מלחמה מתמדת לכל החיים.

שלום לך שילגיה !

אני ממש מוקסם מכושר הביטוי שלך את מבטאת בדיוק מה שקורה לי אני שנה אחרי הניתוח וגם בהתחלה נזהרתי באכילה אכלתי לאט לפי כל הכללים,לא שתיתי בזמן האוכל, אבל אחרי תקופה מסויימת התחלתי לזייף אכילה מהירה הרגל שקשה לשנות אחרי 52 שנה ,מפעם לפעם יש לי גם בולמוסים של אכילה מטורפת, אמנם הטבעת אצלי פתוחה ולא עברתי הצרה מאז הניתוח אבל אני מרגיש שיש הגבלה בכמה דברים במיוחד דברי מאפה שממש נתקעים לי כמו פיתה שרק בצורת טוסט אני יכול לאכול.או בשר שאני אוכל מעט וישר נתקע. אני אחרי 1/2 שנה הגעתי למשקלי הרצוי96 ק"ג בגובה של 192 ס"מ . ושומר מאז על אותו משקל,ירדתי 50 ק"ג.אני משתתף פעיל בפורום לעיתים רחוקות אבל נהנה לקרוא את מה שאת כותבת.מעניין לראות אותך ב22 ק"ג פחות יש לי תמונה מהמפגש אצל רוייקו לפני שעברת את הניתוח ,מאחל לך המשך ירידה מוצלחת והמשך כתיבה פוריה בפורום .

RomiVais

New member
שלגיה יקרה!!! ../images/Emo24.gif

לצערי לא הספקתי להתעדכן בפורום הזה, עד עכשיו... את מדהימה אותי כל פעם מחדש ביכולת הטובה שלך לכתוב ו"להוציא הכל החוצה". אני מזדהה עם רוב הדברים שכתבת, ומהתגובות אני מבינה שכולנו כרגיל באותו מצב, במוקדם או במאוחר. זו "מלחמה" לכל החיים ויש רגעים קשים, מאוד אפילו, בעיקר כשמתווספים דברים נוספים שמקשים על הריכוז וההתמדה במסלול הנכון וה"בטוח". גם אני חשבתי כמוך, לגבי אלה שהרסו לעצמם, והנה אני מוצאת את עצמי עושה צרות אלה או אחרות בעצמי. קשה להיות בנעליים של אחרים, עד שהנעליים לא הופכות להיות שלנו גם. זה רק אומר שכולנו אנושיים!!!! אלה שאנחנו לא הבנו איך הם מסוגלים להרוס לעצמם, בטוח חשבו את אותו הדבר לגבי אחרים, ומי שקורא אותנו היום וחש מה שאנחנו חשנו אז - יכול להגיע לנעליים שלנו בעתיד. עד כמה שזה קשה - זה חזק מאיתנו. מצטערת אם אני כותבת טיפה במבולבל (כמעט 24 שעות ערה
).
אני שמחה שאת עוצרת ורואה את כל חצי הכוס המלאה - כי אני חושבת שיש לך במה להתגאות. כל מה שהשגת עד היום, לא בא לך בקלות. תתגאי במה שהשגת ואל תתבאסי על מה שעדיין לא הצלחת לשנות - זה עוד יגיע. תאמיני בעצמך כי אני (ואני בטוחה שעוד הרבה שמכירים אותך כאן) מאמינה בך ואני יודעת שתצליחי!!!! מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ומחזקת אותך מהדרום הרחוק (והקר דרך אגב
)
מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב, ושכל התקופה הלא קלה תעבור בשלום ובמהרה. מכל הלב, רומי

amnon_p

New member
שלגיה חביבה!

גילוי הלב שלך מדהים!!. אנחנו ה"שמנמנים" חוטאים כולנו מדי פעם וזאת למרות הניתוח וכל מה שעברנו מאז הניתוח. מנסיון של אדם שנותח פעם ראשונה לפני 12 שנים ויותר ופעם שניה ביולי השנה, ישנן מעידות לכל אחד מאתנו אבל, אם נסתכל על חצי הכוס המלאה כפי שאת אומרת (וזאת הדרך ללא ספק) אז כולנו שפרנו עם הירידה במשקל את איכות החיים שלנו ואת תוחלת החיים גם כן. כך אני מסתכל על הדברים, ביחוד בימים של "דאון" במצב הרוח ונטיה לבולמוסי אכילה. בכל מקרה, התמיכה והאהדה שמקבלים כאן בפורום, בנוסף למשפחה וחברים קרובים, עוזרת לאין שיעור. בהצלחה בהמשך הדרך. אמנון.

עדי.פ

New member
WOW שלגיה גל כמה אתן צודקות

מה לעשות (גם אני נגמלתי מ 2 קופסאות ןינסטון במכה אחת ) ועדין קשה כל כך עם האוכל וזה יהיה תמיד קשה אבל מה לעשות החיים קשים :)

star22.

New member
שלגיה, את מדהימה ואין לי הרבה מה

להגיד כי כנראה שכבר כולם אמרו הכל אני רק רוצה לבקש ממך שתהיה חזקה ושתמשיכי להיות חזקה ובעצם לכולם. חבר´ה, הגענו עד כאן אנחנו אוטוטו רזים!!!!! אל תתיאשו, נכון שלפעמים קשה יותר ולפעמים קשה פחות אבל שום דבר לא בא בקלות ובגלל זה אנחנו נעריך יותר כשנגיע לתוצאה הסופית. שיהיה לכולם המשך בצלחה
כוכב

star22.

New member
כבר לא נישקלתי חודש וחצי ויותר

בפעם האחרונה שנישקלתי הייתי 62 אני מאמינה שהגעתי ל60 ואני רוצה להגיע ל..... אני חושבת ש 55 יהיה בסדר

למעלה