גילוי מהפכני !!!

שפיקנאט

New member
גילוי מהפכני !!!

למעשה רק אחד באמת קיים! זה אלפי שנים לא נחה נפש האדם החושב מלמצוא את התשובה בה` הידיעה, התשובה לשאלה ``מה הקשר בין מה שאני חש שיש לבין מה שיש ללא קשר לתחושותי?`` או בלשון פשוטה יותר, ``האם יש משהו מחוץ לתודעתי?`` הרי קיומה של תודעתי הוכחה ללא עוררין ע``י דקרט..., הרי ייתכן וישנם מספר אינסופי של עולמות וצורות קיום שיכול אני להעלות על דעתי, ואם אני יכול להעלותם על דעתי, מי מבטיחני כי רק שם ינוחו הן?! ובכן תמו אלפי שנים של חיפושים, לאחר יגיעה רבת ימים ולילות הגעתי לכלל תשובה... בנדיבותי אפרוש אותה כאן לפניכם ( אני אפילו לא טוען לזכות ראשונים ולזכויות יוצרים...): אכן ישנם (השימוש בשרש הזה הינו בעייתי במקצת אך עילגותי אינה מאפשרת לי לפתור בעייה זו...) עולמות רבים וצורות שונות מגוונות באינסוף גוונים וצורות! לכל אחד מהעולמות הללו והתודעות הללו ישנו אוסף תכונות מסויים, ייתכן שישנו עולם בעל מיליארדים רבים של תכונות, בעולם הזה אני נמצא(או לא) ומסביבי ימים,אגמים, מדבריות, בעלי חיים, צמחים וכיו``ב, לעולם הזה יש מסה וכח משיכה וחוקים פיזיקליים, וייתכן שישנו עולם אשר מבורך בתכונה אחת או שתיים בלבד, אנוכי ובת זוגתי (שתהיה) בטנטנרה אינסופית, אינמרחבית,אינזמנית... אך דבר אחד משותף לכל העולמות הללו, חסרה להן תכונה אחת, תכונה אחת בלבד, תכונה אחת בלבד שקיימת רק בעולם אחד, זו תכונת הקיימות, רק עולם אחד מאינסוף העולמות הללו הנו בעל תכונת הקיימות, קרי קיים... לכן טוען אני שעולם ישנו רק אחד...! ולטנגו דרושים שניים (שלא נדבר על הורה)!

*_*

New member
או שאולי

יש יקום שהוא רק אחד, אבל כל יצור חי פותח אליו חלון כלשהו בזמן חייו. שכל התחושות שאני מרגישה עכשיו זה החלון ליקום, וכל אחד חש אותו באופן שונה (זאת עובדה, לא חלק מהאולי). (זה לא היה כל-כך קשור אבל מאוד רציתי להגיד את זה)

שפיקנאט

New member
קלעת לדעת גדולים...

האמת שאני מצליח למצוא בדבריך/דברייך מקצת מדעתו של שפינוזה אשר טוען שאלוהים/הטבע/היקום הוא אותו דבר הממלא את היש והוא היש היחידי, וכולנו הם אופנים שונים של אותו היש וחלק ממנו כמו איברים שונים של אותו הדבר הגדול האינסופי...

שרוני**

New member
ובכל זאת..

מה הקשר והיחסים בין מה שיש בתוך כל עולם לבין התמונה הכוללת? בכלל..האם ישנו דבר שהוא המציאות?? ואם כן..למי הזכות להגדיר אותה?..חחחחח אוי ואבוי..ואחרי שתוגדר..איך נדע שההגדרה קולעת לכולם? אמאל`ה...בלגן..לא?..או שיש איזושהי נקודת אחיזה שאני לא יודעת עליה?

למעלה