גילוי מחדש של אומן...

PianoGirl20

New member
גילוי מחדש של אומן...

רציתי להעלות סוגיה.. קרה לכם שגילתם מחדש אומן?..נגיד שהיה לכם דיסק של מישהו שלא ממש הקשבתם לו והוא לא ממש 'עשה לכם את זה', ופתאום איזה חצי שנה אחרי הקשבתם שוב לדיסק שלו/שלה וממש אהבתם?... נגיד לי זה קרה עם יהודית רביץ. זה לא שלא אהבתי אותה לפני, אבל לא ממש הכרתי את רוב שירים שלה. ופתאום לא מזמן ראיתי הופעה שלה בערוץ 33, ודיי התאהבתי.. היא שרה עם כל כך הרבה רגש ונותנת את כולה.. ונזכרתי פתאום שיש לי דיסק עם מיטב השירים שלה, שכשקיבלתי אותו לא הקשבתי לו כמו שצריך ולא התלהבתי כל כך, ופתאום כשהקשבתי לו עכשיו כל כך נהניתי ממנו!... ועוד שאלה, איך התחלתם לאהוב את המוזיקה של מתי?.. אתם זוכרים את השיר הראשון שלו ששמעתם ובאיזה סיטואציה זה היה?... והאם התמכרתם אליו מאז, או שרק לאט לאט התחלתם לאהוב אותו?..

HaraRa

New member
כשהייתי קטן....

"בובה מתי".... ישר התאהבתי בגרוטסקיות המסוימת של המנגינות, לאבסורדיות שבהן.

navto

New member
איך הכרתי

גם אני הכרתי אותו בתור ילד קטן, דרך "בובה מתי". הייתי ממש מכור לקלטת הזו בתור ילד. אחר כך הכרתי אותו, בעיקר את השירים המוכרים, אבל לא ממש טוב. התמכרתי כשמצאתי בבית קלטת של "אחד לאחד". שמעתי את כולה, וכבר הייתי מכור . במשך תקופה שלמה שמעתי אותה שוב ושוב. מאז, התחלתי לאסוף את כל שאר האלבומים.

caspit

New member
גם אני. הייתי בצבא!

אני זוכרת מהילדות המוקדמת ש"כלבלב" ו"נח" עשו עלי רושם ומאוד אהבתי אותם. בכלל, אני לא גיליתי את מתי בבת אחת אלא בשלבים.. החל מגיל גן..

Chikolad

New member
למען האמת

אני "גיליתי מחדש" את מתי בדיוק באותה צורה שאת גילית את יהודית, דרך אחת ההופעות האלה (רק שאני ראיתי אותה בערוץ 23 :). אחרי זה פשוט התחלתי להתעניין, התחלתי ע"י (עכשיו יסקלו אותי) הורדת כל מיני שירים שלו בקאזה וכשראיתי כי טוב התחלתי לקנות דיסקים. ומאז הכל היסטוריה... :)

המתגונן

New member
מה שלא הבנתי

הם שרו שם על הגזרה הצפונית ואני בכלל הייתי בטוח שהוא שירת בפיקודרום

PianoGirl20

New member
אני...

בתור ילדה לא כל כך הכרתי את המוזיקה שלו, וגם לא ממש בתור נערה כי גרתי בחו'ל. כשחזרתי לארץ בגיל 18, התחלתי להכיר הרבה אומנים ישראלים, בעיקר ישנים (כדוגמת מתי), והתחלתי לאהוב את המוזיקה שלהם. ליומולדת 18 קיבלתי שני דיסקים של מתי, אחד זה אוסף של שירים שהיו שם כל מיני שירים יפים שאהבתי, והשני היה 'חלומות שמורים', שבהתחלה קצת פחות התחברתי אליו, אבל היום אני מכירה ואוהבת את רוב השירים בו. בסך הכל אני לא יכולה להגיד שאני מטורפת עליו ושומעת אותו כל הזמן ומכירה כל שיר ושיר שלו, אבל אני כבר בהחלט מכירה ואוהבת את רוב השירים שלו (וכל הזמן גם מגלה עוד ועוד) ומאוד מעריכה אותו בתור יוצר.

desafi

New member
ימי בנימינה

זה באמת היה גילוי מחדש, שיר שתמיד הכרתי אבל פעם פתאום שמתי לב מה הוא עושה שם. השינויים בין הבתים, מאז הוא קנה אותי.

וידוי קטן

אני גיליתי את מתי איפשהו בסוף התיכון. כלומר, תמיד הכרתי אותו, אבל רק בתיכון התחלתי לחבב את המוסיקה שלו וללכת להופעות, ובצבא זה כבר הפך לאהבה גדולה. בשנה הראשונה באונ' נתקלתי לראשונה באתר, ומשם, נו... לעומת זאת, בתור ילדה אני זוכרת שאח שלי היה שומע אותו לא מעט, ואני תמיד ירדתי עליו שהוא שומע מוסיקה של חנונים, בזמן שאני שמעתי את guns n' roses... או משהו דומה. מביך משהו, אבל נכון.

caspit

New member
נו, ואני בתור ילדה הייתי מכורה ל

מייקל ג'קסון

אני דווקא מאוד אהבתי את יורם

אבל רק בפרק עם האוטובוס. ותמיד שנאתי את השירה שלו. הרבה יותר מידי פאתוס בשבילי, למרות שיש לו קול יפה.

PianoGirl20

New member
חח...גם אני בהתחלה

חשבתי שזו 'מוזיקה של חנונים'
... גם אני הייתי רגילה לשמוע יותר רוק וכאלה דברים, ולקח לי קצת זמן להתרגל ולאהוב את המוזיקה הזאת. היום למעשה אני דיי מכורה אליה ותמיד ברדיו אני מחפשת את השירים העבריים..יום שישי בערב- 103 FM... אני גם חושבת שהטעם שלנו במוזיקה משתנה כל הזמן, בעיקר בעקבות האנשים שמסביבנו. נגיד כשגרתי בחו'ל, מן הסתם הקשבתי בעיקר למוזיקה לועזית בכל מיני סגנונות. כשחזרתי לארץ, הכרתי אנשים שאהבו את הסגנון מוזיקה הזה, ככה שנחשפתי אליו יותר, הקשבתי לו והתחלתי לאהוב אותו. והיום אני מכירה ואוהבת הרבה מאוד אמנים ישראלים והרבה שירים שבעבר לא הכרתי או שסתם לא דיברו אליי במיוחד.

למעלה